2010. 01. 26.

Nyálas a nyereg....


Igaza van a Basahalomnak, nem kell szépíteni a dolgot. Nevezzük nevén azt a szerencsétlen torzszülöttet, ami tegnap látott napvilágot. Nem emlékszem olyanra (pedig figyeltem), hogy a rendszerváltás utáni időszakban ilyen mértékű nyalás előfordult volna Debrecenben. Nem is nyalás ez, hanem szájba épített habverős turmixgép.
Teljes értetlenséggel állok a Kósa-freskó előtt. Azon túl, hogy valóban ezen röhög a fél ország, legyen a politikai beállítottság ilyen vagy olyan, ezen csak hahotázni lehet. Hogy egy vállalkozó milliókat adjon ki a polgármester és sleppjének festménybe örökítésére.
Az ő dolga, az ő pénze. Valószínűleg nem az uniós keretet használta erre a célra, az inkább a beépített törlőmechanikával felszerelt budikra költötték.

Kicsit körbeszaglásztam tegnap városházi körökben. Nem Kósa védelmében írom, de a debbenet általános a belsősöknél is. Volt aki tudott, volt aki csak hallott róla előzetesen, komolyan nem sokan vették. Még a hivatásos kommunikációs megmondóember, Kovács Zoli is csak hümmögni tudott. Mit lehet az ilyesmire reagálni? Azt nem, hogy elhatárolódnak Boros Úr nyelvének leplezetlen hosszától. A vállalkozó gazdagsága és Kósa iránti elkötelezettsége lehetetlenné teszi a fenyítést.

Marad a zavart csend. Túl kell lépni rajta. Szokni kell a látványt. Ott van egy borzalom, rajta Kósa Lajossal, aki lóháton huszárkodik egy hotel falán. Az idők vagy a szálloda végezetéig. Vagy addig, ameddig hatalomváltás nem történik Debrecenben. Ez lehetetlen dolog, de ha mégis megtörténne, könnyen át lehet Zsiros Zsolt vonásaira pingálni a jelenlegit. Pajnát pedig Oláh Lajossal lehetne helyettesíteni. Egyetlen huszárvágással. De most még gyönyörködjünk a nyeregben feszülő polgármesteren, és próbáljunk meg nem figyelni az ülepénél összegyűlt nyálfoltokra.

Paripám csodaszép pejkó,
ide lép, oda lép, hejhó!
Hegyen át, vizen át vágtat,
nem adom, ha igérsz százat.

Amikor paripám ballag,
odanéz valahány csillag.
Amikor paripám táncol,
odanéz a nap is százszor.

13 megjegyzés:

  1. Először kommentálni akartam, de túl hosszú lett volna, ezért saját bejegyzés lett: http://razide.hu/2010/01/26/feltorekedett-arisztokracia/

    VálaszTörlés
  2. De még mennyire nyálas a nyereg. Itt csak az tud érvényesülni, akinek sok nyál van a nyelvén. Lehet hogy Boros túllőtt a célon de az egész annyire jellegzetesen debreceni. Kósa birodalmát a nyál tartja össze. Van belőle bőven ott ahonnan ez is jött.

    VálaszTörlés
  3. Románia, én így szeretlek!

    VálaszTörlés
  4. Na, ezt tuti, hogy lalirerál nem akarta, és ha tudott volna róla, azonnal leállíttatja.

    Ettől függetlenül nagyon helyes, hogy már lóháton ülnek nagyjaink. Már csak egy nagyot kell csapni a lovak fenekére, aztán uzsgyi, ki veletek a városból!

    Filmajánló: m1 Vasárnap (Január 31.) 21:00 Egy maréknyi dollárért Clint Eastwood és Gian Maria Volonté főszereplésével. Ez már egy untig ismételt film egy olyan városkáról, mint amilyenek kies hazánkban is vannak. Két helyi kiskirály rablóbandája felváltva fosztogatja a várost, de jön Joe (Clint Eastwood), és csellel, egymás ellen uszítva megsemmisíti a két maffiacsaládot.
    Nekem a magyar Clint Eastwood Seres Mária és az általa alapított Civil Mozgalom, aki/ami többek között a pártosok kiváltságainak megszüntetéséért harcol.
    Szerintem nem az arcokat kell majd időnként átfesteni a képen, hanem az egész bagázst (az összes parlamenti pártot) kell a seggnyalóikkal együtt lapátra tennie a Népnek, ha már végre egyszer (minél előbb) felébred csipkerózsika álmából.

    VálaszTörlés
  5. Ennyit a fideszhatalomról.
    EZ VÁR AZ ORSZÁGRA IS!!!
    NE SZAVAZZ A FIDESZRE!
    A DUNÁBA LŐNEK MAJD HA NEM IMÁDOD ORBÁNKIRÁLYT!!!

    VálaszTörlés
  6. A MAGYAROK ISTENE ÓVJA AZ ORSZÁGOT A FIDESZ DIKTATÚRÁTÓL, AHOL ÉSZAK-KOREAI MÓDON KELL MAJD IMÁDNI A FIDESZ FÜHREREKET!
    A NAGY VEZÉR ORBÁN ÉS A KEDVES VEZETŐ KÓSA ÉS A TÖBBIEK,
    AKI NEM ESIK TÉRDRE ELŐTTÜK AZ MEHET A MUNKATÁBOROKBA ÉS A HALÁLBA!
    SOHA-SOHA FIDESZT AZ ORSZÁG ÉLÉRE, INKÁBB A HALÁL!

    VálaszTörlés
  7. Higgadj már le ecsém! Fasságokat nagybetűvel írogatni NEM MENŐ!

    VálaszTörlés
  8. Nem menő, de vicces. :D /Najó, csak egy darabig, nem kellene rászokni. :)/

    VálaszTörlés
  9. NEM KELL A FIDESZ DIKATÚRA!!!!!

    VálaszTörlés
  10. Na most érted el azt a szintet ahonnan már tényleg nem vagy vicces.

    VálaszTörlés
  11. Jó estét! Kis kupaktanács előzte meg azt, hogy a kommentezésnek ezt a verzióját engedélyeztük. Így nem kell regisztrálni, bonyolítani. Tettük ezt abban bízva, hogy nem ömlik majd be a mocsok, a hülyeség. Úgy tűnik tévedtünk. Adunk még egy esélyt a dolognak, azután átgondoljuk, hogy visszatérjünk-e valamelyik regisztrációs verzióhoz vagy bevezessük az előzetes moderálást. Amit nagyon szívesen elkerültünk volna. Kedves Nagybetűs Koma! Ezzel a stílussal itt nem sokra fogsz menni. Nincs szükség rá. Ha befejezed, megköszönjük. Ha nem, takarítunk. Jó éjszakát.

    VálaszTörlés
  12. Pannóca, Magnet: Don't feed the troll! Oszt majd elmegy magától. :)

    VálaszTörlés

Ide debbenj: