2013. 08. 30.

Bringának-gyalogosnak 10, autónak 19 mp a zöldjelzés

A hazai forgalomszervezés tipikus hibája látható az alábbi felvételen, a gyalogosok és a bringások csupán másodlagos szereplők. Az elsődleges cél, hogy az autósok haladhassanak, nehogy torlódás legyen. De a párhuzamosan közlekedők miért nem kaphatnak ugyanannyi ideig zöldet? Jól látható, hogy van aki bringával elindulni alig tud 10 másodperc alatt, de akinek sikerül egyből lendületet vennie, az is épp hogy csak átér, míg a második versenyző csak a felezővonalnál jár.




És ne jöjjön nekem senki azzal, hogy ez azért van, mert az autósok annyira marhára fegyelmezettek, hogy megállnak rögtön a sárgának, csak a hülye biciklisek és gyalogosok mennek bele a pirosba, és ez azért kell, hogy a keresztező forgalom nehogy elbassza őket, mert rengetegszer látni, ahogy az autósok is átvágnak a piroson. Ráadásul sosem engedik a keresztező forgalmat rögtön azután, hogy pirosra vált egy lámpa, mindig van pár másodperc differencia, hogy mindenki biztosan átérjen. Egy szót sem szólnék, ha a bringásoknak és gyalogosoknak hagynának legalább 15 másodpercnyi időt, hogy kényelmesen átérjenek, de hogy az autósoknak majdnem dupla annyi ideig van zöld, én meggondolatlanul soknak tartom.

4 megjegyzés:

  1. Debbenet. Vegyél fel egy olyan esetet is amikor van jobbra menő autó. Az mikor menjen át. Menj el Németországba látsz nagyobb ökörségeket, ott például nincs balra kanyarodó sáv hasonló módon mint jobbra nálunk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Balra kanyarodó nálunk sincs mert a kereszteződésben nem állhat meg senki... A kérdéseket pedig a kérdőjel nevű találmány különbözteti meg a kijelentésektől... És miért kéne Németországba menni? Menjenek oda a németek...

      Törlés
    2. Azért menj a németekhez hogy ilyen jól kitalált megoldáson ne akadj ki.

      Törlés
  2. Ha megfigyeled a 7mp-nél, szemből elinduló gyalogosokat, akkor láthatod, hogy 9mp alatt érnek át, pedig fiatalok! Tehát azért van csak 10mp zöld, mert aki épp a végén indul el, az is átér addig, amíg a kereszt forgalom el nem indul! Egy autóval 1mp a kereszteződés, gyalog pedig 10! Tény, hogy vannak érdekes forgalomszervezési helyzetek, de ezt például nem tartom hülyeségnek!

    Szunyi

    VálaszTörlés

Ide debbenj: