2010. 04. 18.

Cső(töré)stől jön a baj!

A Debrecen dél-délnyugati részén közlekedők biztosan tudják, hogy a Széchenyi utca, a Zelemér és a Nyugati utca közötti része a Piac utca irányába, a csatornázási munkálatok miatt le van zárva.


A forgalmat a párhuzamos Postakert utcára terelték, ahol április 15-ről 16-ra virradóra csőtörés miatt beszakadt az aszfalt, így errefelé a közlekedés lehetetlenné vált.


Normális esetben ez nem okozott volna túl nagy problémát, csakhogy a debreceni városrendezési gyakorlat most csúnyán visszaütött. A javítási munkálatok idejére lezárták a Postakert utcát – nem kis bosszúságot okozva a sok tanácstalan autósnak, és nem utolsó sorban a buszvégállomásra igyekvő távolsági buszoknak.


Ugyanis a Széchényi utcai lezárásnál két irányba lehetne kerülni, balra a Kürtös utca irányába, ám ez nincs közvetlen kapcsolatban a Segner térrel, helyette néhány méter után holdbéli táj fogadja a gyanútlan autóst. És ha ezen még át is verekedné magát, a Segneren sem jobb a helyzet! A másik lehetőség a Széchényiről jobbra fordulni a már említett Zelemér utcába, ami a Postakert utcát elhagyva szintén hasonló képet mutat.


Ezt a terepet pedig a kamionosok és buszosok nem vállalták be, így maradt a fekvőrendőrökkel 10 méterenként tarkított, szűk kis kertségi utcákban lavírozás, míg nagy nehezen kitaláltak a Szoboszlói útra.


Hogy a Zelemér utcát a Postakert utca és Szoboszlói út között miért nem aszfaltozzák le, némileg magyarázatot ad a Gohér utca példája, amiről korábban már írtunk. Az egyébként meglehetősen puccos, vélhetően vállalkozók lakta házakkal tarkított utcának valóban van egy szűk pontja, ami talán nem éri el a bűvös 5,5 métert (úgy 5 méter lehet) ám a többi része meglehetősen széles.



Ám ennek fényében érthetetlen, hogy a Kürtös utcai senki-földjét miért nem burkolják le, hiszen ott a legszűkebb pont több mint 10 méter!


Ennek fogok legközelebb utána járni.

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

4 megjegyzés:

  1. Az aszfaltozás sajnos nem csak az önkormányzattól függ.

    Pl. nálunk a Dessewffy utcát 4 éve szerette volna leaszfaltoztatni az önkorm. Ehhez ugye kell az ottlakóknak is bizonyos önrészt vállalniuk. Az utcában mindenki befizette volna az önrészt egy nyugdíjas kivételével, aki azt mondta, hogy ő már pedig nem fog fizetni, mert ő neki nincs autója, ő nem fogja használni (arra már nem tudott válaszolni, hogy a mentő amivel szállíttatja magát, meg a rokonok min fognak jönni). Ez még nem lett volna nagy gond, mivel a többi lakóval úgy döntöttünk, hogy álljuk az ő részét, csak legyen meg az aszfaltút, a fejenkénti egy-két ezer forint pluszköltséget kibírjuk. No, ez viszont elterjedt a többi nyugdíjas körében is, így sorra mondták, hogyha egyvalakinek nem kell fizetni, akkor bizony ők sem fognak, és fizessük ki mi helyettük. Ezt nyilván nem tudtuk volna állni, így végül az egészből nem lett semmi, azóta is száll a por esőben meg úszunk a méteres pocsolyában, egy köpésre a belvárostól...

    VálaszTörlés
  2. Igen, ez is egy probléma, bár önmagában az önrész szükségessége is elég szomorú! De itt más a helyzet, biztos, hogy a szűk rész miatt nem burkolna, a Zelemér utcát csupa vállalkozó, több száz négyzetméteres, úszómedencés kacsalábas háza szegélyezi, pont láttam egy Porschés gyereket beállni az egyik garázsba, biztos nagyon boldog, amikor csapathat a hepehupákon!

    VálaszTörlés
  3. Érdekes, ha a városnak van 42 milliója a MODEM falának megvilágítására, akkor miért nincs aszfaltra!!! Nem a lakók feladata lenne összedobni rá a pénzt!!

    VálaszTörlés
  4. Névtelen! A MODEM a Ledfalára pályázaton nyert pénzt! Ez európai uniós forrás, az Észak -Alföldi Operatív program keretéből...
    szerintem a halászjani a kürtös utcán lakik...és hát a nyugalom...((((

    VálaszTörlés

Ide debbenj: