2010. 04. 20.

Mi a teendő a fel nem használt dkv-s jeggyel?

Találékony ember a magyar, biztosan számos kreatív ötletetek van nektek is arra, hogy mit kezdhetünk egy DKV-s jeggyel, mi konkrétan annak jártunk utána, hogyan válthatjuk vissza, pénzre a jegyünket.
Azért jutott ez most eszünkbe, mert bepánikoltunk, hogy a nyakunkon marad néhány, ugyanis a DKV honlapján ez állt egy közleményben:
"A 2009. július 1. és 2009. december 31. között vásárolt  – elővételben vagy a járművezetőnél – vonaljegyek 2010. március 31-ig használhatóak fel utazásra. Ezt követően nem áll módunkban elfogadni azokat, visszaváltásukra nincs lehetőség.
Ebből mi buták arra következtettünk, hogy március 31-ig vissza kell azokat váltanunk, különben bukjuk a pénzünket. De nem, sőt, éppen ellenkezőleg!

MrWallace március 29-én felkerekedett és a Petőfi téren a jegypénztárban érdeklődött, de annyit mondtak, hogy nem, nem váltható vissza, el kell használni. Ezt a választ nem igazán tudta elfogadni a hirdetmény után (meg úgy egyáltalán, fizetett érte, év közben emelgetik folyton az árakat, milyen eljárás ez, hogy nem tudja meddig használható fel egy jegy). Ezért gondolta valamilyen megoldásnak lennie kell, írt egy levelet, elküldte a DKV-nak, egy civil szervezetnek és a fogyasztóvédelemnek is. Egyedül az utóbbi helyről kapott, egy nagyon korrekt tájékoztatást, amiben ez állt:
"Felügyelőségünkhöz eljuttatott érdeklődő levelére a következő tájékoztatást adom.
A Debreceni Közlekedési Zrt. (a továbbiakban: DKV Zrt.) elővételben megvásárolt vonaljegyeit az árváltoztatást követő három hónapig lehet felhasználni. Ezt követően az árváltozás előtt vásárolt elővételi vonaljegyek már nem használhatók fel az utazáshoz.
Az árváltoztatást követő 3 hónap letelte után viszont a régi, fel nem használt menetjegyek a vásárláskori értéken visszaválthatóak. A visszaváltás helye: DKV Zrt. Debrecen, Salétrom u. 3. (Bevétel elszámolási csoport).

Kérdésével kapcsolatos részletes tájékoztatást olvashat a DKV Zrt. http://www.dkv.hu honlapon a jogi háttér/tömegközlekedés/a DKV Zrt. Üzletszabályzat (13. Szerződéstől való elállás) menüpont alatt."
És tényleg, a február végén készült üzletszabályzatban valóban benne van, szólhatnának a munkatársaiknak is erről. Ennyi, szóval egy ilyen titokzatos, eldugott helyen, valahol a kocsiszíneknél, troligarázsoknál mégis visszaváltják a jegyet.
Megint tanultunk valamit, kár, hogy nem az tájékoztatott megfelelően, akinek kellett volna.

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

1 megjegyzés:

  1. A múltkor hivatalos bérletárustól vettem 250 ft-os jegyet, ami úgy volt megoldva, hogy a régi 2009-es jegyen át volt húzva a 240 Ft és felé írva, hogy 250 Ft. Én ugyanezt megcsináltam a megmaradt régi jegyeimmel is, elvégre kifizettem az utazás árát :)

    Amúgy csak jelzem, hogy a sokat szídott BKV-nál nincs olyan, hogy a jegy lejár, ha áremelkedés volt, akkor is elfogadják a régi jegyet is az ellenőrök, "már fizettél érte" alapon. Azért a debrecenieknek a BKV-t alulmúlni teljesítmény...

    VálaszTörlés

Ide debbenj: