2012. 03. 24.

Acélos kontra Kolbászos - 6:3

Március 1-én eldőlt, hogy fog kinézni az új debreceni villamos. A külsőről szóló szavazás eredményének hírére először a szavazatok pontos számának titkolása (és mint utólag kiderült kissé elnagyolása) vetett fel bennem kérdőjeleket, majd a választási lehetőségek szűkössége késztetett alternatívák tervezésére. Mert szó nem volt arról, hogy lehetséges színkombinációkról szavazhattak volna a cívispolgárok, csupán azt lehetett eldönteni, hogy szimplán sárga-kék-fehér legyen, esetleg ugyanez szürke vagy sárga főnixmadárral.
Bezzeg a miskolciak hat különböző színvariáció közül választhatnak. Azt is hihetnénk valamiféle perverz számmisztika alapján alakították a kínálatot, Borsodban három sikertelen tendert követően lett eredményes a villamosbeszerzés, Debrecenben a hatodiknál is rezgett a léc. Bizonyára nem véletlen a kapcsolat a két város között, hiszen a hasonlóságokról már korábban is írtam.

Ráadásul a miskolciak Skodája, sokkal dögösebb megjelenésű, a frontrész és a fényszórók elrendezése olyan morcossá teszi, ahogyan a Volkswagen konszern népszerű típusai néznek ki, mint például a Scirocco, míg a CAF vilijének kissé bambára sikerült a tekintete. Bár a miskolci dizájn-változatok között is csak egy van, ami igazán megfelel az aktuális trendeknek, ennek köszönhetően már szinte behozhatatlan előnyre tett szert. Ettől függetlenül a színfelhozatal kellőképp változatos, kapott is országos sajtóvisszhangot, aminek köszönhetően már most húszezer körül jár a voksok száma. Arról nem is beszélve, hogy a szavazatok alakulását FOLYAMATOSAN NYOMON KÖVETHETJÜK A WEBOLDALON, KEZITCSÓKOLOM! Nem pedig úgy kell könyörögni a pontos számokért. És bizony ahhoz a húszezerhez képest (meg ami még április 1-ig jön) semmi a mi kis 3899 szavazatunk, amit nagy keservesen sikerült összeizzadni. Itt látszik igazán, hogy mi is a különbség a több ezer és a néhány ezer között, de hát ezt a dehírnél és a városházán minden bizonnyal nem értik. Persze minden bizonnyal nem is érdekli őket...

A "költözzél akkor Miskolcra" kezdetű hozzászólásokat előre is köszönöm!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide debbenj: