2011. 05. 28.

Még egy Tigázos történet

A múltkori után, most újabb időseket vegzáló Tigázos bandáról szóló levelet küldött egyik elkeseredett olvasónk, segítséget kérve, sajnos mi csak annyit tehetünk, hogy a széles nyilvánosság elé tárjuk történetét. Íme:
"Az interneten olvastam egy döbbenetes cikket mely igen megragadott ugyanis hasonló cipőben jár a családom. Idős anyósomat érinti a dolog aki több mint 80 éves, és apósomat aki már sajnos nem lehet közöttünk. Történt ugyanis, hogy egy napon beállított hozzájuk a TIGÁZ egyik szakembere aki megnézte a gáz órájukat, melyen külsérelmi nyomokat nem talált még is elvitte tőlük.
Nem sokkal később kaptak egy levelet melyben leírták, hogy az óra felbontáskor ott lehet lenni meg lehet győződni arról, hogy az órát szétszerelik. Közben a saját lakásunkon is járt ugyan az a fiatalember aki náluk dolgozott. Kérdeztem tőle, hogy szükséges-e elmenni Szolnokra az óra bontás miatt a válasz az volt nem kell hiszen nem lesz azzal semmi baj sem. Tehát nem mentünk el nem akartuk magunkat felesleges költségnek kitenni. Na de még a mesének nincs vége. Majd ismét jött egy levél Szolnokról, hogy az óra nem jól működik kevesebbet mér mint amit kellene, mi ehhez nem értünk lehet, hogy így volt, de viszont azt tudjuk, hogy az órát mi sem és az idős szülők sem mágnesezték meg mely a jegyzőkönyvben szerepel. A levél megérkezésekor azonnal felhívtam az ott illetékes személyt és tájékoztatásomra azt mondta, hogy ezt az összeget ki kell fizetni 540.000.-Ft-ot vagy el lehet intézni hogy csak 390.000.- Ft keljen fizetni. Hát mit mondjak teljesen felháborított a dolog alkuba nem bocsátkozok ezt tudomására is hoztam. Most kérdem én hogyan működik az az átkozott óra jól- e vagy rosszul vagy az idős emberektől akarnak megszabadulni. Tovább folytatom a mesét. Azon a héten mikor ez megtörtént velünk sajnos apósom meg halt. Nem tudunk addig panasszal sem élni míg anyósom nevére át nem vezetik a szolgáltatást. A csekkek viszont szépen jönnek. Már van belük elég.
Csak megjegyezni kívánom mindig csak az ügyfél a bűnös nem lehet hogy valaki ezeket az órákat tudatosan meg piszkálja, ugyanis hallottam olyan dolgot, hogy a TIGÁZ 20.000.- Ft- ot ad minden óra után amelyről bebizonyosodik, hogy nem jól mér. Miért kell az embereket bántani akkor ha nem hibázik azokat akik még tudnak becsületesen élni mert egész életük során a becsületesség vezérelte őket. A befizetni való csekkeket mindig fontosabbnak tartották rendezni, mint hogy magukat egy kicsit dédelgetve jobban, jobb körülményeket teremtve éljenek. Nem tudom hogyan lesz ebből kiút. Nem látom azt hogy valaki felkarolná azokat az embereket akik ebben a hajóban úsznak.
Köszönöm, hogy megoszthattam Önökkel a családom gondjait. Ha tudnak segíteni kérem tegyék meg.
Tisztelettel a sértettek menye."

12 megjegyzés:

  1. A mérőt megvizsgálja egy Tigáz által fizetett teljesen "pártatlan,független szakértő". A szerelő nem kap semmilyen prémiumot, az állásával játszik ha nem talál félévente x darab ún. "szabálytalan vételezést" a kérdés csak az, hanem talál mit csinál csinál?

    VálaszTörlés
  2. Azt, amit a parkoló örök!

    VálaszTörlés
  3. rengeteg ilyen eströl hallottam ,már.....
    sajnos , egyáltalán nem egyedi. a tigáz igy dolgozik.... rohadék 1 csapat
    de , a parlamentben is ezt csinálják,,,,
    akkor ök miért ne tennék ????
    golyót nekik !!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  4. Szép Magyarország! A csalóké, a svindlereké a világ. És mi vagyunk a büszke magyarok :)

    VálaszTörlés
  5. A Tigáz egy igen korrupt cég. a saját bőrömön éreztem, hiszen velem is próbálkoztak. Mire a munkából hazaértem várt egy értesítés amelyen óraleolvasási időpont volt jelölve. Telefonon egyeztettünk egy időpontot, de előbb érkeztek, csak anyósom volt otthon. Mire odaértem már szabálytalan gázvételezésről beszélt a főnökével, és az elzárásról, mert magasan volt az óra. Mivel áttértünk a fatűzelésre megcsappant a fogyasztás, ez szemet szúrt nekik. Az emberke csak töltötte a szabálytalan gázvételezési papírt, és meg sem nézte a kandallót, amihez én ragaszkodtam. aláírtam ugyan, de este amikor a párom hazaért kiverte a palávert és jogosan, mert engem is megtévesztettek csak a kikapcsoláson járt az eszem. Rájöttünk, hogy az a szerelő volt kinn aki magánba is volt nálunk amikor megvettük a lakást így felhívtuk. a telefonba már megszeppenve kérte, hogy ne köpjük be a magán fusijait, és elárulta, hogy minden rendben volt. én másnap bementem a főnökhöz, bemutatva a szabályos 160 cm-es magasságot, a Tüzkéves engedélyt a fűtéshez, és kivertem a balhét. na így nem lett semmi a dologból, különben ránkhúzták vola a vizeslepedőt. egyébként tudnék még mesélni velük kapcsolatban.....

    VálaszTörlés
  6. ANDRÁS46
    Én is átkerültem az EMFESZ-től a TIGÁZ-hoz (szerződést nem kötöttem velük). A menedékes szolgáltatás alatt fogyasztott gáz mennyiséget számla alapján törlesztettem. Mégis küldtek olyan számlát amin még egyszer be akarják hajtani a már kifizetett fogyasztást. Továbbá átalánydíjas számlát küldtek amikor szerződést sem kötöttem velük.

    VálaszTörlés
  7. A TIGÁZ eljárása botrányos, számtalan bírósági pert és rendőrségi feljelentést húztak már rájuk, de nem állnak le, mert az emberek többsége tájékozatlan és fél. Inkább fizetik a számlát, mintsem utána járjanak miért annyi az annyi. A hatásos módszer eddig az volt, hogy egyszerre felnyomtuk Őket a Fogyasztóvédelmi Felügyeletnél, és az Energia Hivatalnál. A következő levelükben már olyan kedvesek és kezesek voltak mint a kis angyal.

    A legfontosabb!!!

    Semmilyen körülmények között ne hagyjuk a TIGÁZ-os szerelőt egyedül a gázóránál! Sok rongálásos eljárást a szerelőknek köszönhetünk, ugyanis Ők teszik tönkre az órát szándékosan, és utána lehet fizetni a súlyos százezreket "szabálytalan vételezésért"... :(

    Sok sikert!

    VálaszTörlés
  8. Általános bírói gyakorlat, hogy igazságügyi szakértői véleményként csak annak a véleményét fogadják el a bíróságon peres eljárásban, akit a bíróság rendel ki. Más szakvélemény - még akkor is, ha azt igazságügyi szakértő készítette - csak a fél véleményének tekinthető. Az Igazságügyi Minisztérium szakértői jegyzékéből olyan szakértőt kell kiválasztani, aki jogosult ilyen szakvélemény készítésére. Ezt követően a bíróságtól előzetes szakértői bizonyítást kell kérni, esetleg megjelölve a kirendelendő szakértő nevét is a beadványban. A gyakorlat azt mutatja, hogy a gázszolgáltató megbízásából eljáró szakértő véleménye és a bíróság által kirendelt igazságügyi szakértő véleményének tartalma általában alapvetően eltér egymástól. Ha fontos valakinek, hogy az igazság kiderüljön, érdemes ezt az eljárást követni még akkor is, ha esetleg időigényes, vagy többlet költséggel jár. Ügyvéd igénybe vétele ajánlatos az eljárás során.

    VálaszTörlés
  9. A gyártó, illetve forgalmazó termékismertetője szerint nem alkalmas a polarizációs fólia szakértői vizsgálat céljára:

    "Polarizációs fólia

    Méret: 100 mm x 100 mm

    Vékony műanyag fóliára felhordott és rögzített lágyferrit szemcsék. Alkalmas a mágneses terek kimutatására, a mágnes felületére helyezett fólia megmutatja a mágnes felületén elhelyezkedő erővonalakat, valamint a mágnes felületén a mechanikai, vagy gyártás során keletkezett repedéseket is könnyedén felfedezhetjük.

    A fólia nem egy kalibrált termék, minden egyes használaznál változik a mágneses tér, és az abból eredendő, időlegesen maradandó mágnesezettsége, mely minden esetben, minden használatnál más képet nyújt, ezért alkalmatlan pontos mérések elvégzésére és bizonyítására.
    Fólia kizárólag tájékoztató jellegű mérésekre alkalmas! (Szakértői bizonyító ereje nincs!)"

    VálaszTörlés
  10. Javaslatok a fogyasztói panaszok kapcsán a gázszolgáltatás színvonalának, minőségének javítására, a fogyasztói panaszok megelőzésére, mérséklésére:
    Egyrészt az ellenőrzést is fokozni kellene a gázszolgáltató részéről a szándékos beavatkozások feltárására a mérési eredmény célzott megváltoztatása érdekében. Másrészt - és ez még fontosabb - vissza kellene állítani a havi gázszolgáltatói (díjbeszedői) leolvasás és szemrevételezéses gázmérő ellenőrzés rendszerét. Harmadrészt alaposabban kellene vizsgálni a fogyasztói hely beépített készülékeinek az összhangját a számlázott gázmennyiséggel. Ha jelentős eltérés van a számított és a tényleges fogyasztás között, a helyszínen történő pontossági teszt alapján eldönthetnék, hogy a szolgáltató, vagy a fogyasztó kér-e hatósági metrológiai vizsgálatot, vagy egyik sem. A hatósági – nem szolgáltatói – pontossági vizsgálat eredményétől függően állna fenn a fizetési kötelezettség. Negyedrészt vissza kellene állítani - szolgáltatói felelősségi körben - a korábbi időszakos (5 éves) gázkészülék, fogyasztói hálózat ellenőrzés rendszerét. Ötödrészt olyan gázmérőket kellene felszerelni, amelyek a hazai viszonyoknak megfelelő megpróbáltatásokat képesek elviselni. Például, ha egy gyerek játszik és a hűtő-mágnest ráteszi a gázmérőre, nem kellene a szolgáltatónak (szakértőnek) azt állítani, hogy a fogyasztó befolyásolta a gázmérő működését. Hatodrészt a gázmérő tulajdonosának a saját tulajdonára saját felelősségi körében jobban kellene vigyázni, nem a fogyasztóra hárítani kizárólagosan ezt a terhet (ez már jogszabály módosítást is igényelne). A fogyasztó lakásában elvárható a gázmérő megóvása, az épületen kívül – még a telken belül is – csak részben, a mai körülmények között, amikor a tulajdon védelme ilyen korlátozottan lehetséges. A közösségi helyiségekben – például lépcsőházakban – egyáltalán nem várható el, hogy a fogyasztó kötelezettsége legyen kizárólag a gázmérő megóvása. A Ptk. és a Földgázellátási törvény ez esetben szerintem nincs összhangban. Itt olyan műszaki védelem lenne szükséges már a létesítésnél, amelyik garantálja, hogy idegenek nem férhetnek hozzá a gázmérőhöz, csak a fogyasztó és a fogyasztóval együtt a gázszolgáltató képviselője.
    A javaslatok elfogadása, érvényesítése hozzájárulhatna a hazai foglalkoztatás növekedéséhez is, mely a jelen körülmények között nem lényegtelen szempont.

    VálaszTörlés
  11. Hol vannak a hatóságok, a fogyasztókat, az állampolgárokat védők a tömeges fogyasztói panaszok esetén? Működnek egyáltalán ezek a szervezetek? Alkalmasak a feladataik ellátására?

    VálaszTörlés
  12. Privátban e-mail cím alapján - másokkal együtt -tudok ajánlani az ilyen ügyekben járatos ügyvédet, ügyvédeket.

    VálaszTörlés

Ide debbenj: