2010. 09. 04.

A Gustánál nem szeretik a bringásokat

Pannóca írta itt korábban a Piac utcai Gustáról, hogy aránylag jó. Ehhez nem fűznék semmit, mert még nem voltam, de nem is tervezem, nekem túlságosan puccos, meg messze is van. Én a Széchenyi utcaiba járok, néha. Puffogtam is még korábban, hogy rossz helyen van a bicikli tároló, szép lassan le is zúzták az autósok, mondjuk ez főleg őket jellemzi, nem a boltot, bár eleve nem volt egy ésszerű döntés oda rakni.
Vicces volt látni viszont, hogy amint felkerültek a képeim, másnapra már el is tűntek a romok, de ez lehet véletlen is. Viszont pár hónapja új tárolókat raktak ki, valamelyest védettebbnek gondolt részen, meg kicsit izmosabb kivitelben, csak az a baj, hogy még mindig szar helyen van, íme:


Az a baj, hogy amint a képen is látszik, ha beállnak a be- és kijárat közötti kettő darab rokiparkoló közül a jobb oldaliba, az amúgy négy bringa tárolására alkalmas helyből, kettő kiesik, illetve csak egy mert keresztbe még lehet tenni egy bicajt. Jó mondhatjuk, hogy ez annyira nem gáz, mert ott van a másik oldalon még négy hely, de oda meg tényleg lehetetlen bejutni az esetek többségében.


Mivel a kedves vásárlók ott basszák le a toszikocsiaikat (nem érmés, tehát nem kell visszavinni a helyére, szét is vannak górva főműsoridőben mindenfelé, hogy lépni nem lehet) és képtelenség biciklivel átvergődni a kosarak között. Ha pedig épp szabad lenne az út, a bejárat fotocellája épp úgy tolja ki az ajtót, hogy az a fenti kép jobb oldalán lévő oszloppal egy vonalba kerülve pont annyi rést hagy, amin már nem fér el a kormány, türelmesen, mozdulatlanul várva - és reménykedve, hogy egy pár pillanatig nem jön új vevő - persze elsiklik az akadály, de ez már túl sok macera nekem, hogy ne használjam ezt az oldalt (ahogy más sem nagyon szokta) arról nem is beszélve, hogy kifelé jövetkor ugyanez a koreográfia ismétlődik.
Egyszóval itt a rossz vezetői döntés, és a biciklisek teljes leszarásának tökéletes kombója figyelhető meg.

3 megjegyzés:

Ide debbenj: