2010. 09. 29.

Exkluzív látványtervek a 2-es villamosról!!!

Nincs ember Debrecenben akit ne érdekelne a 2-es villamos témája, a bloggereket meg különösen izgatja a dolog, vagy így, vagy úgy. Annak idején még népszavazást is akartak kezdeményezni a nyomvonalat illetően. Nem lett belőle semmi, megy majd a villamos a Hunyadin és a Mester utcán, a Csemetére fordulva.
Mikor megláttam a DKV figyelőn, hogy megjöttek a sínek, majd a Cívishíren, hogy áramátalakító épületet kezdenek építeni, a Mikszáth Kálmán utcában, nagyon belelkesültem. Ez utóbbiak cikkében láttam egy fotót, mely egy molinó az új nyomvonal megállóinak sorolása mellett képeket is tartalmazott, de a kis méret miatt nem tudtam kivenni mit ábrázolnak. Elkértem hát tőlük nagyban, és voltak olyan kedvesek ide is adták, íme a lényeg. A négy fotó a DAB székázat, a Malomparkot, a Dózsa György utcát, és a Hunyadi-Péterfia kereszteződést ábrázolja, pőre valójában. Sehol egy látványterv!?
Hát ezen nagyon elszontyolodtam, mert már nem bírok aludni a kíváncsiságtól, hogy fog mutatni az új vonal? Nosza kreáltam gyorsan magamnak sajátot, és meg is osztom minden kedves érdeklődővel, sőt az önkorminak is nagyon szívesen odaadom, mivel látom nincs idejük látványtervezni ebben a nagy választási kampány hajrában.
Ám kissé aggaszt, hogy milyen mértékű forgalmi dugás kezdődik az építkezéssel egyidejűleg, mindenféle elkerülő utak hiányában...

Hunyadi utca:





Mester utca:



Csemete utca:



Dózsa György utca:





És végül de nem utolsó sorban a Böszörményi út, ahol csak egy pár sín fog futni, remélhetőleg füvesített pályán:



9 megjegyzés:

  1. Ez borzalom. Az ott bokorégés? Nem hiszem, hogy hivatalos látványterv, mert ha a terv ilyen, milyen lesz a valóságban.

    VálaszTörlés
  2. A kép elején lévő síneknek már a bal oldal felé kellene kanyarodniuk, mivel a villamos nem tud derékszögben befordulni ív nélkül (erre még a macskák sem képesek). Az út jobb oldalán, távolban hova lettek a fák? Azokat is kihentelte Kósa favágó brigádja? És felhúzta helyettük azt a barna kockaépületet meg a takarásban lévő panelházakat?

    VálaszTörlés
  3. Azért remélem, ennél nem lesz rosszabb... Némi esély van rá.

    VálaszTörlés
  4. Névtelen: nem hivatalos, leírtam hogy én csináltam, azért exkluzív.

    Szakál: kanyarodik az. Igen, úgy sejtem, ha meg akarják tartani a legalább 2x2 forgalmi sávot, néhány fának mennie kell, sajnos.

    Borz: igen én is reménykedem, de hát csak hozott anyagból tudtam dolgozni :)

    VálaszTörlés
  5. A rendezési terv, ha valaki nem ismerné. Ezen látszik, hogy mi hol lesz a jövőben a jelenlegi tervek szerint. Erős gép kell hozzá. Jó turkálást.
    http://szabrendterv.debrecen.hu/SERVER_ROOT/html/projects/debrecen/main.php?

    VálaszTörlés
  6. Na majd csinálok újat, ha lesz időm meg kedvem :)

    VálaszTörlés
  7. A Dózsa György a fák nélkül, borzaztó!

    VálaszTörlés
  8. Az is borzasztó volt, ahogy a Dózsa György utca külső oldalán kinőttek a panelek a tanyavilág helyett.

    VálaszTörlés
  9. Elég gyenge munka :P

    VálaszTörlés

Ide debbenj: