2010. 05. 25.

A Techem leosztja a távHősöket

 "A leolvasások a megadott időpontban kezdődnek. A leolvasást végző munkatársaink csak a feltüntetett időpontban tartózkodnak az épületben. Amennyiben a leolvasás sikertelen, úgy fogyasztását becsléssel határozzuk meg, amely az Ön részére hátrányos lehet, valamint az ismételt megkeresés többletköltsége is Önt terheli."
Azért én elvárnám, hogy több időpont legyen, legalább csinálják úgy mint a posta, hogy ha nem vagyunk itthon bedobnak egy cetlit, amin leírják, milyen időpontban kísérlik meg az újabb leolvasást. Ha már szolgáltatás ez vagy mi a szösz... bár én a Debreceni Hőszolgáltatóval szerződtem, ők kavarták a képbe a Techemet, nem választás kérdése sajnos.
Valahogy gazdálkodják már ki az évente befizetett 250.000 forintomból ezt a nyamvadt leolvasást!

 

8 megjegyzés:

  1. Nálatok legalább van mérő a radiátoron.

    VálaszTörlés
  2. na ja. :D (bár nem tudom van-e bármi jelentősége)

    VálaszTörlés
  3. Volt szerencsém a belinkelt nyomtatvány alján szereplő úr(?)-hoz.

    Meneküljön aki tud!

    VálaszTörlés
  4. Mesélj, mesélj, mesélj!

    VálaszTörlés
  5. Pannóca!

    Fordítva ülsz a lovon.
    A Techem Debrecenben az egyik költségosztó szervezet. Semmi köze a DH Rt-hez, azzal nincs semmilyen jogi viszonyban. A társasház dönti el, hogy költségosztós vagy légteres elszámolást akar-e. A közös képviselő választja ki, hogy melyik költségosztó szervezettel szerződik le a társasház, mint jogi személy.
    A DH Rt. a költségosztó és a közös képviselő között leegyeztetett felosztást kapja meg, ami alapján az épületben a fűtési idény alatt mért fogyasztást kiszámlázza az egyes lakások között.
    Műszakilag fontos, hogy az egy hőközpont alá tartozó lakásokban egy napon olvassák le az értékeket, mert az alapján lesz elosztva a lakók között a fogyasztás. A következő napon már a tegnap leolvasott ketyere is mást mutat, tehát torzulna az arány.
    Ha bármi gond van a leolvasóval, a leolvasás szervezésével vagy a megállapított aránnyal, akkor a közös képviselőt kell kérdőre vonni.

    VálaszTörlés
  6. Sz.Gy.
    Akkor miért nem ezt írják oda arra a lapra, minek fenyegetőznek rögtön, miért nem az emberek józan belátására, saját érdekük felismerésére számítanak?

    VálaszTörlés
  7. Köszi, most már ezt is tudom!
    (Bár nem teljesen értem továbbra sem, nincs fűtési szezon, ki van kapcsolva a fűtés, nem mindegy mikor méri? A tűzhely pedig nem erről megy, az sem befolyásolja, szóval nekem ez még mindig nem indokolná, hogy egy időpont legyen. Télen logikus lenne amit mondasz teljesen.)

    Valószínűleg az tévesztett meg egyébként, hogy konkrétan a Hőszolgáltató irodájában a Daraboson nyomták elém a Techem-es papírt, mikor bejelentkeztem pár hónapja új fogyasztóként, bár akkor lehet lakcím alapján döntötte el az ügyintéző.

    Nekem is volt szerencsém a leolvasóhoz ma, egész barátságos volt. És vicces a "felszerelése", a sok kémcső alakú cuccal, olyan mint valami CSI-os.

    VálaszTörlés
  8. Ja, a Techemnek semmi köze a Debreceni Hőszolgáltatóhoz, azért vizsgálódik a Versenyhivatal kartellgyanú miatt...

    VálaszTörlés

Ide debbenj: