2010. 05. 27.

Ökoház a Mester utcában

A napokban adták át Debrecen legújabb ékességét, a Kölcsey Központtól csupán néhány méterre lévő, Mester utca 21. alatti ökoházat, melyet a homlokzatot leszámítva teljes egészében élő organizmus alkot!
Mint megtudtuk, a homlokzat kialakításánál figyelembe vették a városi főépítész szigorú kritériumait, miszerint az épület jellege külső megjelenésében nem térhet el a városkép környező jellegzetességeitől, így a tervezők külön dizájn-szakértők bevonásával alakítottak ki a felületen rusztikus hatású motívumokat.

Ám a tetőszerkezet és a belső kialakítás mind a lehető legtermészetközelibb organikus megoldásokat tartalmazza. Így a hosszabb-rövidebb időre betérő természetbarátok, ott tartózkodásuk ideje alatt olyan élményekkel gazdagodhatnak, melyek eddig csak a vadonban élő remeték kiváltsága volt!
Alvás a puha talajon, vagy bokrokból kialakított fészekágyban, bőséges reggeli galamb, veréb és rigótojásból, valamint proteindús férgekből, gilisztákból! Esős időben zuhanyzás, majd relaxációs gyakorlatként madárcsicsergés hallgatása, vagy szabadfoglalkozás csigák, hangyák, szúnyogok és legyek bevonásával. Esti programként pedig a kóbor macskák, sünök és görények spontán viadalai közül válogathatnak a szórakozni vágyók.

Ökoház

Ökoház  

3 megjegyzés:

  1. Jaj, ez nagyon durva, pár napja láttam a buszból, csak hunyorogtam, nem értettem, hogy most kint-bent... de basszus tényleg, bent nőnek a fák.... és vajon mióta, ha már ekkorák? :D

    VálaszTörlés
  2. Hasonlóképpen néz ki a Péterfia utca eleje (páratlan oldal)a Hunyadi utcától majdnem az Egymalom utcáig!Homlokzat, néhány fal, meg tető éppen van még, de egyébként szeméthegyek, bűz, patkány, szögesdrót, törött ablak (üveg a járdán)... Hat épület, nyolc éve rohad az egész! Vajon kié a terület, hogy ez így lehet? Ez nem zavarja a városképet, meg a méltóságos főépítész urat?

    VálaszTörlés
  3. Igen tudok róla, fotóztam is:
    http://kephatas.blog.hu/2009/07/01/mi_lesz_ezzel_a_vilaggal
    Oda tervezik az új plázát, a mostani testvérkéjét, még híd is lesz ami összeköti őket!

    VálaszTörlés

Ide debbenj: