2010. 02. 07.

Nem lennék képviselő

Megdebbentem. Megrémültem. Elcsodálkoztam. Felháborodtam a méltánytalanságon. Itt van városunkban három fideszes országgyűlési képviselő. A "Köszönjük Debrecen" 3 tenorja. Bántjuk őket nap mint nap, tokkal, tok nélkül. Azt vetjük a szemükre, mennyi pénzt harácsolnak össze. Milyen üzleti összefonódások vannak személyükkel kapcsolatban. Korrupciót, mutyit kiáltunk. Erre nyilvánosságra kerül a vagyonbevallásuk és kiderül a szörnyű igazság: ők a város legeladósodottabb emberei.

A Kósa-Halász-Pósán szentháromság anyagi helyzete tragikus. Egyénre lebontva még szörnyűbb. Kósának például 77 milliós hivatalos, plusz tízmilliós magánkölcsöne van. Borzalom. Halász Jánosnak 46 milliós tartozás okoz álmatlan éjszakákat. Pósán úszta meg a legjobban a hét és fél milliós lakáskölcsönnel.

Dolgoznak reggel, délben és este. Szünet nélkül szolgálnak bennünket. Zokszó el nem hagyja ajkukat. Felvirágoztatnak, közben fonnyadnak a megfeszített tempótól. Egy nép sorsát nézik, értünk alkotnak, ültetnek, nevelnek. És mit kapnak cserébe? Semmit. Havi egymillió körül. Meg költségtérítést. Prémiumot. Jutalékot. Szolgálati autókat. Sofőrt. Telefonokat. Előfizetéseket. Laptopot, Toplapot. Ingyen bemenetelt. Ingyen kijövetelt. Mentelmi jogot. Üzleti előnyt. Leendő minisztériumi posztot.


De mi ez mindazért, amit tesznek értünk? Semmi. Filléres dolog. Csak rá kell nézni az adósságukra. Minden erejüket elviszi, hogy a városnak lobbizzanak. Hogy Debrecen adósságát minimalizálják. S közben nem marad idejük magukra, a saját pénzügyeikre. Tönkremennek. A gatyájuk is rámegy, ha így folytatják e büszke férfiak, e politikai mártírok. Délceg emberei múltnak, jelennek és jövőnek.

A szocialistáknak bezzeg nincs ilyen tartozásuk! Nem lehet véletlen: ők saját üdvükkel foglalkoznak bizonyára, nem a hon oltárán áldozzák vérüket. Aki hazafi, az tartozik!

Én bizony nem lennék képviselő. Csak csodálni tudom őket, akik a gazdagodás helyett fülig úsznak az adósságban. Köszönik Debrecen, köszönjük Urak! Sokkal tartoznak, az adósaik vagyunk.

3 megjegyzés:

  1. Lajosnak megvan még a negyed luxusmotorcsónakja? Vagy ötöd?

    VálaszTörlés
  2. Vérengző Bolha2010. február 7. 18:21

    Kurvára nem hat meg a "nyomoruk". Szétrabolták már az egész orsazágot. Nem csak ez a három majom, de az összes, aki most vagy ezelőtt ott meresztette a seggét az országgyűlésben. A korrupció ugyanúgy korrupció marad, a szabadrablás is. De mostantól nem vörös, hanem narancs sárga lesz a tolvajok színe. Adósság? Ne röhögtessenek már ki. Hány nem saját néven lévő bankszámlára szórta szét a sok szemétláda az adósságának akár ötvenszeresét, százszorosát?

    VálaszTörlés
  3. Azt még megjegyezném, hogy ennyi hitelnek kurvára kell a fedezet. Ha csak a hitel ennyi, akkor mennyi lehet a fedezete? Pusztán a fizura alapozva nehéz ilyet szerezni, puszira.
    Bár láttunk már karón varjút, a budapesti Sziget fesztivál szervezője is puci picsával ment be a bankba, és puszira adtak neki egymilliárd forintot, mert metszett volt a lógója.

    VálaszTörlés

Ide debbenj: