2010. 05. 14.

Ügyvezető biciklista

Az események mostani állása szerint Kósa Lajos biciklis túrája talán politikai PR-fogás volt csupán. Jól megszervezve és kivitelezve. Az útról szóló hírek ilyen mennyiségű és nagyságú megjelentetése is egy megszervezett akció részének tűnhet. A kerékpározás hivatalos indoklása a bicikliutak állapotára és hiányára való felhívás volt. Lehet hogy ez is volt. Az is lehet, hogy a csütörtök este hozott pártelnökségi döntés bejelentésének előkészített, látványos akcióját láttuk.


Kósa Lajos szűk két nap alatt tette meg az utat. Az eseményt ritkán látott sajtóérdelkődés övezte, a TV2 például élőben közvetítette az indulást. Közben folyamatosan megtudhattuk az út fontos részleteit
'Kósa Lajos arról is beszélt a Hajdú Online-nak, hogy nagyon élvezte a keddi tekerést, mivel gyönyörködhetett a Hortobágyban. Egy fehér kócsag egy kilométeren át kísérte őket, majd egy őzbak ugrott a biciklisták közé.'
Tegnap este kaptuk a hírt: Kósa Lajos debreceni polgármester tölti be a Fidesz ügyvezető alelnöki posztját. Ez nagy hatalmat jelent. Kubatov Gábor botrányai után a Fidesz egyik legmarkánsabb egyéniségét választotta a párt arcának. Népszerűség tekintetében találni sem tudtak volna jobbat. A pártelnök továbbra is Orbán Viktor marad, a gyakorlati irányítás már Kósa kezében lesz.
'Mivel Orbán Viktor munkáját nagymértékben leköti majd a kormányzati munka, a miniszterelnökség, ezért az ő feladata lesz a párt "üzemszerű" működésének megszervezése. A feladatai között említette még a párt felkészítését az önkormányzati választásokra, hogy azt sikerrel abszolválják. Azt a hibát nem szeretnék elkövetni, mint 1998-2002 között, hogy a kormányzás "kicsit elsodorta a pártszervezetet", s 2002-re a kapcsolat a választókkal gyengült.'
Kósa Lajos fehér biciklin belovagol Budapestre. Ezt a címet adta bejegyzésének a Fent és Lent blog szerzője, aki reményét fejezte ki, hogy a polgármester komolyan gondolta az akciót, nem pedig csak "öncélú PR". Mi is ebben reménykedünk. Akár az, akár nem az, különleges a sajtó megkülönböztetett figyelme a biciklizés iránt. Még Orbán is megemlíti a facebookon az utat, fényképekkel illusztrálva. Fontosnak tartotta a figyelem felkeltését.
.
Kósa népszerűsége ezzel megint nőtt. Pedig már alig van mit fokozni rajta. Lehet csupán véletlen műve a biciklizés kiemelt fontossága a médiában. De egészen bizonyosan jól jött ahhoz, hogy a tegnapi bejelentés megkönnyebbüléssel töltse el a Fidesz aggódó tagjait, akik remélik, hogy a Kubatov Gábor nevéhez fűződő botrányok elcsitulnak majd Kósa vezetése alatt. Nem pártigazgatói posztról van szó, s Kubatov továbbra is kampányt irányít majd a háttérből. De megnyugtatásul Kósa arca lesz mindenhol. Az őszi választásokat ő nyeri majd meg a Fidesznek. Kell egy népszerű arc, aki képes Debrecenből Pestre biciklizni, hogy megmutassa: nagyon komolyan gondolja a dolgot. Ne feledjük el, a kampánynak nincs vége. Egészen az önkormányzati választásokig tart, ahol a Fidesz mindent vinni szeretne. Ezért kellenek most nagyon a népszerű sportemberek.

 

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

4 megjegyzés:

  1. Polgármester, országgyűlési képviselő, pártvezír... Egy seggel csakis Lalikerály ülheti meg ezt a három lovat. De legalábbis három teljes értékű fizetést kap ezért. Plusz még egyéb pénzek, amiből kerályi palotát lehet építeni.

    VálaszTörlés
  2. Már az Aranybullában is benne volt, hogy egy ember csak egy tisztségéért kaphat fizetést.
    Akkor több eszük volt az embereknek, mint most.

    VálaszTörlés
  3. Valaki fel tudná vázolni milyen útvonalon haladt a 2 biciklista. A video amit én láttam ott kb a Füredi végéig jutott.

    VálaszTörlés
  4. Ahonnan véget ér a bicikliút, átteleportálta magát Futapestre biciklistől, buknálmegsisakostól.

    VálaszTörlés

Ide debbenj: