2010. 02. 27.

Ikea - a debreceni álom

Évek óta hallom, hogy jön az Ikea Debrecenbe. Nem hivatalos forrásból, de az emberek azt beszélik,  álmodozva pletykálják. A haonon is elhintették tavaly májusban, hogy meg nem erősített források szerint Möbelix, Ikea és Auchan fog nyílni. Amikor lakásunk berendezésébe fogtam, többen is mondták, hogy hagyjam, várjak még pár hónapot, és akkor majd az Ikeában. Szerencsére nem vártam...

A heti Debrecen újságban egy hosszú cikk foglalkozik a Balmazújváros út melletti telek közművesítésével, rendezésével, a címe pedig figyelemfelkeltő: "Nem jön az Ikea?" Ehhez képest a cikkben csak annyit írnak a kérdésről, hogy: "A kereskedelmi terület betelepülőiről az ügyvezető nem adhat konkrét információt - cáfolta viszont azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint az egyik érintett cég az Ikea."

Vajon honnan indult ez az egész városi legenda? Valami kiszivároghatott anno, vagy csak egyik reménykedő elkezdte mondani a másiknak, hogy Ikea lesz, ő is valakinek, aztán már az egész város tudni vélte?

Sokan alig várták, hogy legyen a városban "normális multi" is. Igen, valahol szánalmas, hogy multik után vágyódunk nyálunk csorgatva, de ilyen ez a fogyasztói társadalom. Magam is szeretem az Ikeát, az áraikat, a kompaktságot, a skandináv stílust - bár Magyarországon még nem jártam Ikeában, nem tudom itt mennyire hozzák az eredetit, de a weboldaluk tetszik - a debreceni bútorboltok többsége tényleg nem ér a nyomába sem.

Egyébként vicces lenne bármilyen építkezés kapcsán sorolni, hogy ki nem települ oda, ennyi erővel mondhatták volna, hogy nem lesz Walmart és Sears sem. Inkább az érdekelne, mi lesz ott!


Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

2 megjegyzés:

  1. Vérengző Bolha2010. február 27. 15:44

    Egyszerű. Az IKEA nem adta le a tizenkét százalékot, nem építkezhet. A tuskó svédek nem tudják, mi a szokás erre.

    VálaszTörlés
  2. Pedig jó lenne, ha itt is történne már vmi! Mikor lesz már IKEA Debrecenben?
    Ha végeznének egy kis fejszámolást, rögtön rájönnének, hogy itt a keleti régióban óriási forgalma lenne, hiszen normális közelségben nincs semmi hasonló. Romániából, Ukrajnából ide járnak át vásárolni rengetegen.

    Please, IKEA, húzzatok bele és építsetek gyorsan ide is egy áruházat!

    VálaszTörlés

Ide debbenj: