2010. 02. 25.

Alázd a sajátjaidat!

Nem olyan régen Somogyi Zoltánt főnyereményként ünnepelték, amikor megkapta az MDF kampányfőnöki posztját. Ha a konzervatívnak mondott párt ezt komolyan gondolta, akkor rossz lóra tett. Érthetetlen az egész. Még érthetetlenebb, hogy Somogyi egy egész ügyes plakátkampányt talált ki, fiatalokkal, jó csajokkal, jövőbe vetett mindennel. Aztán az egészet szétverte a mostani kampány legidiótább, legszánalmasabb és legamatőrebb videóival. Nincs rá szó, hogy egy magát profinak tartó csapat hogyan követhetett el ekkora merényletet a sajátjai ellen.

Tényleg ezen röhög a fél ország, én csak azért nem, mert van ismerősöm a jelöltek között. Sajnálom a kínos helyzet miatt, de a szégyen nem az övé, hanem a kampányfőnöké.

Tegnap beszélgettünk erről Széles kollégával. Szent meggyőződése, hogy ami ennyire szar, az nem lehet a véletlen műve. Azt mondja, direkt ilyenre csinálták a videókat, lássa a nép, hogy közülük való a jelölt. Azért izzadnak, dadognak, bakiznak és beszélnek összevissza, mert így közelebb érezzük magunkhoz őket. Csak annyit válaszoltam, hogy régen rossz, ha ez igaz, és még el is kell nekem magyarázni. Én csak a szerencsétlenkedést látom, mást nem.

A párt kampányfőnöke azt állította, minden jelölt maga dönthette el, hogy akar-e szerepelni. Somogyi már látta a Youtube-on az MDF-es videókból készült válogatást. "Nem számítottam ilyenre, nem örülök neki, de úgy gondolom, hogy ha valakik a jelöltek emberi hibáiból gúnyt űznek, az visszaüt" - mondta. Somogyi szerint nem baj, hogy nem tökéletesek a jelöltek nyilatkozatai, szerinte a brit konzervatív párt is hasonló, emberi megnyilatkozásokat tesz fel jelöltjeitől honlapjára. - Forrás: origo.hu

(A videót azóta eltávolították. A kampányfőnök nehezen viseli, ha kigúnyolják. Megszokta, hogy profiként kezelik időszakos amatőrködését.) Visszaüt? Micsoda? Somogyi egyébként is félreérti a dolgot. Elsősorban itt rajta röhögnek, nem a szerencsétleneken, akiket bedobott a farkasok közé. Külföldi példája hidegen hagy mindenkit ezen a végen, nem a brit konzervatívok lesznek trónon nálunk hamarosan. Felfogta egyáltalán Somogyi Zoltán, mit művelt? Olyan, mintha az MDF paródiáját alkotta volna meg. Rosszabb a helyzet, mert azt hiszi, hogy ez jó.

Ez még jó...

Vegyük az egyik debreceni jelöltet, Danka Beátát. Hétvégén akadt kezembe a kampányszórólap, ami arra agitálná a debrecenieket, hogy szavazzanak rá. Végigolvastam, első betűtől az utolsóig. Egy óra múlva megpróbáltam felidézni, mire emlékszem belőle. Bokros Lajos bajuszára, arra igen. Arra is, hogy egyedül az MDF nem szavazta meg a 100 napos programot. És még arra, hogy szavazzunk Bokros Lajosra, az MDF-re és Danka Beátára. Hogy miért, arra viszont már nem emlékszem. Nem a memóriámmal van baj. Ilyen volt a kampányfüzet nívója.

És be kell vallanom, Danka Beáta nevére sem emlékeztem, amíg meg nem tekintettem hivatalos kampányvideóját. Néztem ezt a zavarában majdnem elájuló nőt, aki bizonyára kedves, aranyos, értelmes, felkészült hölgy, néztem, ahogyan szenved. Sajnálom a kifejezést, nem találok jobb szót. Hogyan gondolhatta azt Somogyi Zoltán, hogy ilyen mértékben alacsonyítja le azokat az embereket, akikért dolgoznia kellene? Önkínzóknak ajánlom még Kovács Edit mozgóképes anyagát, aki a "szavazzon aaa...rám" szlogent adta elő.

Talán igazuk van azoknak, akik azt mondják, hasonló helyzetben a többi párt jelöltje sem csinálná jobban. (Egy jó twitt az ügy kapcsán: m4tt3m4tt3 @SomogyiZoltan kár volt ezt a videózást erőltetni. :) bár gyanítom, a többi pártnál is hasonlóan zavart arcokat látnánk.) Csak a többi párt nem teremt hasonló helyzetet a sajátjainak. Egy ilyen hiba után pedig azonnal, menet közben rúgnák ki a kampányfőnöküket. Somogyi Zoltán közben kikéri magának a negatív kritikákat. Szerinte ez így van rendben, ahogy van.

Szánom az MDF jelöltjeit. A debrecenieket is, nagyon. Nem érdemelték meg, hogy saját kampányfőnökük tegye őket köznevetség tárgyává. Somogyi Zoltánnak pedig ezt a képet szeretnénk küldeni. Ismeri, hisz' ő rakatta fel egész alakos változatát pártja honlapjára . Bokros Lajos keze, ahogyan véres belsőségekben pancsol. Ezt kellene kirakni óriásplakátra, "Disznóvágás 2010 - Szavazz az MDF-re" szlogennel.

Ez még jobb

Hatásos lenne, olcsó, Bokrosnak pedig már mindegy, mit gondolnak róla. Lámpaláza sincs, a keze sem reszket, ahogy csöpög róla a vér. Somogyi Zoltán viszont mondjon le, ne akarjon tovább kampányfőnököst játszani. Ennyivel tartozik az általa megalázott MDF-eseknek.

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

2 megjegyzés:

  1. bokrosnak milyen finom a keze, látszik, hogy egy ásót nem fogott meg életében.

    VálaszTörlés
  2. Miket nem csinál ez a fiú. Pedig Somogyiról az a hír járta, hogy PC. :D Öngól egy magát túlértékelő nyakkendőhuszártól.

    VálaszTörlés

Ide debbenj: