2013. 05. 14.

Ilyen egy debreceni luxuspanel

Lépjen be velünk egy debreceni luxuspanelba! címmel jelent meg egy videó múlt héten a Dehíren. Hát elég szomorú, ha Debrecenben ez számít luxusnak, mivel egy átlagos szépen felújított, új bútorokkal berendezett lakást mutattak be - ahogy úgy általában a legtöbb lakásnak ki kellene néznie. Jól példázza ez a város és úgy általában az ország lakóinak gazdasági helyzetét, ha van szaros 3 milliód felújításra, már gazdagnak számítasz és a lakásod elnyeri a luxus státuszt.

"Amerikai álomkonyha" - na, egy amerikai itt röhögné el magát


Nem értem miért kell kikiáltani luxusnak egy lakást, csak mert telepakolták terméskővel a falakat, meg felragasztottak az egyik szobában valami gusztustalan csillogó tapétát, vagy mert tárgyalószékeket raktak az étkezőbe. Netán a légkondi, az új hűtő, vagy az új mosógép miatt? Igen, sajnos a többség még mindig az ezer éves leharcolt Hajdu mosógépét és Lehel hűtőjét nyúzza, ha melege van meg kinyitja az ablakot, a házgyári linóleum vagy a konyhaszekrény cseréjét meg már eleve lehetetlen gondolatnak tartaná. Ez az általános, ez a normális, felújítani luxus.

Terméskő ész nélküli felhasználása - a papírtörlő meg kifogyott
Pedig a luxus nem egy 3 milliós felújításnál kezdődik, ahol meghagyják az eredeti házgyári opálüveges szobaajtókat, amit minimum tömör mahagónira kellett volna cserélni, hogy luxusról beszélhessünk.

De az is lehet, csak nosztalgikus okokból hagyták meg az ajtót
Persze nem ennek vagyok a híve, és a jakuzzi nappaliba aplikálását sem tartom szerencsés dolognak, de az Urbanistán pár hónapja bemutatott panellakás nekem jobban adja a luxus érzetet, míg itt beüt egy kevés jellegtelenség és csipetnyi vidéki ízlésficam.

"Dizájnos falburkolat" - ja, pont mint Győzikénél

11 megjegyzés:

  1. Mi az, hogy vidéki ízlésficam? Te akkor egy teljesen elfajzott nagy vízfej-pesti vagy! Azzal együtt,hogy nekem se tetszik az ilyen felújítás, miért kell neked aljazni a vidéket? Kisüt szavaidból a fővárosi gőg, csak azt tudnám, mire?
    BaLa

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt tapasztalom, hogy vidéken sok paraszt (nem földműves) lakik, mint te, aki a fejlécet sem bírja elolvasni. Ott van, hogy Debrecen belső, ebből lejöhetett volna, hogy ez egy Debrecen blog, tehát nagy valószínűséggel a szerző is itt él. Amúgy megnyugtatlak, a fővárosi ízlésficam sokkal rosszabb mint a vidéki, mert ott sokkal több szarhoz lehet hozzájutni.

      Törlés
  2. Mindenki próbálja szebbé tenni a "prolis" panelt!!! Annak idején sok embernek adott lakást és a mai napig ott laknak. Nem mindenkinek futja családi házra.

    VálaszTörlés
  3. Nekem tetszik a lakás! 3 millióból szuper.
    Ez egy szubjektív vélemény.
    Megnézném az Ön lakását Laczkó Kornél Úr!
    Abban az esetben ha ízlésesebb,akkor értem a kritikai próbálkozásait.
    Nem szidni és kritizálni kellene állandóan.
    Ha tele a töke menjen el egy szakemberhez és meglátja, azonnal kiegyensúlyozottabb lesz. Élvezze az életet,lássa meg a szépségeit,mert túl rövid,hogy ellenségeket szerezzen az ilyen szar bejegyzésekkel.
    Minden jót a további írásaihoz.



    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha figyelmesen olvastad volna a posztot, rájössz, hogy elsősorban nem a lakást kritizáltam, hanem azt az élethelyzetet ahol átlagos felújított lakást luxusnak neveznek. A 40 m2-es lakásom amit bérlek nem képez összehasonlítási alapot, mert nem az enyém, nem én válogattam bele a dolgokat. Viszont havi 40 ezerbe kerül, ami miatt kicsit nehezebben élvezem az életet, látva, hogy drága kormányunknak fontosabb milliárdokat költeni stadionokra, önkormányzati bérlakások meg nem épültek a rendszerváltás óta. Ami kevés még van azt meg önkormányzati alkalmazottak kapják, egy zsaru ismerősöm 2007-ben 10 ezerért bérelt egy 60 m2-es lakást, ami gondolom most sem lehet sokkal drágább. Annyiért pedig én is sokkal szívesebben bérelnék lakást, mivel úgy néhány év alatt összejönne a különbözetből egy saját lakás kezdőrészlete.
      Így talán megérted, hogy nem szívesen költök szakemberre, amúgy sem hiszek az ilyesmiben, inkább kiírom magamból, ha úgy érzem tele a tököm.

      Törlés
  4. Tisztelt Proli Úr !

    A városlakót csak annyi különbözteti meg a buckalakóktól, hogy dobozházban él sokad magával. Egyébként dicséretes, hogy próbálkoznak otthonosabbá és különlegesebbé. élhetőbbé tenni azt, ami nem igazán az. Szívük szerint családi házban élnének, kis kerttel, esetleg kerti tavacska mellett. De ez a kiváltság csak a 26 millkás költségtérítést felmarkoló képviselő uraknak adatott meg. Legközelebb szavazzatok figyelmesebben, hogy a kevesek is boldogulhassanak, ne csak a 2/3-ad !

    VálaszTörlés
  5. Nagyon ízléstelen.

    VálaszTörlés
  6. Csak annyi, hogy csináld jobban, mert a fikázás mindig megy. Tényleg ordas nagy faszságokat is lehet olvasni itt, de az, hogy valaki hogy újítja fel a lakását, nem tartozik ránk. Ugye ízlésről felesleges vitatkozni. Ha veszel majd egy sajátot, és felújítod azt is mutasd meg.

    Ha meg az albérletet leszarod, mert az nem a tied, akkor nem ízlésficamos vagy, hanem ízléstelen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "hogy valaki hogy újítja fel a lakását, nem tartozik ránk."

      De ha beleegyezik, hogy mutogassák a tv-ben, akkor mindenkire tartozik aki megnézi, és fogadja el, hogy lesz akinek nem tetszik, és ennek hangot is ad.

      Azt honnan veszed, hogy az albérletemet leszarom? Épp hogy saját költségen rakattam polcot a konyhaszekrénybe, mert nem volt benne. Ha a tulaj beleegyezne, hogy fél évig ne fizessek albérletet, hanem költsem egy festésre meg néhány új bútorra szívesen a magam ízlésére formálnám, de ugye ez a tulajnak nem érdeke, mert jó még az a régi bútor, neki a bevétel másra kell. És annyira nekem sem érdekem, mert ha úgy adódik, hogy fél év múlva elköltözöm, akkor meg sajnálnám otthagyni, és fölöslegesen pazaroltam volna az energiámat.

      Törlés
  7. Szép lett amúgy és nem olyan átlagos . A tulajok se akartak hitelbe menni és így kaptak egy saját élhető lakást . :) Lehet a kp-ra lenne annyi pénzemén is ilyesmi lehetőségbe gondolkodnék . Újépitésüre ami hasonló nagyságú sose lenne pénzem .

    VálaszTörlés

Ide debbenj: