2012. 09. 17.

Felső-tiszai kellemetlenségeim


Most jöjjön egy kis énblog: nemrég úgy döntöttünk a párommal, hogy meglátogatjuk a Felső-Tisza környékét. A választásunk szeptember első hétvégéjére és Kisar nevű településre esett, ahol egy remek homokos strand van kiépítve. Szállást viszonylag elfogadható áron, egy Petermanné Vendégháza néven futó vendéglátó egységben találtunk. Összességében jól telt a hétvége, kellemes nyár végi forróság volt, csendes környezet, Dreher gyártmányú "Rocky Cellar" márkájú elfogadható minőségű sör, üvegestől(!) 140 forintért. Apró kellemetlenségnek fogtuk fel, hogy hiába volt tiszta az ágynemű huzat, átütött rajta az áporodott, mindenféle szellőztetést nélkülöző ágynemű szaga, valamint egy darab törölköző sem volt kitéve, ami szerintem egy vendégházban elvárható lenne. Szerencsére mindenre felkészülve, vittünk magunkkal párat, ahogy wc papírt is, mivel Petermanné Vendégháza üzemeltetői valamiért úgy gondolták, hogy két embernek két napra elég egyetlen tekercs wc papír. Ám az igazi gond, távozásunk napján jött:


Az előzetes telefonos foglaláskor Petermanné lányának, valamint érkezéskor férjének is jeleztük, hogy a távozás napján 14 órakor kívánjuk elhagyni a vendégházat, ez ellen fent említetteknek kifogásuk, vagy ezzel kapcsolatos - az előre egyeztetett bérleti díjon kívül - anyagi követelésük nem volt. Ellenben távozásunk napján 12 órakor, Petermanné minősíthetetlen hangnemben utasított minket, a vendégház elhagyására, hivatkozva arra a "szokásra" hogy 10 órakor kell elhagyni a vendégházat, hozzátéve, hogy ha 10 óra után maradni akarunk, idézem: "Fizessenek még egy ezrest!" ami szerintem kimeríti a félrevezetés fogalmát, mivel ezzel előzetesen az érkezéskor történő fizetéskor kellett volna előhozakodnia az üzemeltetők valamelyikének.

Érzékelhetően hiányzik Petermannéból a "mindig a vendégnek van igaza" mentalitás, az első perctől kezdve sipítozva, hőbörögve beszélt velünk, elérve azt, hogy soha többet ne akarjunk hozzá visszamenni! Pedig ezt leszámítva jól éreztük magunkat, de mivel a vége nagyon el lett rontva, az megkeserítette az egész emléket, éppen ezért a Petermanné Vendégháza nevű szállást, senkinek nem ajánlom!

16 megjegyzés:

  1. Ez egy primitív bosszú, vádaskodás, szarrágás. Az ilyen bunkónak az 5*-os való. Ott majd meglátja, hogy mit kap egy ezresért.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valamiben megállapodtak, amit a szállásadó a végén felrúgott, és hozzá a minősíthetetlen hangnem...
      Neked biztosan tetszett volna ez a hozzáállás, gondolom.
      (Amúgy ötcsillagosban még nem voltam, négycsillagosban pedig, ha este 6-ig szeretnénk maradni, akkor kell 3 ezret fizetni pluszban. Ja, és ezt előre felajánlják, hogy van rá lehetőség ennyiért.)

      Törlés
    2. TE MEG EGY PRIMITÍV BUNKÓ VAGY!!!!!!!

      Törlés
  2. Kedves "Névtelen"!
    Az Ön írásából, Petermanné stílusa jön át.
    /Nem vagyok semmilyen szinten érdekelt a témában./

    VálaszTörlés
  3. Egerben egy panzióban jártunk úgy hogy érkezéskor elvette a személyeinket a szállás adó. Két nap múlva a távozáskor adta vissza, reggel 8-kor mielőtt elmentünk. Akkor is úgy kellett a szobája ajtaját rárúgni az igazolványokért. Persze számla nuku.
    Papírok nélkül tekeregtünk ott létünk alatt.
    Igaz "csak" Wartburgunk volt 27 éves oldtimer. Húzta is a száját mikor meglátta a kocsinkat. Hiába voltunk rendesen öltözve, udvariasan telefonon is mindent egyeztettünk. Semminek nézett minket. Csak azt nem értem az ilyen fogadók kiért, miért vannak?

    VálaszTörlés
  4. A stílus maga az ember!!! Ettől függetlenül nem egy ember alapján ítéljük meg a vidéket, mert én nagyon sokszor ennek az ellenkezőjét
    tapasztaltam az ottani vendéglátókkal kapcsolatban.
    Így járt, nem jól választott!!! No ez nem kritika önnek, mert igen is igaza van abban, hogy ha valaki fizető vendéglátással foglalkozik nem lehet ennyire garasos.
    A Wc papírt és a törölközőt inkább figyelmetlenségnek tulajdonítom, azért szólhatott volna nem kell nagy ügyet belőle kreálni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Természetesen nem ez alapján ítélem meg a vidéket, egy rossz szót nem írtam Kisarról, még dicsértem is, csak Petermannét nem.

      Törlés
  5. Szarni mentetek vagy pihenni? Mi az, hogy nem elég egy tekercs papír két embernek két napra? Zabálod a budipapírt?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hogy te mekkora suttyó vagy! Nem csoda hogy még életedben nem volt nőd, mert akkor tudnád, hogy a hölgyek minden alkalommal használnak wc papírt, és ha az a legolcsóbb, legvékonyabb, lazán tekert változat, bizony hamar elfogy.

      Törlés
  6. Szerencséd, hogy nem voltak kannibálok a vendéglátóid, mert akkor csak egy-két zsírfolt maradt volna utánatok a kockás abroszon.

    Én úgy hallottam, hogy a Tisza Záhony környékén teljesen kiszáradt. A kenuk maguk után nem farvizet húznak, hanem porfelhőt.

    Kicsit zavaró, hogy ilyen sok azonos névtelenű ember írogat be. Ők nem tudják, hogy a nicknév ingyen van?

    VálaszTörlés
  7. Mondjuk általában tényleg az a szokás, hogy tíz óráig el kell hagyni a szállást, legalábbis azokban a hotelekben, apartmanokban ahol eddig jártam, persze ezt érkezéskor ELŐRE finoman közlik (ill. további maradás, hosszabbítás árait is). És persze felajánlják, hogy utolsó nap ameddig szeretnénk a csomagjainkat még otthagyhatjuk ha mászkálnánk... na mind1, szóval a tíz óra kb. érthető, nyilván ez a bunkó stílusa már nem.
    Amúgy a WC-papír szerintem kardinális kérdés, abból általában még sokcsillagos hotelekben se raknak ki eleget, dehát max vesz az ember, csak ilyen hülye filléres dolog miatti kellemetlenség.
    A büdös ágynemű miatt meg azon nyomban leléptem volna, sokmindent elnéz az ember, de az undi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen tudom, hogy 10-kor el kell hagyni a szállást, azért is jeleztem előre, hogy mikor mennénk el, gondoltam szeptember 3-án hétfőn, iskolakezdéskor nem fog ott állni kora délután a következő szállóvendég, hogy kapkodni kelljen a takarítással, főleg hogy a vendégkönyv szerint idén mi voltunk a második vendégek, egy pár volt előttünk augusztus elején :P

      Törlés
    2. Ja és igen, a sokcsillagos hotelekben is csak egy tekercs wc papírt tesznek ki, de ott minden délelőtt takarítás van, ahol kicserélik a padlóra ledobott törölközőt és tesznek ki új gurigát ha az előző fogyóban van. Gondolom itt féltek, hogy esetleg elvisszük ami megmarad :P

      Törlés
    3. ja tényleg írtad is, átsiklottam felette bocs :S

      Törlés
  8. A szó elszáll, a visszaigazolás (írásban), megmarad.

    Sajnos, valóban vannak ebből félreértések, néha mindkét fél részéről.

    Természetesen, ide nem kell többet visszamenni és ajánlani sem, senkinek.
    Ha rajtam múlna, én nagyobb nyilvánosságot biztosítanék a vendégértékelésnek, mint ami most van. Pl: booking.com oldalán van "vendégértékeés" is a szálláshelyekről. Érdemes olvasgatni.

    VálaszTörlés

Ide debbenj: