2012. 05. 04.

Debreceni stadion - így jönne be az ötösöm!

Tegnap az indexről értesültem a debreceni stadion legújabb látványterveinek bemutatásáról. Emiatt még nem posztoltam volna, de a szövegben hivatkoznak egy februári dehíres cikkre, amitől viszont elpukkant az agyam. Egyrészt a cikk címe azt harsogja Mégsem kell lesüllyeszteni az új Loki-stadion játékterét! Hoppácska! Miről is gügyögtem én itt, pár héttel az írás megjelenése előtt? Csak nem arról, hogy milyen jó is lenne egy süllyesztett aréna, egy olyan környezetben, ahol 20 centit leásva termálvíz tör elő? Hát, nem is tudom mit mondjak? Talán, hogy szívesen!?


Persze nem akarok egy mindentjobbantudó megmondóemberként tündökölni, mert tudta ezt jól mindenki ebben a városban, akinek van egy csepp esze. Megint csak azok nem gondolkodtak el ezen időben, akiknek a legjobban kellett volna, a városvezetésnek, különösön Kováts Ákos főépítész úrnak, akiből ez az egész idea (emlékeim szerint) kibuggyant. De itt most nem is ez a lényeg, amitől igazán kibuktam az az, hogy a dehírnél, a címben leszögezett örömhírként közölt kijelentés miértjére semmiféle magyarázatot nem adtak olvasóiknak. Lement egy rövid süketelés, hogy milyen egyedülálló, meg hány ezer férőhelyes lesz, aztán néma csend. Ja, hogy a valós indok említése esetleg rossz fényben tüntetné fel a városvezetés korábbi terveit, amiért nyilván morcos lenne Lali király. Persze, így már érthető!

Mivel tehát a töltelék semmi érdemlegessel nem kecsegtet, csak a keretre vessünk egy pillantást. Az első mondat:
A bokáig érő hó sem akadályozta meg abban a szakembereket, hogy alaposan szemügyre vegyék a Nagyerdei stadiont.
Érezzük ugye az enyhe izzadság szagot, ami kijött a szerzőből, miközben próbált eleget tenni annak a nyilvánvaló szerkesztőségi elvárásnak, hogy minden a stadion építését előkészítő tevékenység körüli rezdülést hatalmas, már-már emberfeletti erőfeszítésként ábrázoljon. Persze értelmezhető mindez bújtatott iróniának is, hiszen a bokáig érő hó, tud itt akkora felfordulást okozni, mint a homlokig érő.

És az utolsó:
Április elejére az is kiderül, hogyan néz majd ki, addigra készülhetnek el a tervek.
Nem is tudom, kell-e ehhez bármiféle kommentárt fűznöm, így május eleje tájékán. Talán azt, hogy már alig várom a 2014-es, ööö 2015-ös, izé majdani átadást!

7 megjegyzés:

  1. Nem értelek, legalább sokan nézhetnének vízipóló meccseket is.

    1 tatabányai

    VálaszTörlés
  2. Így, már-hogy nem kell lesüllyeszteni, 11 helyett 12és fél milliárdba kerül!!!???...

    VálaszTörlés
  3. Minden talpnyaló kap valamit a mi pénzünkből; Kósának stadiont ígért Orbán, ha már nem jutott neki valamilyen minisztérium.
    Ha a többiek is vérszemet kapnak, tele lesz az ország stadionokkal, ahová betérhet a sok éhes sportrajongó, mert a napi betevőt megkeresni a többségnek már lassan lehetetlen lesz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mint ahogy termál/meleg viz nélkül épültek annó a welnesfürdük.....

      Törlés
  4. Folyton el van herdálva a város pénze, mindenki szapulja a város főistenségét, mégis mindig mindenki rá szavaz. Akkor mindenki fogja be a csőrét és lihegjen lalika nyomában mint egy pincsi kutya.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A "mindenki rá szavaz" kicsit túlzás! A legutóbbi szavazáson a város 36%-a szavazott rá, a többieknek nem volt választható alternatíva. Én sem rá szavaztam, szóval én szapulhatom!

      Törlés

Ide debbenj: