2012. 04. 30.

Születés Hete 2012

Talán a legszebb és legnehezebb dolog gyermeket várni. Néha én is elbizonytalanodtam a terhesség alatt (azóta pedig még többször, hajaj!:)), rengeteg kérdés kavargott a fejemben. Vajon milyen vizsgálatok várnak ránk, és mit jelentenek az eredmények? Mennyiben kell változtatnom az életmódomon? Mit ehetek és mit ihatok? Hogyan, hol zajlik a szülés, mi vár ránk a kórházban? Milyen kelengyét érdemes vásárolnom, mire van szükségünk? Milyen ellátásokra vagyok jogosult? Hogyan kell szoptatni? Hogyan szállítom majd a kicsit, milyen hordozóeszközök vannak? Hogy nézhet ki a kis pocaklakó? Érdemes-e 4D ultrahangra mennünk? Lélekben hogyan hangolódjunk a babára, a szülői szerepre? Bent lehet-e a férjem a szülésnél?


Aki szeretne a fenti kérdésekre választ kapni, azoknak mindenképpen javaslom, hogy vegyen részt a Születés Hete 2012 programsorozaton. A babát váró és kisgyermekes szülők számára több helyszínen, ingyenesen adnak tanácsot szakemberek május 5-11. között.

A Simonffy utcában található Ifjúsági Házban lesz fotókiállítás, ének és tánc, vásár, gyermekrajz pályázat eredményhirdetése, szülésfelkészítés, filmvetítés. Átadják az Ifjúsági Házban kialakított szoptatós szobát.
A résztvevők előadásokat hallgathatnak meg, és ingyenesen kaphatnak tanácsot laktációs tanácsadótól, dietetikustól, szülész-nőgyógyászoktól, természetgyógyászoktól, dúlától, gyógytornásztól, pszichológusoktól, gyermekorvosoktól, védőnőktől.

A DEOEC Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján szintén ingyenesen részt lehet venni gyakorlatilag egy komplett szülésfelkészítő tanfolyamon: megtekinthetőek vezetéssel a szülőszobák, a gyermekágyas osztály és a szoptatási tanácsadóval konzultálhatnak. Ilyen programon pár hónapja mi is voltunk, hasznosnak találtuk, nagy biztonságérzetet adott, hogy tudtam, hogy hol, hogyan fogok szülni, tudtam hova kerülök, milyenek a körülmények, beszélgettünk az együttszülésről. Nagyon jó, hogy a Születés Hetén ez a blokk egyben és ingyenesen letudható, érdemes élni a lehetőséggel. (Egyébként 4 alkalom munkanapokon a szülésfelkészítő a klinikán, és azt hiszem 5.000 Ft-ba került páronként.)

Részletes program itt, és természetesen facebook itt.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide debbenj: