2012. 03. 06.

"Nincs ebben semmiféle titok" - Update!

A "hogy nézzen ki a 2-es villamos?"
szavazás győztese a Debbeneten!
A majdani 2-es villamos külső megjelenését eldöntő szavazás voksainak számát firtató bejegyzésem végén ígértem, hogy írok a debrecen.hu és a dehir.hu szerkesztőinek, osszák meg velem a beérkezett szavazatok pontos számát. Ezt a poszt élesítése után rögtön meg is tettem, a Dehírtől Rituper Tamás főszerkesztő szinte azonnal válaszolt:




"Tisztelt Laczkó Kornél!
Az önkormányzat hozzájárulása nélkül nem adnám meg a szavazatok pontos számát, kérem, ezzel keresse őket."
Semmi gond Tamás, tudja mindenki a városban, hogy nálatok Lali király az önkormányzat beleegyezése nélkül fingani adatokat küldözgetni sem lehet.

"Az eltérés pedig abból adódik, hogy a hírportálunk mellett szavazólapon az Új Városházán is lehetett voksokat leadni. A két szavazás voksait összesítettük, így jöttek ki a végeleges százalékok.
Nincs ebben semmiféle titok, olvasható a cikkben is.
http://www.dehir.hu/debrecen/eldolt-hogy-milyen-lesz-az-uj-debreceni-villamos/2012/03/01/"

Jaj Tamás, ha ez cinizmus akart lenni, csúnya öngólt lőttél! Először is a "Nincs ebben semmiféle titok" frázist az első mondatod fényében (meg az egész pitiáner szavazás eredményeinek titkolása révén) kihagytam volna a helyedben. Másodszor pedig a linkelt cikkben egy hang nem szól a szavazatok összesítéséről, a szavazógép ráadásul nem is ebben a cikkben van. Az pedig, hogy a szavazatszámlálót nálatok lehet utólag módosítgatni... Mindenki gondoljon amit akar!

Az önkormi részéről, pedig ahogy számítani lehetett, méla csend és hullaszag. Persze megértjük ezt is. Nagyon kínos lehet most nekik minden 2-es villamost érintő kérdés.

Update: Ma (március 7.) megjött a szűkszavú válasz az önkormitól, miszerint összesen (papíron és online) 3899 szavazat érkezett. Hurrá!

3 megjegyzés:

  1. Vajon 50 vagy 80 évre titkosítják a szavazás eredményét?

    VálaszTörlés
  2. Nyilvánosság, átláthatóság, ha már közösségi forrásból valósul meg ez az egész elvárható lenne...
    De amúgy szerintem nem túl fontos ez a szín kérdés (úgyis telenyomják majd reklámmal), a sín meg a kocsik legyenek már meg végre!
    Nem tudjuk, hogy pár száz, pár ezer ember szavazott, mennyi az annyi, de én amúgy nem is vártam volna egy ilyen szavazástól őrült nagy érdeklődést, a cikket, a szavazást is csak pár ezren (max pár tízezren) láthatták gondolom, a helyi tömegközlekedés se mindenkit érdekel, talán már nem is hisznek abban az emberek, hogy fog itt járni az új villamos... miért szavaztak volna többen?

    VálaszTörlés

Ide debbenj: