2012. 02. 28.

Nemzeti Hotdog és Cooperation Cola

Azt írja az origó, hogy a közigazgatási reform folytatásaként a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) kormányablakokat nyitna jövőre a pályaudvarokon is, hogy a 2013-tól létrejövő járási székhelyeken könnyen megközelíthető helyszíneket biztosítson az állampolgároknak az ügyintézésre. Ám a pályaudvari büféket és boltokat üzemeltető Resti Zrt. engedélye nélkül ez nem valósítható meg. Ezért az origó értesülései szerint, a kormány 1,9 milliárd Forintért kivásárolná (gyakorlatilag visszaállamosítaná) a cég 85 százalékát.

Majd egy hozzászólásban, belém hasított a felismerés, játszunk el a gondolattal, hogy az állam nem engedi vissza a büfé bérlőket a helyükre, hanem a dohánytermékek árusításának állami monopóliummá tételének ötlete alapján megtartja a vasútállomási büféztetés jogát magának, és mondjuk Nemzeti Hotdogot és Cooperation Colát kezd el árulni a kormányablakokban a mindenféle adatlapok és paksaméták mellett, persze szigorúan az államadósság csökkentése érdekében. Te vennél?

4 megjegyzés:

  1. Talán mellékes, de vajh ki a Resti Zrt. tulajdonosa?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem mellékes, benne van a cikkben :) Már meg sem lepődünk...

      Törlés
    2. Igen, közben vettem a fáradságot (:o) és utánanéztem, nagyon érdekes a cég története, érdemes egy kicsit böngészni a cégismertetőt...Kicsit nehézkes, de megéri...

      http://www.e-cegjegyzek.hu/index.html

      Törlés
  2. Ez lehet, hogy közérthetőbb egy cégjegyzéknél:
    http://www.origo.hu/itthon/20120222-kivasarolta-a-kormany-a-resti-zrtbol-a-cbatulajdonos-lazarfivereket.html

    VálaszTörlés

Ide debbenj: