2012. 02. 13.

90-et kirúgnak, 40-et felvesznek?

Fotó: Kósa Tibor
"Több mint kétmilliárd forinttal csökkent a Debreceni Egyetem állami támogatása. Ez kilencven ember állásába kerül. Fábián István, a Debreceni Egyetem rektora a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában elmondta: miután a kormány elfogadta az idei évre vonatkozó keretszámokat, 2,3 milliárdos állami támogatástól esett el az intézmény. Emiatt csoportos - 90 dolgozót érintő - létszámleépítés következik."


És erre csak most döbbentek rá? Nem volt egy kicsit sem valószínűsíthető, hogy csökkenni fognak azok a fránya keretszámok, amikor (január 29. és február 11. között) 40 állást hirdettek meg? Ennyire elszámolták volna magukat ott az Egyetem téren?

Ja, azt tudtátok, hogy az egyetem költségvetése nagyobb mint Debrecené?

10 megjegyzés:

  1. Nem lesz más, csak cserebere. A 90-en kidobott valószínűleg baloldali érzelmű, de legalábbis nem bizonyíthatóan fideszes. A 40 pedig köztudottan az :)
    Így aztán lehet tisztogatni. Aki nem fúj egy követ velük, annak nem is lesz munkája :)
    Isten éltesse Orbán Viktort...

    VálaszTörlés
  2. Mit nem értesz ezen? Csak ötvenet kellett volna kirúgni, de kellett a hely 40 fideszes pártkatonának. Így a létszámleépítés (90) füstje alatt nem annyira feltűnő...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A leépítés fűnyíróelv szerint megy, egyik tanaram sem tudja, hogy jövő héten kell-e jönnie vagy sem. A felvettek pedig nem pártkatonák, hanem ilyen-olyan akkreditációhoz szükséges létszámnövelés miatt lettek felvéve. Helytelen a fenti vagdalkozás.
      - Razide

      Törlés
  3. Mindenütt a csere a divat, az, hogy ki mihez ért, tökéletesen lényegtelen

    VálaszTörlés
  4. Ezt csinálják minden hivatalba csak arról még nem is tudósítanak olyan elvek alapján van eldöntve hogy fideszes vagy és van-e deviza hiteled ha nincs egyik se akkor teljesen mindegy hogy 20 éve ott dolgoztál és hogy végezted a munkád mehet az ember kapálni köszönöm Orbán Viktor

    VálaszTörlés
  5. Milyen más az élet mint azt az M1, M2, és a HírTV mutatja.

    VálaszTörlés
  6. Hülyéket minden posztra. Azokat lehet jól irányítani. Ezen túl hülyéket képezni az se semmi. A szemétdombon jól lehet kapirgálni.

    VálaszTörlés
  7. A 40 álláshirdetés legnagyobb része az oktatói előmenetelhez szükséges adminisztratív lépés. Pl.: ha az egyetemi adjunktus előre akar/tud lépni "egy fokozatot" az oktatói ranglétrán, akkor docensi állást kell meghirdetni. Amikor az említett oktatót kinevezik docensnek, akkor az ő korábbi adjunktusi munkakörét már nem töltik be. Azaz valójában nem 40 új álláshelyről van szó, hanem kb. ennyi vagy valamivel kevesebb oktató előrelépett a ranglétrán. (A 40 álláshirdetés kb. 90%-át biztosan ezért írták ki.) Tehát a bejegyzés alapjául szolgáló információkat kissé félreértelmezte a blogger úr.

    VálaszTörlés
  8. Az egyetemen elég sok idős tanár van, 2 olyan tanított is, aki alig tudott menni/beszélni. Egy másikról konkrétan tudom, hogy közölték vele, hogy utolsó féléve, utána mehet, ő pedig bedurcizva ott hagyott mindent (tárgyait, hallgatókat bármi infó nélkül). Kell valaki aki tanít ugye, az lehetőleg ne az legyen aki addig takarítóként dolgozott/köze sincs a tárgyhoz. Az egyetemnek nem csak tanárai, takarítói vannak, (jelentős költséggel bíró) könyvtárai, könyvtárosai is. Mondjuk arra is találkoztam az élő példával, hogy csak úgy "felsőbb utasításra" betettek valakit, aki "tanár" de legszívesebben leszúrná aki ismeri, még a többi tanár se kedveli.

    VálaszTörlés

Ide debbenj: