2012. 01. 15.

A világ legnagyobb jakuzzija lehetne a debreceni stadion

Arról számolt be ma a haon, hogy hajléktalanok fürdőznek a Nagyerdő szélén feltörő termálvízben. Ez önmagában alapból nem érné el nálam a kommentálási küszöböt, hiszen láttunk már hasonlóan leleményes hajléktalanokat a fővárosban az Index jóvoltából. Ami miatt ez a poszt született, az a hajléktalan fürdő helye, ugyanis a képeket átböngészve belém hasított a felismerés, hogy bizony a termálvíz feltörése közvetlenül a Nagyerdei Stadion mellett történik. Aminek átépítését meg ugyebár süllyesztett kivitelben álmodták meg bölcs elöljáróink.

Forrás: haon.hu
Képzeljük csak el, ha egyszer valami csoda folytán eljutnánk odáig, hogy végre megkapná Debrecen az építkezéshez szükséges milliárdokat, úgy hogy még a jelenlegi elképzelések vannak érvényben, mekkora meglepetés érné a tervező urakat, és főleg a büszke városvezetést már az alapkő letételnél, mikor pár métert leásva forróvíz buggyanna elő, eláztatva fényes cipőiket a sajtó kamerái előtt. Persze afelől se legyenek kétségeink, hogy egy ilyen kis baki nem hátráltatná meg a kivitelezést, végig vinnék a projektet mindenképpen, kerüljön bármennyibe is az adófizetőknek, mert ha ők megígérték a Nagyerdei Stadiont, akkor lesz Nagyerdei Stadion, még akkor is ha csak vízilabda mérkőzéseket lehet majd ott rendezni.

Forrás: haon.hu
A kissé bugyutácska videó-riport ugyan kitér arra, hogy lehet valami csőtörésről van csupán szó, bár én ezt kétlem, hiszen abban az esetben, a vízmű rendszere azonnal észlelné a nyomás csökkenést, és a szakemberek hamarabb elhárítanák a hibát, mint hogy megtalálják ezt a tócsát a hajléktalanok, azt valaki észrevegye, jelezzen a haonnak, majd az ügyeletes brigád kislattyogjon a helyszínre, és zoomolgasson ide-oda.

3 megjegyzés:

  1. Állítólag még mindig a Sámsoni út mellet lévő kútból hozzák a termálvizet egy 3,5 km hosszú vezetéken.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nahát, ezt nem is tudtam. Közben meg ott bugyog a Nagyerdő alatt :)

      Törlés
  2. Már értem, miért nem működött hónapokig a termálmedence a sportuszodában. :D (Működik már egyáltalán?)

    VálaszTörlés

Ide debbenj: