2012. 01. 17.

Veszélyeztetett bálozók

A szombaton lezajlott Debrecen Város Báljának talán legnagyobb sajtóvisszhangot kapott eseménye, a vagy.hu kitiltása volt. Ennek egyik előnye, hogy jó sok kép készülhetett a bejáratról. Ezeket nézegetve a függönyök helyett, engem valami egészen más zavart. Hiányérzetem támadt.





Aztán a mai nap a Kölcsey előtt sétálva, ismét szembetaláltam magam, hiányérzetem tárgyával, egy szép hosszú sárga-fekete szalaggal, a debreceni bál helyszínének bejáratánál. A kifeszített szalag ugyanis az üvegezett "előtető" egyik darabjának sűrű repedései okán lett kifeszítve. Megakadályozandó, hogy az üvegdarabkák véletlenszerű lepotyogása fejen találjon egy éppen arra serte-pertélőt.


Ám ez a csúfság nem a bál hevében, esetleg azt követően esett meg, már hetek, de megkockáztatom, hónapok óta ott éktelenkedik a Kölcsey főbejárata előtt. Kis szünettel ugyebár, mivel a nevezetes báli eseményen készült képeken sehol nem látom az ominózus szalagot. Eltűnt. Vagyis eltüntették. Ezzel pedig közvetlenül veszélynek tették ki a bálra igyekvő díszes társaságot, akik ugyebár súlyos tízezreket fizettek ki a belépőért. És valljuk be, azért bármennyire is tartjuk elítélendőnek az ínséges idők alatt zajló puccparádét, egy üvegszilánk okozta fejsebet és esetleges halált még a legnagyobb ellenségeinknek sem kívánunk, nemhogy szeretett elöljáróinknak.


Másfelől személy szerint, ha a bálozók között lettem volna, és tudomásomra jut egy ilyen csúf hanyagság, amivel a testi épségemet kockáztatták, hát nagyon morcos lennék! Mert az egy dolog, hogy kifelé mit (illetve mit nem) mutatnak, de hogy a bál szervezői, még a saját fizető(!) vendégeikkel szemben is ilyen álszent módon bánnak, egyszerűen elképesztő. Arról nem is beszélve, hogy a dilettáns módon kifeszített, nevezzük úgy "kordon" pont nem tartja elég messze a járókelőket, az esetlegesen lepotyogó üvegszilánkok szóródási körzetétől!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide debbenj: