2010. 09. 19.

Mi a tököm az a disz?

Zajlik az önkormányzati választási kampány ezerrel. Ez Debrecenben számomra egy kicsit egyoldalúnak tűnik, mivel amerre járok a városban, mindenütt csak és kizárólag Kósás plakátokat, molinókat, street-light-okat látok. Ám a múltkor belebotlottam egy kivételbe, sajnos az adott molinó nagyon amatőr kivitelezésűre sikeredett. Íme:


Eleve milyen már, hogy a polgármesterjelölt nevéhez nem köthetünk arcot? Csúnya szegény? Félnek hogy az emberek ebből fakadó első benyomása elrontja az esélyeiket? Ha így is lenne, egy sziluett használata űber-gáz! Akkor már inkább ne legyen ott semmi, csak a név, hogy azt hangsúlyozzák. A szlogenről inkább nem is nyilatkozom, elcsépelt közhely.
Meg egyáltalán, mi a tököm az a disz? Rágugliztam de semmi érdemlegeset nem találtam. Egyedül azt tudtam meg, hogy nem a Debreceni Infjúsági Szolgáltató Nonprofit Kft.-ről van szó, mivel az oldaluk központi, jól elkülönülő részén, vastagon kiemelve közlik, hogy "Mi ifjúsági információt gyűjtünk, nem kopogtatócédulát!". (Meg mellesleg, mi a tököm az az infjúsági információ?)
Tehát más is rákeresett már a disz-re, csak nem azt találta ami a fenti képen hirdeti magát. De gondoltam nem adom fel. Jobban megnéztem a képet hátha találok más támpontot. És igen! Bal oldalt, a logo alatt ott a webcím! A világoskék alapon, halvány sárgával. Ugye jól látja mindenki? Gratulálok!
Nagy nehezen kibogarásztam, hogy az ominózus cím a rolunkszol.hu. Kattintottam is gyorsan, meg utána még többet is szorgalmasan, hogy végre megtudjam minek a rövidítése a disz, mert már nagyon fúrta az oldalamat. De nem jártam sikerrel. Annyit tudtam kideríteni, hogy egy '88-óta működő Kulturális és Sportegyesülettel van dolgom, melynek tagjai (mind a 350) aktív kulturális és sportéletet élnek, és az egyesület keretein belül működik Debrecen egyetlen UFO-kutató társasága. Meg hogy az a Tóth Csaba nem csúnya, teljesen átlagos kinézetű fickó, nem értem miért nem bírták feltenni a molinóra. De most tényleg, ezek ezt így komolyan gondolják?

16 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Ezen én is gondolkodtam, gugliztam többször, de nem lettem okosabb. Az én első tippem is az ifjúsági szolgáltató nonprofit lett volna...

    Most nagy nehezen találtam valamit, cívishíren azt írják, hogy "DISZ (Debreceni Ifjúsági Szövetség) Kulturális és Sportegyesület" http://www.civishir.hu/hajdu-bihari-hirek/debreceni-hirek/kosanak-harom-kihivoja-akadt/0905155449
    De azért erre sem esküdnék meg, és ennyit is nagyon nehéz volt megtalálni. :S

    VálaszTörlés
  3. Tóth Csaba, fotó nélkül. Majd megkérdezem ugyanilyen nevű ismerősömet, mit szól hozzá :-)

    VálaszTörlés
  4. Érdekes, a város ama fertályán vannak a kép nélküli molinók, a többi részén fényképesek. Vajh miért?

    VálaszTörlés
  5. Jópofa ,talán még ütősnek is mondható, hogy a városban sok helyen a fideszeskósás molinók fölé rakták a sajátjaikat.Kíváncsi vagyok,mikor tépkedik le ismeretlenek az oroszlánbajuszcibáló reklámokat?

    VálaszTörlés
  6. Én arra lettem figyelmes, hogy telerakták Debrecent DISZ DISZ DISZ-es zászlókkal. Semmi plakátot nem láttam. Legszívesebben le is szedtem volna az összeset. Most tudtam meg 3 perce, hogy a Debreceni Infjúsági Szolgáltató Nonprofit Kft
    indul a választáson. Legközelebb a Spar fog kopogtatócédulát gyűjteni? Mi ez a bohóckodás? Nem egy bohóc kell nekünk polgármesternek. Jövőre meg valóságshowt csinálnak belőle? Mit lehet várni egy olyan pártként induló szervezettől, aki még a egy normális informatív plakátot sem tud kirakni magáról?

    VálaszTörlés
  7. Zoltán: olvasd már el figyelmesen a posztot! NEM a Debreceni Infjúsági Szolgáltató Nonprofit Kft kampányol.
    Az utolsó mondattal viszont egyetértek!

    VálaszTörlés
  8. DISZ = Debreceni Infjúsági Szolgáltató Nonprofit Kft
    A képen a DISZ polgármesterjelöltjére lehet szavazni.
    Tehát ők is kampányolnak, nem?

    VálaszTörlés
  9. Erről egyre inkább a "MÜSZI" jut eszembe, a 80-as évek zsenilális TV-reklámja, amiről hónapokig találgatta a magyar lakosság, hogy mi a bánat lehet is az.
    Aztán kiderült, de nem árulom el...
    Szóval itt is csak fúrja az oldalunkat, hogy nonprofit-e, vagy dilettáns-e a diszes társaság, nem derül ki.
    Na, mindegy...

    MÜSZI!

    VálaszTörlés
  10. Zoltán, Balaja! Könyörgöm olvassátok már el a bejegyzést figyelmesen!!! Ott a link lehet kattintani, de le is írtam:

    Egyedül azt tudtam meg, hogy nem a Debreceni Infjúsági Szolgáltató Nonprofit Kft.-ről van szó, mivel az oldaluk központi, jól elkülönülő részén, vastagon kiemelve közlik, hogy "Mi ifjúsági információt gyűjtünk, nem kopogtatócédulát!".

    Tehát nem ők kampányolnak!!! Ez a disz valami másnak a rövidítése, de az oldalukon (rolunkszol.hu) ez nem derül ki!

    VálaszTörlés
  11. Dehát ha egyszer a DISZ annak a rövidítése. Különben azért is írtam tovább feltétel nélkül, mert az első cikk, amit olvastam még eme poszt előtt, az ez volt:
    http://www.dehir.hu/videogaleria/20100826/DISZ.html

    És ebből kiderül, h a vereseknek sem tetszik egy ilyen köszhasznú egyesület (DISZ Kulturális és Sportegyesület) vesz részt a választáson. Amivel egyébként én is egyet értek. Mivel több DISZt nem ismerek Debrecenben, bátorkodtam a fenti rövidítést hosszan, a már említett nonprofit Kft-nek nevezni.
    És mivel ez az ő hirdetésük ott a molinón, ezért ők kampányolnak. De a félreértések elkerülése érdekében maradjunk annál, hogy a DISZ kampányol. Azt, hogy a választás előtt saját magára molinón hívja fel a figyelmet, szavazásra buzdítva, nem tudom máshogy nevezni, mint "kampányol".

    VálaszTörlés
  12. Kedves Zoltán! Ha meg nem sértelek, neked az olvasó szemed, és a gépelő ujjad közül hiányzik az agyad?
    Amire hivatkozol a legutóbbi hozzászólásodban, és le is írod:

    DISZ Kulturális és Sportegyesület
    http://rolunkszol.hu/index-old.html

    Míg amiről eddig beszéltél az a:

    DISZ Debreceni Infjúsági Szolgáltató Nonprofit Kft.
    http://www.diszinfo.hu/

    Az egyik egy közhasznú egyesület, a másik egy nonprofit kft. A DISZ-en kívül, sem a nevük, sem a weboldaluk, sem annak tartalma, sem pedig a logójuk nem egyezik.

    Vedd már a fáradtságot és nézd meg a két lapot, hogy megértsd!

    VálaszTörlés
  13. Kedves Kornél!

    A DISZ valóban nem a Debreceni Infjúsági Szolgáltató Nonprofit Kft.
    hanem a
    DISZ = Debreceni Ifjúsági Szövetség.
    Valóban.
    Nem, valóban nem vettem a fáradságot, hogy utána nézzek, mert számomra nem volt lényeges, hogy egy nonprofit- vagy egy közhasznú szervezet indul a választáson, véleményem szerint ugyanis egyik sem oda való.
    De köszönöm, hogy felhívtad erre kedves figyelmem.

    VálaszTörlés
  14. én ma láttam először ilyen diszes molinót. lehet korábban is elmentem egy-egy mellett, de itt úgyis fideszes plakátolások vannak szemmagasságban tömegével (nem hiányzik innen a fővárosi, vagy más megyeszékhelyi plakátháború, mégha nagyobb harc is lenne a posztokért) úgyhogy nem tűnt fel.

    érthetetlen hülyeségnek tűnt fel előttem és maradt is akárcsak az alibiből olykor-olykor kirakott mszp plakát (amiből egy van általában, de az jó nagy..). ez a sziluettes ötlettelenség csak arra volt elég, hogy rákeressek a neten, hogy ki ilyen béna, hogy még magát sem vállalja fel..

    azt hiszem már csak emiatt is ez nem: disz iz (d)ö bigining af ö bjutiful frendsip.. ;-)

    VálaszTörlés
  15. Mennyi hülye van :D

    VálaszTörlés

Ide debbenj: