2010. 09. 20.

A hajléktalan helyzet végső megoldása!

Ez az intézkedés mindent megold! Tkp. május óta nincs hajléktalan probléma. Idézet a debrecen.hu hírei közül:

"2010. április 30., péntek. A jogszabályok szerint Magyarországon mindenkinek rendelkeznie kell lakóhellyel. Ám országos szinten sok az olyan állampolgár, akinek nincs lakóhelye, csak „tartózkodási helye". Pedig a jogszabályok értelmében kötelező, hogy mindenkinek legyen lakóhelye. Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium ezért állásfoglalást adott ki, és azt kérte az önkormányzatoktól, hogy rendezzék e téren a helyzetet. Debrecenben közel 1700–1800 állampolgár nem rendelkezik állandó bejelentett lakcímmel, hanem csupán tartózkodási helyük, illetve települési szintű címük van. Lakóhelynek az a hely minősül, ahol az adott személy él, tartózkodási helynek pedig az a lakcím számít, ahol a polgár három hónapot meghaladóan, a lakóhelye végleges elhagyása nélkül tartózkodik – tájékoztatott Halasiné Győri Lívia, a debreceni polgármesteri hivatal okmányosztályának vezetője. A debreceni polgármesteri hivatal felhívja azoknak az állampolgároknak a figyelmét, akiknek hiányzik az állandó lakcímük, hogy bejelentési kötelezettségüknek tegyenek eleget – régi lakcímkártyájuk ingyenes cseréjével – a Kálvin tér 11. alatti Új Városházán. Ehhez az 52/517-650-es telefonszámon, az önkormányzat honlapján (www.debrecen.hu), vagy személyesen, a Kálvin tér 11. alatti földszinti ügyfélszolgálat automatája segítségével kérhetnek időpontot. Ügyfélfogadások: hétfőnként 8 és 15 óra; kedden és csütörtökön 8 és 17 óra; szerdán és pénteken 8 és 12 óra között. (Ebédidő: 12 és 12.30 óra.)"
Az a része tetszik leginkább, hogy "A jogszabályok szerint (sic!) Magyarországon mindenkinek rendelkeznie kell (sic!) lakóhellyel."
Namost az a kérdésem, hogy akinek mégsincs lakóhelye, az most nincs, vagy mi van? Kérjen időpontot mi?

4 megjegyzés:

  1. Be kell vezetni újra a kmk-t, és akkor megoldottuk a munkanélküliség kérdését is!

    VálaszTörlés
  2. Lenne mindenki számára munkahely? (meg egyáltalán wáh)
    Újra kommunizmust, remek. :S

    VálaszTörlés
  3. A kmk nem oldana meg semmit. A rendszerváltás előtt volt ugyan munkahelye az embereknek, mert kifelé azt kellett mutatni, hogy itt minden nagyon szép és jó. Akkor bújtatott munkanélküliség volt.

    VálaszTörlés
  4. Nem mondod! Úristen! És szóltál erről már másoknak is? Ha nem, szerintem ezt az információt haladéktalanul nyilvánosságra kell hozni! Erről mindenkinek tudnia kell!!!

    VálaszTörlés

Ide debbenj: