2010. 07. 17.

Vihar, csend, magyarázkodás

Kósa Lajossal készített interjút Szénási Miklós, mely a Debrecen hetilapban jelent meg 2010. július 14-én, Kósa Lajos válaszaiból idézünk:

"– Amennyiben a debreceniek megbíznak bennem, szeretném folytatni a polgármesteri munkámat, hiszen nagyon sok még a feladat. Kicsit tréfásan szoktam mondani: addig nem szabad ezt abbahagyni, amíg nem játszunk a Barcelonával a Nagyerdőn Bajnokok Ligája focimeccset. Nos, BL-meccs már volt, nem a Barcelona, hanem a Liverpool, ám a stadion még nincs meg, azt ebben a ciklusban kell megépíteni. Ez jól szimbolizálja, hogy amit elkezdtünk 1998-ban, még koránt sincs befejezve.
{...}



– A június 3-i események megmutatták, milyen elképesztően hisztérikus állapotban vannak a világ tőzsdéi és valutapiacai. Ugyanakkor voltak, akik alig várták a pillanatot, hogy a magyar valuta ellen támadást intézhessenek és ezzel tekintélyes haszonra tehessenek szert. Azt senki nem gondolhatja komolyan, hogy egy vidéki polgármester konferencián elmondott három mondata megrengeti a New York-i tőzsdét. Itt még nem tartunk, hogy a debreceni polgármesternek ekkora befolyása lenne... Arról nem is beszélve, hogy az érdemi tartalmát mindannak, amit állítottam, senki sem cáfolta. Egy héttel később David Cameron brit miniszterelnök ennél sokkal borúlátóbb megnyilatkozást tett: azt mondta, a szigetország a tönk szélén áll, és soha nem látott mértékben rossz a helyzet.
A frissen megválasztott japán miniszterelnök pedig arról beszélt, hogy ők sem kerülhetik el Görögország sorsát. Ehhez képest ezek a nyilatkozatok nem rengették meg a pénzvilágot. Nyilvánvalóan mindenki várta az új kormány, az új vezetők megnyilatkozásait. Számunkra is világos volt, hogy egyeztetnünk kell az Európai Unióval és az IMF-fel. Ugyanakkor az új magyar kormányzatnak először a magyar választókkal kell megbeszélnie, mi a helyzet, és csak utána jön az EU vagy az IMF. Az is sokat elmond a töreténetekről, hogy nagyon hamar, néhány nap alatt helyreállt a magyar valuta iránti bizalom. Összességében nem az általam elmondottak, hanem – amint arra Csaba László professzor úr is rámutatott a napokban –, az amerikai foglalkoztatási adatok rengették meg a tőzsdét."

Miért csak most jutottak el a Debrecen újságnál odáig, hogy a jó másfél hónappal ezelőtti beszédre rákérdezzenek, amikor a magyarázata, már egy hónapja elhangzott, és gyakorlatilag már mindenki hallott róla?

2 megjegyzés:

  1. Szénásinak mindegy. Alákérdez, aláfekszik.

    VálaszTörlés
  2. "egy debreceni"

    Polgármester "úr" ön csúsztat, de nagyon!!!!

    Ön nem csak, mint mezei polgármester tette a kijelentéseit, hanem mint ügyvezető alelnök, ráadásul az önök elötti kormány válságkezelő kormányként irányította az országot, amit sem a britekéről, sem a japánokéról nem lehetett elmondani!!!!
    Nem hibátlanok önök sem, egyszer már vállalni kellene a rossz döntések következményeit és nem mindig csak másokat okolni értük!!!!

    Még valami: a fidesz-ben sokan ülnek olyanok, akik az elmúlt rendszerben nőttek fel, tanultak középiskolában, egyetemen, még se látom az életrajzi adataik között a mozgalmi elő életüket, mélyen hallgatnak róla, bezzeg az újkorit nem felejtik kihagyni!!!!
    Már pedig mindegyiknek volt elő élete, s nemcsak mint mezei kisz-tag/párt-tag vett részt a mozgalomban, ezért gusztustalan számomra az ahogy a szocilistákat szidják, utalva a múltjukra, pedig ehhez a múlthoz ők is ugyanúgy hozzátartoztak!!!!!
    Egy a lényeg: egytőről fakadnak/fakadtak, hazudik ez mind!!!!!! (ahogy nagyapám mondaná)

    VálaszTörlés

Ide debbenj: