2010. 04. 15.

Hozzáférés eltagadva

Blogos körökben, mértékadó vagy bulvárral foglalkozó internetes oldalakon két napja kiemelt téma Kálmán Olga interjúja Kósa Lajossal. Nem fogom elemezni a beszélgetést. Sokan tették már meg, viszont van valami amit nagyon érdekesnek, de nyugtalanítónak is találtam a beszélgetéssel kapcsolatosan. Az információ szabad elérésének biztosítása a mainstream média alapvető kötelessége lenne. Igen, lenne. Feltételes módban, mivel néha éppen a mainstream média cenzúrázza a legjobban saját magát. A Kósa-interjú kapcsán is történt valami, ami sokaknak feltűnt. Sajnos nem újságíróknak, többnyire csak a blogok olvasóinak. Hála nekik, feltehetem a mai kérdést.

Kósa Lajos a beszélgetés miatt valószínűleg nagyon mérges. Az ATV-re is, Kálmán Olgára is, magára is. Nem ez a mai írás témája, de meg kell említeni, hogy a polgármester valóban élete egyik legkínosabb negyed óráját élhette meg egy újságíró társaságában. Amitől a debreceni sajtó munkatársai félnek, attól nem fél Kálmán Olga. Az eredmény a YouTube-on és az atv.hu oldalon közzétett videókon látható.

Ezzel van összefüggésben mai témánk is. Amint arra több blog hozzászólója felhívta a figyelmet: az ATV Egyenes Beszéd aloldaláról eltávolították a Kósa-videóra mutató kis képet a hozzá tartozó linkkel együtt.  Ez a link 13-án még elérhető volt, de tegnap már nem. Nem volt ott. Ez a kép mutatja, hogy milyen videókra lehet rákeresni az április 12-én adásba került beszélgetések közül:


Hol a videó?

Kósa Lajos szereplése 12-én történt. A kis kép ott volt, én is onnan kattintottam a videót tartalmazó oldalra. Azt most nehézkes elérni, az ATV keresője zűrösen működik. Ha beírjuk a Gugliba az atv+egyenes beszéd+kósa szavakat, akkor rögtön megtaláljuk a keresett helyet, de ha valaki az Egyenes Beszéd oldaláról nézi, csak annyit láthat, hogy nincs is mit látnia. A videóhoz vezető út nem található.

Nem kedvelem az összeesküvéselméleteket. De ez egy olyan dolog, ami több mint érdekes. Ki távolíttatta el a videót az oldalról? És miért? A videómegosztókon és honlapok, blogok tucatjain szerepel. Miért érezte úgy az ATV, hogy pont a saját oldaláról szedi le az anyagra mutató elérhetőséget? Megijedtek valamitől? Megijesztették őket? A blogokon már egy seregnyi lehetséges válasz olvasható a különös eltűnéssel kapcsolatban. Van aki az ATV kormányváltás utáni jövőjét féltő főszerkesztői paranccsal magyarázza, s olyan is, aki egyenesen fideszes utasítással. Miután nem tudjuk a valódi indokot, csak tippelni lehet. A sok hozzászóló által feltett kérdés jogos és nagyon aktuális is.

A választások második fordulója előtt miért távolítja el az ATV saját oldaláról a kampányidőszak egyik, a Fideszre és Kósa Lajosra nézve legkellemetlenebb videójához vezető elérhetőséget? A kérdést eljuttattuk az ATV-nek is, ha választ kapunk, azonnal frissítjük a bejegyzést. Addig is találgassunk együtt.

UPDATE:
Miután bejegyzésünk az AltNyil támogatása által megjelent a nol.hu főoldalán, továbbá még egy levelet küldtünk az ATV-nek válasz reményében, a videó elérhetősége (két nap elteltével) hirtelen visszakerült a helyére. Most így néz ki:


Ott a videó!

A rejtélyes eltűnésre és újra felbukkanásra tovább keressük a választ. Újra írunk egy levelet, remélve hogy valaki végre válaszol egy egyszerű kérdésre.

UPDATE 2:
Megérkezett a hivatalos válasz az ATV-től. Ügyfélszolgálat. Mi voltunk az ügyfelek, ők szolgáltak. A technika ördöge varázsolta el a Kósa-videó elérhetőségét két napra. No comment.


Szép napot kívánunk mi is!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

20 megjegyzés:

  1. Tessék választani:

    1. Kósa megijedt és tíz százalékot ígért az ATV-nek mindenből.

    2. Az ATV megijedt és tíz százalékot ígért Kósának mindenből.

    3. Elromlott a főszerkesztő.

    VálaszTörlés
  2. ... a jövő elkezdődött!

    VálaszTörlés
  3. Azt mondják, hogy a kezdet magában hordja a véget. Ami égéssel kezdődik, égéssel is ér véget. Remélem 1 éven belül!

    VálaszTörlés
  4. UPDATE a posztban. Megkerült a link, de érdemi választ még nem kaptunk az ATV-től, csak egy semmitmondó levelet. Várunk.

    VálaszTörlés
  5. UPDATE2. Megjött a válasz. A technika ördöge varázsolt. Aha.

    VálaszTörlés
  6. Vérengző Bolha2010. április 15. 11:20

    Technikai probléma, meg egy francot. Szerintem egy kis bepillantást nyerhettünk a jövő manipulatív gengszterkedésébe. Konspina! Tetszik a neved. A tíz százalékban lesz a megoldás.

    VálaszTörlés
  7. Talán jobb lett volna ha egyáltalán nem válaszolnak. Ezt a hülyeséget senki nem veszi be. Éppen az a videó tűnik el, amiről mindenki beszél, nahát. Micsoda véletlenek vannak. Kálmán Olga ettől függetlenül igazi, profi újságíró. Debrecenbe is kellene egy ilyen. Sosem lesz.

    VálaszTörlés
  8. Sajtószabadságot!

    VálaszTörlés
  9. szép új világ... http://www.youtube.com/watch?v=4_FDjDwNygM

    VálaszTörlés
  10. Két kicsi komcsi megy a sivatagban. Elől megy a Szanyi Tibi, mögötte a Kósa Lali, umpsza, umpsza, umpszassza.

    VálaszTörlés
  11. Kálmán Olga a Népszabadságon keresztül reagált posztunkra:

    Kálmán Olga: a Kósa-videó technikai okból került le

    http://nol.hu/belfold/kalman_olga__technikai_okbol_kerult_le_a_kosa-video

    VálaszTörlés
  12. Nem értem, miért kell így behódolni, miért kell hagyni a megfélemlítést? Miért nem lehetett már réges régen szembeszállni a democsokráciával? És hogy lehetett ennyire birka az a 2,7 millió ember, hogy ekkora hatalmat adott a fidesz kezébe 2/3-os kormányzást! Eddig is visszaéltek a hatalmukkal, és ezután nem fognak? Ugyan már. Az országgyűlés nem jogképes. Bármit is tesznek a képviselők, politikusok nem vonhatók felelősségre. A bírósági eljárás szabályait még a Rákosi rendszerben határozták meg. Ezek az eljárási szabályok 1953-tól állnak fenn, melynek lényege, hogy a bíró az aktuális hatalom igényeinek kiszolgálásához minden eszközzel rendelkezik. Ellenőrizetlenül vezetheti a jegyzőkönyvet, elfogultságról maga dönt, indoklás nélkül utasíthat el bizonyítást, a bizonyítékokat belátása szerint fogadja el, személyi felelőssége nincs. Mindent megtehet attól függően, hogy mit várnak el tőle. Vajon az elmúlt 20 évben miért nem változtattak ezen? És most fognak? Még ha ezen valamelyik párt akarna is változtatni, a 2/3-os többséggel szemben nem lehet. Bármi törvénytelen dolgot megtehetnek, eddig is megtettek. És ez után? Az összes képviselő 2/3-a, jogosult módosítani az Alkotmányt. Lehetősége lesz akár betiltani az összes többi pártot, akár cenzúrázni a sajtót, akár feloszlatni az Alkotmánybíróságot, akár ellenfeleit koncepciós perekkel elhallgatatni, akár a választási rendszert átalakítani úgy, hogy a következő választásra 20 évet is várhatunk, stb.… Olyan sok újságírótól hallottam már, hogy nem mernek szembeszállni sem a Kósa klánnal, és a többivel sem, hiába az újságírók is tudnak bizonyított sok mocskot. Mert félnek, tudják mire képesek. Már én is tudom. Mégis azt gondolom, ha egyszer s mindenkorra az emberek egymás után fölvállalnák a történteket, ha sorba egymás után állunk föl, már nem lehet mindenkit az útból félre lökni. Ne csak nekem mesélje el xy, hogy a Fórumért cserébe „valaki” egy fél lakóparkot kapott a Dunántúlon, ne csak nekem mesélje el a másik xy, hogy a sógorát piásan „valaki” elgázolta, de az ügyet elsimították. Ne csak nekem meséljék el a szülők, hogy mi a problémájuk az általános iskolákban, a sportiskolákban, stb.. Föl kell állni, bevállalni, tényekkel, bizonyítékokkal alátámasztani, mert máshogy nem tudunk megszabadulni az ördögi körtől. Meddig tűrünk még? Gratulálok Kálmán Olgának, ilyen emberekből kell még több, még több, még több….
    Amit fölsoroltam, nem állítom, nem tudom bizonyítani, csak fölháborodott xy-okkal beszélgettem. Bizonyítani csak Ők tudnák. De nem merik.

    VálaszTörlés
  13. Attól függetlenül, hogy egyetértek a mondandód lényegével egyet kérek: ne hívd már a választókat birkának! :D

    VálaszTörlés
  14. A probléma nem csak az a Mórucz Szilvia által leírtakkal, hogy a szavazókat szidja - tudom biztos fáj ha a demokrácia nem azt hozza amit az illető követel, de hát vannak eltérő vélemények, ezt meg kellett volna már szokni az elmúlt 20 évbe ha előbb nem sikerült - hanem az is, hogy tárgyi tévedésekkel van tele. A 2/3-os többség még nincs meg, a választásnak ugyanis két fordulója van - ez is a magyar választási rendszer sajátossága - ezért, hogy a kiinduló tézisből bármilyen következtetéseket letudjunk vonni, nem ártana annak bekövetkeznie.

    ui.: Kálmán Olga stílusát lehet szeretni, de ne gondoljuk, hogy Ő ne lenne teljes mértékben elfogult a másik oldal irányában.

    VálaszTörlés
  15. Még nincs meg, de tudjuk ezt mindannyian, hogy meglesz. Nem szidom a választókat, szidom azt, amilyen a demokráciánk, amiben mindent meg lehet tenni. Birka jelző a probléma? Akinek nem inge, ne vegye magára....
    Kálmán Olga mennyire elfogult fogalmam sincs. De jól szerepelt. Soha nem nézek ATV-t. Most sem a tv-ben láttam.

    VálaszTörlés
  16. Köszönjük Mórucz Szilviának a szép, elfogulatlan, helyesírási és fogalmazási hibáktól mentes, üdítően eredeti kampányszpemjét. Kilóg a lóláb, savanyú a szőlő, a Civil Mozgalom hazugabb, mint Fidesz... (És csak a teljesség kedvéért: dögöljön meg minden politikus, immár az összes civil mozgamas is!)

    VálaszTörlés
  17. Köszönöm Alsojozsa szép, elfogulatlan, helyesírási hibától alig mentes (lásd: mozgamas!), üdítően eredeti ideokádását!
    Igazán kedves, hogy nem kivételez a Civil Mozgalommal, és az egyenlő bánásmód elvét követve döglesztené meg őket is.
    Azt írja: a Civil Mozgalom hazugabb, mint Fidesz...
    Sajnos az érveivel nem tudok vitába szállni, mivel nincsenek.
    Azt hiszem, hogy habitusa és ennek alapján vélelmezett intelligenciCája alkalmassá tenné, hogy valamelyik "rendszerváltó"-nak hazudott pártban tevékenykedjék. Ezért engedje meg, hogy a blogtársadalom nevében tiszteletbeli politikussá válasszam!

    VálaszTörlés
  18. A választókat birkának hívni nemcsak szabad, hanem kell is. Szavazatszámláló voltam, láttam, kik tértek be egész nap...

    VálaszTörlés
  19. Kedves Mindenki,

    A hozzászólók csak egyről nem beszélnek, hogy a fidesz parancs szerint nem szabad semmiről nyilatkozni, érdemben hozzászólni, ami a fideszre nézve hátrányos lehet. A választók kategorizálása, komcsinak nevezése, csupán azért, mert nem rájuk szavaznak, azért valljuk be, eléggé gyomorforgató...
    Aki nem birka, és ezt szóvá teszi, az ugye csak komenyista lehet. Jó fideszes vagy, vagy ha nem, akkor komcsi...., esetleg zsidó, vagy cigány.... tényleg ebből állna az ország, ennyi ?!
    Valami Konfucius egyszer azt mondta, hogy nem tudunk kétszer ugyanabba a tehénszarba lépni...(vagy valami hasonló...)
    No, ez a jó ember ugyancsak csodálkozna...nekünk (m)Agyaroknak, ez is sikerült !

    VálaszTörlés
  20. Sok minden el fog tűnni az ATV-ről a választások után. A beszélgetésen volt Kósának egy nem kidolgozott visszavágása az ATV felügyelőbizottságára. Nem az volt a lényeg, hogy K. Olga nem ismeri a főnökét, hanem hogy az ATV-t Németh Sándor (ranagol pap) kézivezérli. Friderika férje, Sándor lánya és egyéb hitgyülisek vannak a felügyelőbizottságban. Ez a banda a Fidesz 2/3 után is élni akar, úgyhogy megkezdődik a törleszkedés, esetleg terjeszkedés. Lehet, hogy Olgika és Bolgár úr költözik ki, és szépen átalakul az egész. Ennek a jele volt a videoeltűnés, csak annyira népszerű lett, hogy presztízsből vissza kellett tenni.

    VálaszTörlés

Ide debbenj: