2010. 02. 10.

Vedelj a Városért!

Kiterjesztik a debreceni szesztilalmat. Este tíz után ezentúl még kevesebb helyen lehet alkoholt vedelni. A tilalom területi növelésével értelemszerűen csökken azoknak a helyeknek a száma, ahol éjszakai pénzt költhetünk. Ezzel egyenes arányban nő azon vendéglátós vállalkozók száma, akiknek jelentős bevételkieséssel, rosszabb esetben rolólehúzással kell számolniuk. A kör szűkül, a szomjas polgár szűköl, a közterületen történő berúgások szaporodni fognak, az otthoni, házibulis vedelés aranykora jön, panellakóknak legnagyobb örömére.

'A döntés szerint a szeszes italt is forgalmazó üzletek 22 és 6 óra között nem tarthatnak nyitva a Móricz Zsigmond körút – Benczúr utca – MGM vasúti átjáró – Futó utca – Káka utca – Sámsoni út – Budai Nagy Antal utca – Hétvezér utca – Diószegi út – Borzán Gáspár utca – Alma utca – Leiningen utca – Pöltenberg utca – Gázvezeték utca – Vértesi út – tiszalöki vasútvonal – Vezér utca – Doberdó utca – Kartács utca – Móricz Zsigmond körút által körülhatárolt területen.'

Pedig már kezd összeállni a kép. A Debreceni Vagyonkezelő a DKV-n keresztül éppen taxitársaságot fog vásárolni. Ezt most tagadják, ezért valószínűleg igaz. Felvirágoztatják majd, városi intézményekkel, országos jóbarátokkal kizárólagos utaztatási szerződéseket kötnek. Jobb zsebből vándorol a pénz egy még jobba.

Jön majd a csavar! Néhány apró munka után (bekebelezi majd például a Rolleren Közlekedők Egyesületét és a Postagalamb Baráti Kört) a VK nekiáll a saját kocsmahálózat kiépítésének. Tíz-húsz ilyen hely a Belvárosban, egytől-egyig városi tulajdonban. Az összes többire, kivéve a vezetőközeli, baráti vállalkozók ivóit, kivetik a szesztilalmat. A kishalak elpusztulnak, a nagyobbak egy darabig tátognak. Aztán majd feladják maguktól.

Rövidesen már csak városi kezelésben álló talponállók és ülők lesznek. Ha a Vagyonkezelő ügyesen csinálja, megveszi az összes szeszfőzdét is. Így a saját tulajdonú kocsmákban saját italt lehet mérni este tíz után. Lesz Cívis sör, Hétpöttyös Sásdi Aszú, Fodor likőr, Kósa koktél. A bejáratnál nagy táblák hirdetik majd: Ön dönt! Nálunk iszik, vagy nem iszik! Másik változatban: Vedelj nálunk, rúgj be a Városért!

Hamarosan hatalmas összegek folynak be majd a vagyonkezelői kasszába. A kocsmák előtt persze a Zrt. tulajdonában lévő taxik fognak várakozni, hogy a teljesen lerészegedett lokálpatriótákat hazafuvarozzák egy nagy körrel. Nemes büszkeségű debreceni tudni fogja, busás borravalót illik adni. Ezzel visszaforgatja gyomrát és a pénzt.

Aki nem kíván majd élni a drága lokális lokállal, annak meg el lehet menni. Még délután a boltba, azután esti tévézés helyett hűtőből kivett olcsó sört nyelni a méreg mellé.



A nagyok a végletekig elmentek, de legalább tökösen csinálták...

2 megjegyzés:

  1. Én ezt a videót tenném aláfestésnek: http://www.youtube.com/watch?v=4eVpnnThC24
    Szesztilalom? Ez a fogalom gyökér!

    VálaszTörlés
  2. El is jutottunk a debreceni körbemaffiáig. Szép munka. :D

    VálaszTörlés

Ide debbenj: