2010. 02. 09.

Az oroszok már a villanykapcsolóban vannak

Hupuczi úr hozott is ajándékot a hitelezőknek, meg nem is. A Cívis Hotels Zrt. vezérigazgatója tegnap találkozott azokkal, akikkel legszívesebben nem találkozott volna. De kénytelen volt. A tét nagy, a Bika eladása, valamint a teljes anyagi és morális leépülés elkerülése. A hitelezők előre jelezték: ha Hupuczi nem mutat garanciát az adósságtörlesztés mielőbbi megkezdésére, nincs sok ideje hátra a cégnek. Most mintha mozdult volna a dolog. De előre vagy hátra? Kibírja-e a legendás cívis nyak vastagsága, ha városának szimbólumát oroszul dokumentálják?

A tegnapi tárgyaláson bemutatkozott az orosz befektető magyar megbízottja. Az ajánlat komolynak tűnik, de Hupuczi úr eddigi ígéretei is annak tűntek. Például hogy kifizeti az áramszámlát az E.ON-nak, ami azóta sem történt meg. Nem csoda, ha kissé bizonytalankodva fogadták a bejelentést: sikerült megállapodni a névtelenségbe búvó orosz mágnással. Hatvan hitelező várja vissza pénzét. Most talán visszakapják. Jövő hét hétfőig kell az anonim milliárdosnak átutalnia az első jelentős összeget. Ha megtörténik, a Cívis Hotels újabb kilencven napos haladékot kap. Ha pedig május második hetéig átutalja a teljes vételárat (3,2 milliárd), már viheti is a Bikát. Mellé bónuszként megkapja a Kálvin téri Best Western Hotelt is, ami szintén a Cívis Hotels birodalmához tartozott. Az oroszok visszakapcsoltatják a villanyt, a hitelezők megkapják pénzüket, Hupuczi úr elkezdheti lelke és anyagi romjainak ápolgatását, a Bika megmenekül.

Debrecen nem azért Debrecen, hogy ez ilyen egyszerűen működjön. Máris hallani felháborodott hangokat. Az éjjel kaptam egy levelet. Szerzője dühösen írja-kérdezi: 

"Nem gyanős senkinek h a ruszki magyar képviselője a gazprom partnere? Kilóra vesznek meg minket a ruszkik akik mögött ugye tztdjátok h kik állanka?



A levél többi részét nem idézem. Sötét, mint a Bika villanykapcsoláskor. Az állanka biztos állnak akart lenni. Nem tudom, kik állnak a ruszkik mögött, de az idegességtől, vagy mástól ittas szavak jellemzőek. A magyar képviselő egyébként a Glenroy Technologies Zrt., ami tényleg kapcsolatban áll a Gazprommal. Legalább gáz lesz, az biztos.

Azon gondolkodtam a levél kapcsán, hogyan reagálja majd le Debrecen mindenért ideges közössége, ha a városunk egyik legemblematikusabb épülete külföldi tulajdonba kerül? Ráadásul oroszéba. A turistákat csöppet sem fogja érdekelni, de mi a helyzet a mi messze földön híres öntudatunkkal? Örülünk a Bika megmenekülésének? Az új tulaj továbbra is hotelként szeretné üzemeltetni, de ha egyszer már az övé, azt tesz vele, amit akar. Zavar-e majd bennünket a Kossuth téren az orosz zászló, ha tudjuk, hogy az a lobogó mentette meg a szállodát? Emlékszünk-e még a cirill betűkre, hogy el tudjuk majd olvasni a tréfás kedvű tulajdonos új tábláját -Красный Бык- a régi mellett?

Csak vicceltem. Nazdarovje!

3 megjegyzés:

  1. Vérengző Bolha2010. február 9. 14:25

    Красный Бык! Nagyon király!!!

    VálaszTörlés
  2. A Glenroyról a feketelista.hu céglistájában több cég is kijön. Érdekes az alábbi átfedés:

    *
    Glenroy Zrt. 4031 Debrecen Tócóskert tér 5. 1.em.8.
    2009. május 29.-tól
    *
    Glenroy Zrt. 7551 Lábod Hosszúfalvi utca 89/a.
    2009. február 13.-tól 2009. május 29.-ig

    Megj.: a lábodiban is van tócóskerti tulajdonos, és van hasonló nevű bedöntött cég hasonló tulajdonosi összetétellel. A TEÁOR listájuk pedig olyan, hogy egy szóval így jellemezném: MAFFIA.

    VálaszTörlés
  3. Oké. de hol van a képben Kósa? NIIIINCS? Akkor nem értem az egészet.

    VálaszTörlés

Ide debbenj: