2010. 02. 15.

Költői kérdés

Megkaptuk az Őrvárost, a Fidesz debreceni választási kiadványát.
MrW is átlapozta, a tartalmat így foglalta össze nekem, oldalanként: Kósa, kampányinfók, szocifikázás, menőkvagyunk, képviselő, menőkvagyunk, képviselő, menőkvagyunk, Kósa, szocifikázás 6 oldalon át, a végén még egy kis kampányinfó, és egy keresztrejtvény, melynek megfejtése szintén szocifikázás a változatosság kedvéért.
Értjük mi ezt, no de hol a program, mik a terveik?
Jó, ne vonjunk le messzemenő következtetést egy anyag alapján, ez még csak az első szám, kíváncsian várom, villantanak-e végre valamit.

Világos a logika: az ellenség maga a sátán, velünk jobban jársz. (Amúgy sincs más választásod.)
A címlapon Kósa  neve alatt ez a buzdító szlogen szerepel: együtt sikerülni fog! Tudjuk, Lajos, hogy együtt sikerülni fog, de pontosan mi is? :D

Az ellenfél - nem teljesen alaptalan - démonizálásán és a hatalom megkaparintásának vágyán túl nem ártana tudni, hogy milyen céljaik vannak, mit szeretnének tenni ezzel az országgal, ezzel a várossal.
Persze, kolbászból lesz a kerítés és a gonosz bűnösök mindenért meglakolnak. (Amihez Viktor egyből hozzátette, hogy így kampány előtt pontosan kell fogalmaznia, felelős politikusként le kell szögeznie, hogy  az elszámoltatást jogállami keretek közt képzeli el. Sejthető, hogy a Fidesz kétharmados győzelme mihez vezet, úgy hekkelik szét az alkotmányt, ahogy nem szégyellik. De ne feltételezzünk ilyet róluk, talán nem lesz boszorkányégetés a főtéren.)

Az Őrvárosból mindenesetre annyit megtudtunk, hogy a kultúra és a sport fellegvára Debrecen.
Azért az "Európa kulturális fővárosa" és a "Hol a stadion?" szavak talán némi zavart keltenek az erőben.
Izgalmas időszak előtt állunk. És a legszomorúbb az egészben, hogy egyelőre úgy tűnik, nincs alternatíva, nincs jobb választás.

1 megjegyzés:

  1. Az, hogy mik történnek itt, a sport fellegvárában, vagyis a Sportiskolában, az rövidesen országosan ismert lesz.
    Előljáróban egy link a közvetlen forrásra:
    http://groups.google.hu/group/nepjog/web/gyermekemet-kirgattk-a-sportiskolbl?hl=hu

    VálaszTörlés

Ide debbenj: