2010. 02. 12.

Kedves Lajos bácsi!

Köszönöm a szép mesekönyvet, amit egy kedves, de kicsit apura hasonlító néni adott anyukámnak valami céduláért cserébe. Anyukám azt mondta, ezt ne írjam le, mert Lajos bácsi környezetében most minden néni bajuszt növesztett. Ezt nem értettem. A könyvet viszont igen, a képek szépek benne. Amikor a tévében meghallottam, hogy Lajos bácsi mesekönyvet írt, megfenyegettem a szüleimet, hogy ha nem kapok ilyet, akkor ha felnövök, tévépolitológalus leszek. Anyukám ettől sírt, így a céduláért cserébe nekem ajándékozták ezt a szép kötetet.

Illetve nem is ajándékozták, mert apukám bedobta a szobámba. Nagyon csúnyán nézett, de nem érdekes, mert engem öntudatosos gondolkodásra neveltek. Most is öntudatosos állapotomban írom ezt a levelet, amit remélem megkap Lajos bácsi. Most Scooby Doo mellett Lajos bácsi a kedvencem. Már kértem apukámat, hogy a könyv mellé vegyen nekem Lajos bácsit plüssből, de azt mondta, Lajos bácsiból egy is sok, nem kell sorozatgyártani. Ezt viszont értettem.

Szerintem nagyon jó ötlet volt Somogyi Zoli bácsitól ez a könyv. És Makaji Zsolti bácsi is jó fej, amiért Debrecenben is akciós ez a szép olvasásos könyv. A rajzoknál azonnal észrevettem ám, hogy majdnem mindegyik Lajos bácsit ábrázolja, csak kicsit fiatalabban. Mikor még Lajos bácsinak is fiatal volt a feje. A kedvencem az, ahol Lajos bácsi magyar zászlót tűz ki a holdra, csak ott nem látszik a fiatalabbik feje, mert szakanderf van rajta. Apukám szerint ufó. Meg az, amelyiken Lajos bácsi egy teherautóval disznókat szállít. Apukám erre meg azt mondja, hogy ez a rajz a teljes igazságot tükrözi. Ezt megint nem értettem, de apu mostanában egyfolytatásosan ideges, mert egy másik Lajos bácsi miatt elveszítette a munkáját. Ezért a Lajos nevet sem szereti, ezért is ne tessék megsértődni.

De én topmi otmim optimissta vagyok. Én még nem szavazhatok, de szellemilegesen Lajos bácsiékra fogok szavazni, meg azokra, akiket Makaji bácsi mutogatott a kifuttatón. Mert én tudom, hogy senki nem tud úgy mesélni, mint Lajos bácsi. Hazudni talán, de mesélni nem. Csak anyukám.
Én is lehetek igazi magyar demokrata Lajos bácsi?

Csókolom, puszilom Ibi nénit:
Gáborka

Utóírás: apukám is üzent valamit, azt sem értettem, szerintem Lajos bácsi értené, de inkább hagyuk.

2 megjegyzés:

Ide debbenj: