2010. 02. 02.

Debreceni Agyonkezelő

Pletykaként bukkant fel egy hír a múlt héten. Eszerint a DKV megveszi a csődeljárás alatt (az idén hány ilyen cég lesz a városban?) szenvedő Fan Taxit Kft-t. Ez -tagvállalatról lévén szó- azt is jelentené, hogy a Debreceni Vagyonkezelőnek lenne egy saját taxitársasága. Hogy ez miért jó a Holdingnak, nem is annyira bonyolult. Gondoljuk bele, milyen csodája lesz az uniformizmusnak, amikor a városi közintézmények előtt csakis városi közbérautók parkolhatnak majd.

Mert oda nem engednek csak úgy más taxitársaságtól kocsit. Bármilyen városi helyszínhez köthető rendezvény lesz, legyen az Város Bálja, talán egyszer majd látható előadás a Latinovits Színházban, közgyűlés, Gulyás Gábor partija a Modem tetején, Tankcsapda a Főnixben, bármi, az épületek előtti parkolóban csak DKV-s taxik várakozhatnak majd. Igazi lokálpatrióták nem is fuvaroztatják magukat mással.

A nevet persze le kell cserélni, a Fan komolytalan. Amúgy is létezik már a Kósa-fan kifejezés. Nem kell rátenni még egy lapáttal. Lehetne Főnix, de az már van. Talán Cívis. Az meg fantáziátlan. DKV taxi? Na nem. Holding taxi talán. Vagy egyszerűen csak 'K' - Vonal. A K nem a polgármestert jelöli. Szlogen: 'Spóroljon tíz százalékot!' Lehet rá fütyülni.

A Holding addig is kisgömböcösödik. Buszuk-villamosuk-trolijuk már van, repülőterük még van, lesz taxijuk - talán a vasutat is megvehetnék a környéken, aztán lehetne tiszta és gyors és környezetbarát vonatokon közlekedni Apafa és Tócóvölgy között. És még ott a hőlégballon... Nő, növöget a pocakja, aztán egy szép napon pukk! Ömlik majd ki a sok belsőség. De akkor is tiszteletet parancsol, ahogyan hizlalja, agyonkezeli magát. Nagy jövő vár még az ottaniakra.

Mindezt akkor gondoltam végig, amikor tegnap kétségbeesetten rángattam a villamoson a jegylyukasztót. Nem működött. Nahát.

4 megjegyzés:

  1. Vérengző Bolha2010. február 2. 14:55

    Játékos de találó kifejezés a Kósa Nostra.

    VálaszTörlés
  2. Taxi, az még semmi. Majd ha megveszik a gyalogosokat, akkor leszünk igazán büszkék. Vagyonkezelnek majd bennünket. Már most is azt teszik, tulajdonban vagyunk, és még tapsolunk is hozzá.

    VálaszTörlés
  3. Hehe. Nem 10 % már az a 10 %. Infláció, miegymás. Amúgy a Holdinggal az a baj, ha egyszer bedől, annyi az egész városnak. Van ahol működöképes rendszer, de hatalmas kockázata is van.

    VálaszTörlés
  4. K mint micsoda? Korrupció? Kurtizán? Kökörcsin? Kielégítő? Kaka?

    VálaszTörlés

Ide debbenj: