2010. 01. 15.

Van kiút?

Fiatalabbak már nem, de kicsit éltesebbek jól emlékezhetnek, hogyan és mikor került ez a felirat a Kossuth és Burgundia utcák sarkára. Az első szabad választások előtt történt, amikor az akkor még nagyon népszerű SZDSZ fő kampánymondata volt, hogy Van kiút! Akkor bontották le a sarkon álló házat. Már nem emlékszem rá, csak a romokra. Azok ott hevertek egy darabig, ezért került írás a falra: Még ebből is van kiút! Az SZDSZ akkor az ország egyik kedvence volt. Mára megváltozott a helyzet. Talán nem véletlen, hogy éppen most vág mindenkit szemen ez a húsz éves falfirka. Van kiút?

4 megjegyzés:

  1. És ezt a szörnyűséges falfelületet hogyan képes elviselni Lalikerály a Latinovits Erőműtől egy utcasaroknyira? A belvárostól egy köpésre. És akkor a külsőbb részekről még nem szóltam.
    Kiutat egyébként sokan keresnek, de nem az a lényeg, hogy ki és hogyan csinálja, hanem az, hogy ki állja el a kijáratot.

    VálaszTörlés
  2. Ahogy távolodunk a tértől, egyre lepusztultabb a látvány. A kijáratot pedig nagyon gondosan őrzik.

    VálaszTörlés
  3. Amibe érdemes beleszagolni az a Hatvan utca és Múzeum utca közötti átjáró. Sokkal közelebb van a Térhez, kb 3 méternyire a díszkő végétől. Ha nem is a látvány de a szagvány az eléggé lepusztult arrafele.
    Egyébként a nappalim ablaka pont erre a szép falra néz, de még mindig jobb, mintha a latinovics erőmű lenne a nappalimtól 20 méterre, ennyivel is világosabb a nappali.

    VálaszTörlés
  4. Jé, az én nappalim is arra a falfelületre néz (najó, ez nem meglepő, ugyanarról van szó:)).
    Az engem is meglep, hogy Kósa tűri, de én igazán szeretem... leginkább azért mert messze van. És mindig gondolkozom milyen kis manók lakhatnak a pici vágott ablakok mögött.
    Egyébként sok lehetőséget látok benne, simán lehetne rajta vetíteni, na nem reklámokra gondolok, hanem valami fényshow, autósmozi... Attól tartok előbb-utóbb beépítik, ha sikerül megkaparintaniuk az italdiszkont épületét.

    VálaszTörlés

Ide debbenj: