2013. 06. 29.

Napi fail deci - már majdnem pontosak a haon-nál!

Forrás: haon.hu Fotó: IM
A haon-nál felfedezték, hogy ha két lépésre eltávolodnak a díszköves főtértől, már elég lepukkant képet mutat a város. Ettől aztán annyira eldurranhatott az agyuk, hogy elkezdtek mindenféle hülyeséget irkálni:

"A törni-zúzni szeretők játszótere lett az egykori Víg Mozi szellőzője, amely az Aranybika mögötti parkolóban található. A fölös energiával rendelkezők a kőlapokat feltépik, kirugdossák a helyükről, a művészi hajlamokkal megáldottak pedig a műanyag dobozokat és a talapzatot összefirkálják. Az egyik ottani 10 emeletes házban élő hölgy elmondta: ..."


Nos, azon kívül, hogy a szóban forgó objektum az E.ON trafóháza, a dobozok fémből vannak, a közeli panelházak pedig 6 és 8 emeletesek, minden stimmel. (A tippért köszönet Janinak.)

2 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy rábukkantam a blogra. Lassan azt fontolgattam, hogy magam indítok hasonlót a város állapotáról, mely lassan élhetetlenné rohad. Akár teljes állásban is lehetne hasonlókat gyűjteni, és még mindig maradna bőven anyag. 1-2 javaslat: lakótelepi állapotok: járdák (az évenkénti "járdafelújítás" egy vicc, csak a kontrasztot növeli), pl. az Újkertben, a sok jó, büszke, hibátlan cívis öntudatú állampolgár parkolási szokásai - járdán, gyalogos övezetben, szervízutakat teljesen eldugítva, megmaradt tenyérnyi zöldfelületen, rokkant parkolóban etc. Közterületfelügyelet évente egyszer jár arra, akkor elvontatják a rokkanthelyen 2 perce megállt autót, a többi le van sz***a. Parkok állapota: padok nincsenek, ha vannak, nem lehet rájuk leülni, játszótereket lassan belepi a homok (kivéve persze a luxus lakónegyedek közelében lévőket (l. Vezér utca - szintén önkörmányzati játszótér) és a különböző segélyszervezetek által fenntartottakat. Kutyapiszok, üvegcserép mindenhol. Az embernek az élettől is elmegy a kedve.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak buzdítani tudlak a blog indítására, minél többen írnak a rossz állapotokról annál jobb! Egy ember kevés, több szem többet lát, meg ilyen közhelyek :) Feszültséglevezetésnek is ideális, de idővel talán még eredményeket is lehet ezzel elérni, ha a városvezetés lépten-nyomon az emberek elégedetlenségébe botlik a neten, és ez az a műfaj amit nem tudnak cenzúrázni!

      Törlés

Ide debbenj: