2013. 03. 22.

Városközpont magazin - ami a múltkor kimaradt

A kép kattintásra megnő
Bár az e havi Városközpont magazin "vezércikkét" pár napja már kiveséztem, nem tudok szó nélkül elmenni a többi hülyeségük mellett. Az egyik a Pavilon front című írás, melyben arról számolnak be, hogy milyen jól halad a város szedett-vedett bodegáinak felszámolása és a megmaradók arculatának feljavítása. A Piac-Széchenyi sarkon álló pavilonok esetében azonban a szerkesztők elkövették azt a hibát, hogy lusták voltak kimenni készíteni egy fotót az aktuális állapotról, nyilván mert a reklámoktól teljes mértékben megszabadított trafik jobban mutat. A baj az, hogy már jó ideje csak visszakúsztak azok a fránya reklámok:


Aztán középtájt találni az Ebből még egy stadion épülhetne című cikkecskét, melyben azon ujjonganak, hogy mennyi minden fog megújulni a városban - ami alapból nem nagy meglepetés, a város vezetése olyan szegény sose volt, hogy ígérni ne tudjon. Ám az örömóda szerint, a Szent Anna - Piac utca sarkán lévő parkoló beépül, hogy milyen céllal az rejtély maradt, de nem is ez a lényeg. Csupán azt nem értettem, hogy ha ugyanebben a számban annyira marhára kemény, tökös, beszólós "oknyomozó" cikket tudtak közölni, miért nem szántak egy félgondolatot arra, hogy bezzeg az utca túloldalán évek óta konkrétan egy mocsár éktelenkedik, pedig már rég plázának kellene ott állnia! Ja, hogy az esetleg nem tetszene annyira a város vezetőinek... Jaj, csak aztán nehogy a Szent Anna utcai parkoló is az Apolló tömb sorsára jusson. Kínos lenne nagyon.
Az "Ettől még a halott is feltámadna" záró mondat képzavarával, pedig talán erre a fotóra akartak reagálni.

Végezetül egy jó tanácsot adnék a tisztelt szerkesztőknek. Ha egy pillanatra kihúznátok a fejeteket Lali király seggéből, kellő mennyiségű oxigénhez jutna az agyatok, és talán képesek lennétek végig gondolni azt a tényt, hogy baromira nem mutat jól a sok, itt minden nagyon szép és minden nagyon jó tartalmú nyálas csöpögés között, egy 24 címből álló kiadó üzlethelyiséget felsorakoztató hirdetés. Vagy ha már annyira muszáj berakni az újságba, legalább ne írjátok oda, hogy "volt Csillag Csemege" "volt Takarékszövetkezet" "volt Brutal" "volt Red Hot üzlet" "volt Gyros-os és Morik kávézó". Higgyétek el, nagyon rosszul mutat, olyan érzése támad tőle az embernek, hogy itt minden nagyon szarul megy, sorra zárnak be a vállalkozások, az önkormányzat pedig képtelen hasznosítani ingatlanjait. Ettől pedig Lajosunk könnyen bepipulhat!

2 megjegyzés:

  1. Én a helyükben tettem volna be ide egy képet a gyönyörű könyvheti pavilonokról is. Azokra méltán lehetnének büszkék - évről évre többe kerül a bérleti díj, de az amortizációt nem hozzák rendbe.

    És nem csoda, hogy nem tudja értékesíteni az ingatlanjait a Cívisház - inkább legyen üres, mint hogy olcsóbban adják oda.

    VálaszTörlés
  2. Az durva még a hirdetések alján, hogy az esetleges további szerződésfelbontásokról a Cívis Ház személyesen ad felvilágosítást. Ezt én csak egyféleképpen tudom értelmezni: bemegyek a vagyonkezelőhöz, és bemondom, nekem melyik üzlet kell, és jó pénzért kiebrudalják onnan a jelenlegi bérlőt. És ez le van írva. Szép.

    besucher

    VálaszTörlés

Ide debbenj: