2012. 09. 08.

Magyar borok, riói seggek - update


Most zajlik a töltött ételek és magyar borok hétvégéje a Kossuth téren. Elég jól hangzik a menüsor, főzni sincs kedvem, úgyhogy azt hiszem megnézem.
Nem csak evés-ivás lesz, hanem koncertek, táncosok, autóbemutató, mixerek és még számos program. Elég sok mostanában a belvárosban az ilyen főzőcskézés, van ugye a Pulykanapok, vagy a Mangalicafeszitvál, de ezeken kívül is elég gyakran belefuthat a gyanútlan ember mindenféle kulináris-gasztro izékbe, általában a Barabás étterem rendezésében, közreműködésével. Sokan nem díjazzák ezeket, igénytelennek, gusztustalannak, vagy épp giccsesnek látják. Lehet benne valami, de engem már az feldob, hogy van egy kis élet a városban.

Mindenestre a mostani rendezvényt is érdekesen harangozzák be, a kedvencem a Barabás étterem facebook oldalán látható fotó a riói táncosokról. Először nem értettem, hogy jön ez a magyar borokhoz, de aztán rájöttem, hogy a töltött finomságokra kellene asszociálnom. :)


Update:

Közben már voltunk is a főtéren, vettünk sok finomságot. Egész korrekt árak voltak, és bár sokan vannak, pörgött a kiszolgálás. Vettünk hagymás kacsamájjal töltött palacsintát, húsos palacsintát tartárral, töltött csirkecombot, petrezselymes burgonyát, elvitelre dobozokkal volt összesen 2450 azt hiszem, finom volt. (Ahogy láttam 900 volt a legdrágább étel, plusz köret, de pl a kacsamájas cucc egy hatalmas lepényfélében van, ahhoz köret sem kell.)
Leülni nem volt kedvem, mert már csak a napon lett volna hely, és ment valami szörnyű, hangos zene. Volt pár gagyi árus, ahogy megszokhattuk, vettünk aranyárú jégkristályt és marcipános bonbont is, utóbbi nem volt túl jó, de ezzekkel mindig megszívom a vásárokban is, jól néz ki de rettenetes.
A Tourinform pedig szokás szerint zárva volt, dehát ez senkit nem lep meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide debbenj: