2012. 03. 29.

Én is plagizáltam - lemondok!

Azt olvasom, hogy Schmitt Pál nem mond le titulusáról, ami nem meglepő, és azon sem csodálkozom, hogy a Semmelweis Egyetemen lezajlott vizsgálat szerint a Testnevelési Egyetem volt a hibás, és a doktori tanács holnapi rendkívüli ülésének eredményéről sincsenek kétségeim. Az eseményeket követve, az ember akaratlanul is próbálja átgondolni, hogy ő mit tenne ilyen helyzetben, és talán még párhuzamot is próbál keresni a köztársasági elnök, és a saját életének momentumai között.

Én legalább is így tettem, és most töredelmesen bevallom, hogy a középiskola elvégzése után, a kereskedelmi technikus képzés, valamint az azt követő OKJ-s újságíró képzés zárásaként egy-egy szakdolgozatot kellett leadni, melyet én mindkét esetben a puska.hu oldalról töltöttem le (bár enyhítő körülmény, hogy oda minden anyag a "köz javát szolgáló" céllal került fel, többnyire a készítője által) és nagyjából a nevet, a címet, a dátumot és néhány apró adatot megváltoztatva adtam le. (További enyhítő körülmény, hogy a "védéskor" számomra az első kérdésekkor kiderült, hogy tisztelt tanáraim el sem olvasták a dolgozatot.) Ennek ellenére én most ünnepélyes keretek között lemondok, kereskedelmi technikus, és újságírói titulusaimról, s a továbbiakban maradok egyszerű parasztgyerekből lett blogger. A papírjaimat is visszaadnám, ha az érettségi- és nyelvvizsga bizonyítványaimmal együtt nem égettem volna el az egészet pár éve!
Persze mindezzel nem szellemi fölényemet akarom bizonygatni, hiszen az osztályom 70%-a hasonlóan tett, köztük nálam sokkal okosabbak is, akik közül sokak megjártak mindenféle főiskolát és egyetemet, bizonyára nem keveset használva a puska.hu-t. Tulajdonképpen annyira elterjedt és elfogadott az ilyesmi, hogy nem is értem mire fel ez a nagy cirkusz szegény Pali bácsi körül. Ha valaki elég vastag bőrrel rendelkezik és elég törtető ahhoz, hogy elérje mindazt, amit a nemzet Palija elért, hát had élvezze "munkája" gyümölcsét. Pontosan olyan a köztársasági elnökünk, mint amilyen a magyarok többsége - ilyet érdemlünk.

1 megjegyzés:

Ide debbenj: