2010. 12. 15.

Elégedett cívispolgárok

Mi történt Debrecenben az utóbbi hetekben? No lássuk csak!
 
-Ötödjére sem sikerült eredményesen lebonyolítani a villamosok közbeszerzését, ismét milliós bírságot kapott a város (tehát mi), már legjobb esetben is csak 2013. nyarán szállíthatnak utasokat új villamosok. Persze most sem merült fel, hogy a kiíró, az önkormányzat hibázott, csak az, hogy feleslegesen és jogszerűtlenül kötözködik a Közbeszerzési Döntőbizottság, ezért perre visszük az ügyet, amúgy is túl bonyolult a közbeszerzési törvény. (Báár Michael Knight megoldásként ironikusan felveti, hogy talán meg is szüntethetnénk a KDB-t, próbálok nevetni, de én már semmin nem lepődnék meg, inkább ne adjunk ötleteket nekik.)


- Kósa Lajos hősiesen kiharcolta, hogy ne nagyon-nagyon drága legyen a távhő jövőre, hanem csak simán egységesen nagyon drága mindenhol. Igazán hálásak lehetünk!

"Kósa kiemelte: az 50 gép által érintett városokban - így például Győrben, Pécsett, Debrecenben, Tatabányán vagy Dunaújvárosban - a kötelező átvételi ár megszüntetésével jelentősen, 30-70 százalékkal nőtt volna a távhő ára, a többi városban ugyanakkor nem emelkedett volna.

A Fidesz alelnöke elmondta: javaslata szerint 2012 végére teljesen kivezetnék a kötelező árat a kapcsolt áramtermelés esetében, addig is 2011 januártól egységesen 15, 2012 januártól pedig újabb 15 százalékkal csökkentik az átvételi árat, ami egységesen emelheti meg a távhő árát.
" Forrás

- Úgy néz ki, hogy Alexandria a testvérvárosunk lesz, bár gőzünk nincs arról, hogy milyen közös kulturális-gazdasági kapcsolatok fűznek minket össze ezzel az egyiptomi várossal, de azért örömmel fogadjuk a hírt, a Polgármester Úr előterjesztését.

- Debrecent külterületeit elöntötte a belvíz, közben a képviselők elérhetetlenek, de a haonon kijelentik óriás betűkkel, hogy nincs mit felróni az önkormányzatnak, sőt egy érintett, mégis elégedett és bizakodó lakost is megszólaltatnak:
"Lakatosné Kenyeres Erika éppen éjszakai műszakból érkezett haza, aki beljebb invitált minket, hogy megmutassa a telkén álló belvizet. A hölgytől megtudtuk, hogy hét éve él a Biczó István-kertben, s 3 éve már átélt egy akkora belvizet, hogy a házban is bokáig ért a víz. - Éppen éjszakás voltam, így reggel lefeküdtem aludni, aztán délután már arra keltem, hogy a szobában áll a víz – mondta el.
Lakatosné Kenyeres Erika azonban elmondta, hogy ő semmi pénzért nem költözne a belvárosba, hiszen tudja milyen az, s annak ellenére, hogy az utcácskában minden nagyobb esőzéskor feltör a talajvíz, nyugodtan viseli a sorsát. - Én megértem a várost is, hiszen az ember is úgy van vele, hogy a tatarozáskor belülről kifelé halad.
Először bent csinosítgatja a házat, s csak aztán jut idő és pénz a külső területekre – mondta, majd hozzátette, éppen ezért nincs is nagyon mit felrónunk az önkormányzatnak, hiszen egyszer biztosan jut ránk is némi figyelem és energia.
Mindemellett Erikától azt is megtudtuk, hogy a legtöbb problémát nem is a belvíz, hanem a zártkerti besorolás okozza, hiszen ez rengeteg mindenben hátráltatja a környéken élőket. - Itt nem kapunk hitelt, a bankok biztosítást se nagyon kötnek, így mindent saját erőből kell megoldanunk, de remélem hamarosan erre is lesz majd megoldás – tette hozzá bizakodva.
" Forrás

Szép dolog a hit, boldogan látom, hogy mindenki mennyire elégedett mindennel. Nem is csoda, hogy ismét bizalmat szavaztak városunk remek vezetőinek! Mert megérdemeljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide debbenj: