2010. 03. 04.

Az én önbecsülésem

Az utóbbi időben a politikusoknak szívügye lett az önbecsülésem. Lépten-nyomon az én önbecsülésemről beszélnek. Kósa Lajos szerint például nekem romokban hever az önbecsülésem. Mert a szocialisták teljesen tönkretették az országot, emiatt a magyar emberek így jártak. A romokkal és az önbecsüléssel. Én meg magyar ember vagyok. Tehát most arra várok, hogy a Fidesz összelapátolja az önbecsülésem, amelyik állítólag romokban hever. Aztán helyreállítsa.

Köszönöm az aggódást, nincs bajom az önbecsülésemmel, s az az érzésem, van még néhány ember, aki így van ezzel. Nincs ennek köze sem a szocialistákhoz, sem a Fideszhez. Az önbecsülésem már csak olyan, hogy önállóan dönti el, mikor akar romokba heveredni. Magyar önbecsülés, ilyen fajta. Igaz hogy mindent megpróbálnak az ostoba mondatok ismételgetésével, hátha egyszer az önbecsülésem feladja, és engedve a szép unszolásnak mégis lefekszik. Hogy megmutassák, hogyan lehet helyreállítani.

Pedig rendben van. Politikusoktól és pártoktól nem hagyja befolyásolni magát, bármennyire is unszolják. Az önbecsülésem saját értékrendje alapján becsüli magát. Bolondos, makacs önbecsülésem van. Valami olyan, ami hozzám tartozik, és nem ahhoz, aki éppen erőtől duzzadónak vagy romokban heverőnek kívánja látni.

Azt is mondta Kósa Lajos, hogy az emberek önbecsülése miatt a Fidesznek kötelessége elszámoltatni az elvégzett munkájukkal a szocialistákat, ennek eszközét egyebek között a mentelmi jog újragondolásában látja. Jó, számoltasson és gondolja újra a mentelmi jogot. (Annak kivételesen nagyon örülnék, kár, hogy semmi nem lesz belőle.) Csak közben ne az én önbecsülésemmel példálózzon. Ez nem úriemberre vall. Mondja azt, hogy így kívánja a politikai érdek. Vagy az ő érdeke. Vagy a nem tudom kié.

Az én önbecsülésem nem kívánja. Az pártfüggetlen. Sőt. Mindenkitől független. Egyedül tőlem függ, de tőlem nagyon. Diktátor vagyok, ha az önbecsülésemről van szó. És egy féltékeny állat. Az én önbecsülésem olyan, mint a szerelmem. Nem dobom be a közösbe, mint valami olcsó cafkát, hogy aztán álszent módon vele példálózzanak. Annál sokkal többet ér.

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

2 megjegyzés:

  1. Májustól baszhatod az önbecsülésedet. Pardon, nem cafkáról beszélünk. :D

    VálaszTörlés
  2. Szegény Kósa csak a választópolgárok önbecsüléséről tud beszélni, mivel az úgynevezett rendszerváltó pártok politikusainak olyanjuk nincsen. Először lefeküdtek az eddigi komcsiknak, hogy ők is hozzáférjenek a zsíros bödönhöz, majd azokkal közösen eladták az ország népét, a nyugati bankoknak és óriáscégeknek rabszolgaként. A magyar ipart és mezőgazdaságot odaadták lebontásra a nyugati konkurenciának úgy, hogy még nekünk került többe, mint amennyit kaptunk érte (lásd: Háború a nemzet ellen című dokumentumfilm sorozatot). Állandóan hazudozniuk kell és árnyékbokszolást kell mímelniük az "ellenkező oldali"-nak nevezett, de valójában cinkos párttal. Ha van is vita köztük, az csak arról szól, hogy kié legyen a konc. Ezt csinálják 20 éve, és egyre jobban rettegnek - joggal -, hogy lebuknak, és megtorolja a Nép a sérelmeit. Ugyan honnan lenne ezeknek önbecssülésük?
    Amit Kósa az ország vezetéséről mond, az mind igaz az országra, de mind igaz az általa 12 mocskos éve vezetett városra is. Debrecen városa is az adósságtól és a korrupciótól fuldoklik, csak itt nem vörös színű, hanem narancs.
    A FIDESZ keresgesse inkább a sajátmaga önbecsülését, a miénket meg hagyja békén!

    VálaszTörlés

Ide debbenj: