2010. 02. 06.

Dead Bull

"Cs.a." Fenyegető két betű. Csattan mint egy csók, de ez méreggel van átitatva. Csődeljárás alatt, ezt jelenti. Olyan cégeknél szokott előfordulni, ahol már működik a folyamat. Hivatalos dokumentumokban ilyenkor a vállalat már nem is használhatja a kiegészítő betűk nélkül a cégnevet. Mint egy szégyenfolt, megbélyegzés. A Cívis Hotels Zrt., ami éppen magával rántja az Arany Bikát az enyészetbe, ezzel a két betűvel különbözteti meg jelenét a múltjától.

Hupuczi úr, a csődeljárás alatt álló cég vezérigazgatója mindenről lemondott. Másképp nem magyarázható az a sajtóközleménye, amiben úgy megtámadta az E.ON-t, mintha az függne az ő jóindulatától, nem pedig fordítva.

A csődeljárás alatt mind az adósnak, mind a hitelezőnek tartózkodniuk kell minden olyan magatartástól mellyel a hitelezői igények kielégítése veszélybe kerülhet.Az E-ON erősen kifogásolható magatartásával, ezen vagyonmegóvási kötelezettségét szegte meg, melyet a bíróság által kirendelt vagyonfelügyelő írásban kifogásolt is. Ezen vagyonmegóvási kötelezettség azért is jelentős mivel a vagyon veszélyeztetése nemcsak az adóst hozza lehetetlen helyzetbe, hanem más hitelezők igényeinek kielégítését is.

A Cívis Hotels Zrt. „cs.a.” és menedzsmentje el akarja kerülni, hogy a jelenlegi krízishelyzetéből felszámolásba kerüljön. Mindent megtesz annak érdekében, hogy bebizonyítsa partnereinek, hogy helye van a piacon, a társaság rendelkezik olyan reorganizációs potenciállal, amely képes átlendíteni jelenlegi szorult helyzetén.

Hupuczi úr "cs.a." vakmerő. Még ha elméleti síkon igaza is van. Vagy nagyon bátor ember. Vagy tényleg feladta. Reorganizációs potenciál? Egy olyan cégnél, amelyik már a kisebb tételű tartozásait is képtelen kiegyenlíteni? Aztán csak úgy beszól az áramszolgáltatónak, hogy az vagyonmegóvási kötelezettséget szeg meg. Miközben harmincmillióval tartozik neki.

Az E.ON nem maradt adós a válasszal:

Az elmúlt évben több fizetési haladékot, illetve részletfizetési lehetőséget biztosítottunk a Cívis Hotels Zrt. részére, így az Aranybika Szálloda részére is. Ezeket a megállapodásokat vagy egyáltalán nem, vagy csak részben teljesítette a cég, illetve a múlt hét szerdai kikapcsolás óta sem fizették be azt az összeget, amire maga a Cívis Hotels Zrt. tett ígéretet.

Hupuczi úr "cs.a" tehát nem mondott igazat, amikor fizetést ígért. Elegük lett a hitelezőknek is. Főleg abból az állítólagos vevőből, aki Hupuczi úr szerint létezik. Mások azt mondják, csak a fejében, a valóságban nem. Bár befektetőkkel tárgyal, senki nem látott még a tervezett üzlet komolyságát megalapozandó garanciát vagy előszerződést. Hupuczi úr "cs.a" hétfőn találkozik a hitelezőivel. Ha nem mutat fel semmit, akkor a legrosszabbra készülhet. Villámgyorsan fog beindulni a felszámolási eljárás, addig pedig senki nem fog nyugodni, amíg vissza nem kapja  a pénzét. Hupuczi úr pedig kapkodni fogja a fejét, sirathatja a reorganizációs potenciált.

De addig még van idő. Néhány nap alatt kezében lehet egy előszerződés, egy banki garancia, bármi, amivel hétfőn igazolni tudja majd a dühös embereknek, hogy megmenekülhet a Bika. Ha nem lesz ilyen, az még jobban felbőszíti majd őket. Az azt jelentené, hogy Hupuczi úr hazudott. Azon nem segíthet már a "cs.a" sem. Mert aki hazudik, az...

1 megjegyzés:

  1. Vérengző Bolha2010. február 6. 10:21

    Jó lenne arról is olvasni, kinek a kezében futnak össze a szálak. Kinek érdeke annyira, hogy tönkremenjen a Bika? Na?

    VálaszTörlés

Ide debbenj: