2010. 01. 17.

Ha menni kell...


Nézegettem a haon főoldalát és pont egy olyan kérdéssel találkoztam, ami engem is mindig foglalkoztatott: miért is fizetünk a Fórumban a WC-ért?
A fenti cikkben egy nagyon finoman fogalmazó vásárló levelére még finomabb hivatalos válasz érkezett. A vevő, Tibor és felesége mea culpázik, hogy valóban, az ő hibájuk, hogy nem olvasták el a slozi előtti táblán az apróbetűs feliratot. A mellékhelyiség bizony ingyen használható, csak azt kérik az üzemeltetők, hogy ha elégedett vagy a tisztasággal, akkor fizesd ki az ötvenest.

Szerintem nem is az apróbetűvel van itt a probléma, hanem a pszichológiai terrorral. Ugyanis több alkalommal, amikor én látogattam el a mellékhelyiségbe állt a pultnál/ajtónál egy biztonsági őr, plusz egy-két takarítónő és szúrós szemmel bámultak. Nem kezdtem el olvasgatni a feliratot, csak láttam nagyban kiírva, hogy 50 HUF és már pengettem is ki a lóvét pánikszerűen.

Neten közben többen is szóvá tették a dolgot a nyitás utáni hetekben. Mikor felhomályosodtam már én is csak utólag fizettem, és csak akkor, ha valóban tiszta volt a mosdó. Bár átgondolva fogalmam nincs miért, azt hiszem működik a nyomásgyakorlás.

Rengeteg bevételük van a bérleti díjakból, ott vásárol, fogyaszt, eszik-iszik az ember, valahogy oldják már meg a takarítást!

2 megjegyzés:

  1. Én még nem használtam a mosdót még a Fórumban, de ha mégis betévednék, figyelni fogok erre.
    Annyi biztos, hogy tényleg (más helyeken) úgy néz a vécésnéni az emberre, hogy már adjuk is a pénzt. Nem mintha belehalnánk az 50 forintba, de mégis...

    VálaszTörlés
  2. Én ezzel a fizetési módszerrel maximálisan egyetértek, csak nem a budiban kell bevezetni, hanem a Nagy Büdiben (gy. k. parlament). A negyedik év végén kapják meg a járandóságukat az elvileg minket országosan képviselők (nem a végkielégítésről beszélek, hanem a fizetésről). Ha megérdemlik, akkor tejben-vajban fürösszük őket, ha meg nem, akkor szurokban és tollban, mint a vadnyugaton a szélhámosokat annó. De hivatkozhatnék a görögök cserépszavazására is: http://holdrablo.blog.hu/2007/07/21/kidobosdi#more669271

    VálaszTörlés

Ide debbenj: