2014. 04. 17.

Fapótlás debreceni módra

Miután kinyesték az összes fát a Csokonai Színház mellől, ezt az ízléses megoldást sikerült kitalálni.








Tényleg sokkal jobb lett!

15 megjegyzés:

  1. Ó, láttam én is tegnap, a szavam is elállt! :(

    VálaszTörlés
  2. én még ezt a csonkítást nem láttam :-( de érzem...

    VálaszTörlés
  3. Los Angelesben az Endeavour végső útja miatt 400 fát vágtak ki, és ott nem felújítás vagy frissítés volt a cél, pusztán logisztikailag voltak útban.

    http://www.laweekly.com/2012-09-27/news/endeavor-trees-chopped-false-pretences-soboroff/

    Az itt látható ideiglenes jelölőbójánál itt azért intelligensebben oldották meg, hogy a figyelmetlen autós ne szaggassa le a futóművet a tönkre futva.

    A cikk elején linkelt oldal meg mintha régi látványtervet mutatna ehhez képest:

    http://www.dehir.hu/debrecen/felujitjak-az-ady-parkot-15-fat-kivagnak-18-at-ultetnek/2014/04/07/

    VálaszTörlés
  4. Ó, hogyne, nagyon intelligens megoldás. Meg dekoratív azokkal a leselejtezett leanderekkel, amelyek nem csoda, hogy úgy néznek ki, ha vizet eddig se sokat kaptak. Amint látom most sem készültek fel arra, hogy mik az igényei a leandereknek. A lényeg, hogy a tuskók ne szabadon legyenek. Meg tudnám mutatni az illetékeseknek, hogy hogyan kell kinézni ilyenkor a leandereknek, nem csak a levegőbe beszélek. Az a tény, hogy Los Angelesben hány fát vágtak ki, nem vigasztalja a normális debrecenieket. Egyébként Debrecenben hányat is vágtak ki ???? És itt miféle frissítés az, ha kivágják és nem ültetnek újat? Majd ha fuldokoltok a szmogtól, gondoljatok a fakivágásokra is !

    VálaszTörlés
  5. Szeretnék találkozni azzal az agyament emberrel, aki ezt kitalálta. A természet ismeretéből, a normális emberi környezet megőrzéséből megbukott.
    Kiss Úrtól kérdezem, hogy itt vajon miért (kinek) voltak útban, a belváros szivében. Remélem Ön nem azonos a biológusként végzett Kiss Csongorral, mert ha igen, akkor megbukott a szakmájából.

    VálaszTörlés
  6. Kiss Úr! Ki tanította Önnek a biológiát a TÁG-ban? Úgy látszik nem sok eredménnyel!!!

    VálaszTörlés
  7. Ötletesek ezek a debreceniek.SS

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. kérlek ne szegény debreceninek-ket hibáztasd hanem csak azt akinek ennyi esze van

      Törlés
  8. A csajok meg fognak dögleni a cukrászdában...

    VálaszTörlés
  9. "A beruházás megkezdése előtt az önkormányzat egyeztetett a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal. Utóbbi szakvéleménye szerint a park felújítása során az emelőkosaras jármű használatát akadályozná a Csokonai Nemzeti Színház és a Debreceni Járási Földhivatal épülete közti szakaszon lévő fák lombkoronája."

    Naja, készüljetek fel, mert nagyon sok ilyen hely van, ahol akadályozhat a lombkorona, például az utca Csapó utca felőli része is...agyrém ez a város.

    VálaszTörlés
  10. Rohadjanak meg, akik ezt kitalálták, megszavazták és véghezvitték!

    VálaszTörlés
  11. Biztos örültél volna, ha tíz év múlva egy korhadt faág egy szelesebb időben agyonüti édesanyádat amikor erre sétál. Mindenki csak kritizál gondolkodás nélkül, nem hogy örülne hogy valamivel legalább pótolták az okkal kivágott fákat....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha megnézed a csonkokat, a törzsek sehol sem voltak korhadtak, Debrecenben nem azért vágják a fákat mert azok betegek vagy öregek lennének, hanem mert EU-s támogatás van rá, és a fa anyagot meg jól le lehet nyúlni.

      http://debbenet.blogspot.hu/2014/04/szabalytalansagok-debreceni-favagasok.html

      Majd ez jusson eszedbe, amikor 10 év múlva asztmás rohamod lesz.

      http://www.vagy.hu/tartalom/cikk/6323_levegot

      Törlés
  12. Mészáros faiskola által ültetett fák kerülnek a helyére, mivel Mészáros úr a Debreceni Vagyonkezelő feje. Mit csodálkoztok ezen, az egy dolog hogy úgy néz ki a belváros mint Hirosima bombatámadás után, a lényeg hogy a fakivágó cég is narancssárga érdekeltségű.

    VálaszTörlés
  13. Ezt hívják magyarul mókolásnak.

    VálaszTörlés

Ide debbenj: