2013. 06. 02.

Ingyen parkoló a belvárosban!

Két éve felfedeztem, hogy az akkor bezárt Gusta parkolójában ingyen és kulturáltan lehet parkolni, elég közel a belvároshoz. Ám valamelyik nap észrevettem, hogy némely élelmes autósok felfedeztek maguknak egy még jobb helyet a Nagytemplom árnyékában, ahol ingyen, bár bírságot és elvontatást kockáztatva, szabálytalanul parkolhatnak. Hiába, a lustaság nagy úr! Persze lehet, hogy nekik is volt engedélyük, hogy bárhol megálljanak.

A fekete Golf már nem szabálytalan, még a megállni tilos tábla előtt parkol!


Elvileg forgalmi sáv, de csak elvileg...
Pedig van parkoló bőven minden iránya, alig pár méterre a Piac utcától, sőt kamionnal szigorúan csak a díszkövön lehet megállni!

2 megjegyzés:

  1. Abszolút szabálytalan.
    KRESZ: "40. § (1)Járművel megállni – ha közúti jelzésből vagy a (2)–(5) bekezdés rendelkezéséből más nem következik – csak az úttest menetirány szerinti jobb szélén, azzal párhuzamosan, egy sorban szabad. A megállást irányjelzéssel jelezni kell."
    Azaz az úttest jobb szélén! (attól max. 30 cm-re).
    Tehát NEM az úttest szélétől 3 méterre, a második forgalmi sávban!

    VálaszTörlés
  2. b+, ott a fórum, a pláza, mindkét helyen lehet ingyen órákig parkolni, ott a hal köz még egy köpésre... eszem faszom megáll az ilyen barmoktól... mondjuk simán lehetne kaszálni az elszállításukból

    VálaszTörlés

Ide debbenj: