2012. 08. 30.

Debreceni Polgár

Nagybetűs Polgár. 45 éves, vállalkozó. Két gyermek édesapja. Családja (kifelé) tökéletes. Felesége korához képest bombanő, nem csoda, hiszen fizeti neki a fodrászt, kozmetikust, műkörmöst, személyi edzőt, kisebb-nagyobb beavatkozásokat, ruhatárat. Elvégre az asszony legyen dekoratív, meg kell jelenni vele, egye a többit a sárga irigység. Azért mellette tart egy huszonéves szeretőt, mert a felesége nem csak unalmas, de mostanában baromi idegesítő is, főleg mióta telebeszélték a fejét ezzel a fitnesz-bio marhasággal. Igaz magyar, jobboldali szavazó. Meggyőződése, hogy van cigánybűnözés. Ha valamiért mégsem a cigányok a hibásak, akkor arról a mocskos unijó, az ájemef, meg a zsidók tehetnek. Azért persze pályázik eus forrásokra. Templomba jár, hiszen ez az ő státuszában szükséges, tiszteletreméltó intézmény a családja, reprezentálni kell, fizet egy keveset az egyháznak, de valójában nem hisz (max. a ropogós húszezresekben). Még a szeme sem áll jól. Soha nem ad számlát, munkásait feketén alkalmazza, kapcsolatai és a kenőpénz révén könnyen jut állami megrendelésekhez, ráadásul szuper könyvelője van, aki mindig megtalálja a kiskapukat. Ennek ellenére becsületesnek hiszi magát, hiszen mindenki ezt csinálja, ez normális, ugye.
Műveletlen, újgazdag bunkó, státuszszimbólumokat halmoz, mert attól lesz valaki. Már senki nem emlékszik arra, hogy szedte meg magát a 90-es években, de jobb is ez így. Ő itt most a király, sokan függnek tőle. Rendszeresen megjelenik a városi rendezvényeken, jóban van az "elittel". Undorodva fordítja el a fejét, ha hajléktalant lát, lenézi a szegényeket, önhibájukból azok, ő bezzeg milyen keményen lopott, csalt, hazudott, az apja vállán felkapaszkodott dolgozott, hogy oda jusson, ahol most van. Azért a daganatos gyerekeket meg az állatvédőket támogatja néha, ezen lépéseit nagydobra veri. Szép új házban él, melyet lakberendező pofozott ki, flancos polgári otthon. Sokat hajt, ha fáradt az Adrián és wellness hotelekben pihen. Széles baráti köre van, sokan kedvelik (legalábbis ezt hiszi, valójában csak azt gondolják, hogy nem árt vele jóban lenni).

forrás

8 megjegyzés:

  1. "Sokat hajt, ha fáradt az Adrián és wellness hotelekben pihen."

    Ezt a mondatot hogyan kell értelmezni?

    VálaszTörlés
  2. Sokat hajt = sokat "dolgozik" - gondolom.

    VálaszTörlés
  3. Kedves cikk író, ha ilyen jól informált és ugymond bátor vagy az illetőről/ Te már csak tudod, biztos úgy van / miért nem írod ki a nevét, hisz ki szeretnéd pellengérezni.

    VálaszTörlés
  4. imádom ezt a kommentet, már vártam! :D
    egy nem létező személy, a valósággal való bármilyen egyezés csak a véletlen műve, ofkorsz

    VálaszTörlés
  5. Hát igen, sokan vannak akik bár össze tudják olvasni a szavakat, azok mögöttes tartalmát képtelenek megérteni. De az sem kizárt, hogy névtelen hozzászólónk magára ismert, és most azért követeli az illető nevét, mert ha tényleg ő az, már ugrasztja is az ügyvédjét, hogy jól megfingasson minket :D

    VálaszTörlés
  6. Bár most esik le, ott a név! Úgy hívják hogy Debreceni Polgár, ez a rendes anyakönyvezett születési neve, de az is lehet hogy mostanában módosította Debreczeny-re mert úgy mégiscsak előkelőbbnek tűnik :P

    VálaszTörlés
  7. Igen, én se csodálnám, hogyha páran magukra ismertek volna... :D
    Persze senki nem ismer ilyen embert, soha nem is hallottunk ilyenről :)

    Komolyra fordítva a szót, egy jelenség, azért írtam ezt, hogy jelezzem, az egész hal bűzlik, nem csak a feje. Nyilván gáz van a politikusainkkal, a rendszerrel, stb., de a korrupció, csalás, hazugság, kiskapuzás, urambátyjámozás, teljesítmény nélküli sültgalamb várás és társaik a hétköznapokban, a kisemberek szintjén is jelen van, és azért tartunk ott ahol tartunk. Talán lesz ebből egy sorozat, ne csak a vállalkozót szidjuk, benne van ebben mindenki.

    VálaszTörlés

Ide debbenj: