2012. 04. 26.

Melegfelvonulás Debrecenben

Mivel a blog szerzőinek többsége nem ért egyet a posztban publikáltakkal, annak tartalmát töröltük. Egyben elnézést kérünk azoktól akiket esetleg megbántottak a leírtak.

21 megjegyzés:

  1. Szerencsétlen a szöveg megfogalmazása, mert a titkolózás természetesen még nem megkülönböztetés. A munkahelyi diszkrimináció - mint ez - viszont egy kézzelfogható probléma. Ebben az esetben pl. egy intoleráns közegben vállalati bulira nem hozhatja magával egy homoszexuális ember a párját, mint mindenki más. Ha családról kérdezik az illetőt a munkatársak (mert miért ne kérdeznék), hazudnia kell. Elég szomorú, hogy ez még ma is tömegjelenség, igazán nem kéne válogatott bunkóságokkal körítve kifigurázni. Ahogy odanézni se muszáj.

    VálaszTörlés
  2. Hat igen nagy barom a T. szerzo,ha neki errol a kampanyrol ennyi jott le...

    VálaszTörlés
  3. Ezt nevezem igazi érzéketlenségnek. Meg csúsztatásnak - a melegek, meg a leszbikusok egészen nyilvánvalóan nem valami ilyesmit akarnak. Egyenlő jogokat szeretnének. Nem többet, de nem is kevesebbet, mint ami a kedves szerzőnek is van.

    VálaszTörlés
  4. ezek után leíratkoztam az rss csatornáról...

    VálaszTörlés
  5. és mit válaszoljon a melegje, ha megkérdezik a kollégái, h van-e csaja, felesége, gyerekei, merre járt karácsonykor, elmegy-e velük este p*nát hajtani? hazudjon ugye, mert az heteróéknak kényelmes?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha hazudik (vagy inkább elhallgat), az elsősorban az ő számára lesz kényelmes, és csak másodsorban a kollégáinak.
      Ez viszont - szerintem - nem tartozik az Egyenlő Bánásmód Hatóság jogkörébe. Abba csak a munkaviszonnyal vagy pályázással, felvétellel kapcsolatos dolgok számítanak.
      Ezért is NEM tartom a plakát szövegét célszerűnek.

      Törlés
  6. Kedves Névtelen (1)!
    Vállalati buli - ott ahol van ilyen egyáltalán - leginkább csak évente egyszer van. Arról nemcsak a főnök tehet, hogy kinéznék a kollegák maguk közül az egynemű társat elhozót. Mindenesetre ebben igazad van.
    Ma már - sajnos - annyira nem feltűnő, ha valakinek nincs házastársa, gyereke, sőt élettársa sem. Valószínűleg itt is az elhallgatás a célszerű.
    Az oda nem nézéssel már több a gond. Nem úgy kellene családi életre nevelni a gyermekeket, hogy felsoroljuk és elmagyarázzuk nekik az összes normálistól eltérő szexuális hajlamot.
    Nem hiszem, hogy például a gyerekeknek homokosok posztersora előtt kellene iskolába mennie. De ha ezt megszokják, akkor már az sem sog feltűnni nekik, ha a poszterek helyett hús-vér ilyen emberek állnak mellettük a buszmegállóban.
    Ami a normálistól eltér, azt legalább ne propagáljuk!

    Kedves Chad!
    Azt írtam: Ez egy plakátsorozat része, ami - szerencsére - nemcsak erről szól,...
    Tehát nem a kampány egészét kifogásoltam.

    Kedves Névtelen (2)!
    Igen. Nagyon béna a szövegezése a plakátnak. Ezzel nemcsak a heterókat zavarják, de - szerintem - a homóknak sem használnak, mert - mint írtad - ők nem ezt és nem így akarják.
    Ami a jogaikat illeti, elméletileg a házasodáson kívül más nincs megtiltva nekik tudtommal. Persze, azokból a támogatásokból, amiket csak házasok kaphatnak, emiatt kiszorulnak.

    Molnár Gábornak!
    Én igen ritkán blogolok ide - szerencsédre. Most különösen nehezen szántam rá magam, hogy erről írjak, de elkerülhetetlennek tartottam. Nem vagyok meggyőződve róla, hogy a sértettséged jogos, de mivel nem fejtetted ki mibenlétét, nem is tudok rá reagálni. Azért a többi blogtársam írásait még nyugodtan olvashatod. Személyesen nem is ismerem őket, és nem egyeztettem velük az írásomról.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Nem hiszem, hogy például a gyerekeknek homokosok posztersora előtt kellene iskolába mennie. De ha ezt megszokják, akkor már az sem sog feltűnni nekik, ha a poszterek helyett hús-vér ilyen emberek állnak mellettük a buszmegállóban."

      A gyerekek a felnőttekkel ellentétben nem hülyék és nincsenek tele nevetséges előítéletekkel. Simán el lehet magyarázni nekik, hogy vannak bácsik, akik a bácsikat szeretik, és vannak nénik, akik a néniket szeretik (a többi, amire gondol, parafília; demagóg dolog idekeverni).
      Velem is elő szokott fordulni, hogy buszmegállóban gyerekek mellett állok, rosszul teszem? Cseppfertőzéssel elkapják tőlem a homoszexualitást?
      Propagálni pedig a mosóport lehet, nem egy szexuális orientációt.

      "Valószínűleg itt is az elhallgatás a célszerű."

      Miért? Ön el tudná képzelni így az életét? Ha csendben szenvedne, mélységesen fel lenne háborodva, hogy valaki törődik a problémájával?

      Törlés
    2. Meg fog lepődni. A demagóg (demagógus) valójában népnevelőt jelent (mint ahogy a pedagógus gyermeknevelőt. A liberálisok (akik célja a népbutítás a szabadrablásuk zavartalanságának biztosítása céljából) egyik legádázabb ellenségüket látják benne, ezért ennek a szónak az eredeti jelentését elferdítették. Mivel övék a média, így az Interneten is már többnyire ez a jelentése található meg, és ezt szajkózzák minden médiában.
      A gyermekek kevésbé tudnak védekezni az ellen, ha molesztálják őket. Így csak a meleg önmegtartóztatásán múlik - ha egyébként van vonzódása fiatalkorúakhoz - hogy ne történjen BTK-ba ütköző cselekmény. Ezért tartom (és tartja minden jóérzésű szülő) veszélyesnek az általam említett szituációt.

      Igen, ne ennek adjanak teret, hanem inkább legyen mosópor reklám!

      Igen, ha extrapolálom a folyamatokat, arra az eredményre jutok, hogy meg fogom érni azt az időt, amikor már majd nekem kell elhallgatnom, hogy a testrészeimet rendeltetésszerűen szoktam használni. És ha értem készítenek majd ilyen béna szöveggel plakátot, akkor az megint csak nem fog tetszeni nekem.

      Törlés
    3. "nem egyeztettem velük az írásomról" Kár volt, mert úgy emlékszem annak idején abban egyeztünk meg, hogy nem élesítesz semmit, amíg át nem nézem, és én élesítek minden posztot, amit arra érdemesnek találok! A szöveget töröltem, mert nem illik a blogba.

      Törlés
    4. A szerencséd, hogy Kornél annyira "liberális népbutító", hogy hagy Téged ide írni. Én nem tenném. Ezzel a dumával igencsak eltévesztetted a házszámot.

      Törlés
    5. "A gyermekek kevésbé tudnak védekezni az ellen, ha molesztálják őket. Így csak a meleg önmegtartóztatásán múlik - ha egyébként van vonzódása fiatalkorúakhoz - hogy ne történjen BTK-ba ütköző cselekmény."
      Bunkó fasz.
      Köszönjük a poszt törlését!

      Törlés
    6. Beszorultak a melegek a Fidesz és a Jobbik közé 1/2

      Egy hasonló értelmű jobbikos javaslatra válaszul, mintegy kompromisszumként állt elő a fővárosi Fidesz-frakció vezetése a fővárosi közgyűlés szerdai ülésén azzal az előterjesztéssel, amelynek lényege, hogy közterületi obszcenitásra hivatkozva be lehetne tiltani a melegfelvonulást - mondta az [origo]-nak egy fővárosi fideszes képviselő, aki először nem szeretett volna nyilatkozni az ügyben, majd csak azzal a feltétellel beszélt, hogy a nevét nem írjuk ki. A szerdán benyújtott, de elbukott előterjesztéssel azokat a tevékenységeket kívánták betiltani, amelyek a fővárosi lakosok "túlnyomó többségében" megbotránkozást keltenek.

      A többek között Tarlós István főpolgármester, Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes és Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármester által aláírt előterjesztés szó szerint ugyan nem mondja ki, hogy a melegfelvonulás ellen irányul, de úgy fogalmaz: fővárosi közterületen nem biztosíthatnának helyszínt olyan rendezvényeknek, amelyek "provokatív és esetleg szeméremsértő módon népszerűsítenek életformát vagy demonstrálnak valamilyen magatartást".


      Korábbi melegfelvonuláson



      A javaslat a közterületek használatáról szóló rendeletet módosította volna úgy, hogy a rendeletben kikötötték volna: nem adható közterület-használati hozzájárulás mások mellett "megbotránkozást keltő vagy obszcén felvonulásokra".

      Ötvenezres bírsággal jött a Jobbik

      A jobbikos képviselők külön fővárosi rendeletben tiltották volna az azonos neműek közötti szexuális kapcsolat népszerűsítését, ötvenezer forintig terjedő bírsággal szankcionálva az ezt megsértőket. A szerdai ülés napirendjén is szereplő javaslatuk annak a parlamentbe benyújtott jobbikos törvényjavaslatnak a változata, amelyben börtönbüntetést helyeztek kilátásba ugyanezért a tevékenységért. A fideszes változat ezzel szemben a közterületek használatáról szóló rendeletet módosította volna, és nem tartalmazott pénzbüntetést, csak tiltást.



      A Jobbik fővárosi előterjesztését a Fidesz-frakcióban nem tartották megszavazhatónak, mivel túlságosan általános volt, és annak alapján "Platón összes műveit is be lehetet volna tiltani" - mondta az [origo]-nak a névtelenséget kérő fideszes képviselő. Ugyanakkor szerinte a melegfelvonulás megosztja a közvéleményt, és a közgyűlés többsége valahogy szeretné kinyilvánítani, hogy nem szívesen ad ehhez felhatalmazást - magyarázta, hogy miért tették a magukévá a jobbikos ötletet.

      A képviselő szerint nehéz megállapítani, hogy egy ilyen felvonulás politikai rendezvénynek minősül-e, és ráhúzható-e a szólás szabadságának biztosítása, de szerinte ha valaki a közterületen akarja megvallani másságát, az már nem tartozik a szólásszabadság tárgykörébe. Szerinte a homoszexualitás ügyének sem tesznek jót az ilyen rendezvények.

      Közel azonosan látnak

      Szabó György fővárosi jobbikos képviselő szerint a javaslatokról nem egyeztetett a háttérben a Fidesz és a Jobbik képviselőcsoportja. Szerinte az, hogy a két javaslat "jószerivel azonos", annak köszönhető, hogy "vannak dolgok, amiket közel azonosan látunk a Fidesszel", és emiatt egymástól függetlenül tesznek gyakran hasonló javaslatokat. Szabó szerint az előterjesztésüket nemcsak a melegfelvonulás, hanem a nyárra tervezett budapesti melegolimpia is indokolja. Tarlós Istvánt tavaly ősszel Klaus Wowereit berlini polgármester felkérte az Euro Games 2012 elnevezésű rendezvény támogatására, de ő ezt visszautasította.

      A szerdai előterjesztést végül heves vita után visszavonták. Tarlós István, aki a vitában a rendteremtés mellett állt ki, azt ígérte, hogy a soron következő, május 9-ei ülésen új előterjesztést tesznek az ügyben...

      Forrás: http://www.origo.hu/itthon/20120426-a-melegfelvonulas-es-kozteri-obszcenitas-elleni-fovarosi-fideszes-es-jobbikos.html

      Kedves Névtelen (sokadik)!

      Ezek szerint mindenki bunkó, aki nem homokos?

      Törlés
  7. Vállalhatatlan ez a poszt. Nem csodálom aki leiratkozott, elhatárolódok magunktól. Kornél, nyomd már meg a delete-t pls! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 0 bites az érvrendszered.
      Megtámadhatatlan, de meggyőzni sem lehet vele senkit.

      Törlés
    2. Meg se próbállak meggyőzni. Nyugodtan kifejtheted erről a véleményed, máshol.

      Törlés
  8. A törölt posztot feltettem a saját honlapomra.

    http://szakalygy.uw.hu/EUPLAKAT/EUPLAKAT.HTM

    Ha már a hozzászólások megmaradtak, lehessen tudni, hogy miről folyik a vita.

    VálaszTörlés
  9. "Ami a jogaikat illeti, elméletileg a házasodáson kívül más nincs megtiltva nekik tudtommal. Persze, azokból a támogatásokból, amiket csak házasok kaphatnak, emiatt kiszorulnak." - és persze a jogi védettségből.
    Kedves György, az LMBT embereknek ettől jóval több problémájuk van - illetve nem csak jogi, hanem társadalmi egyenlőtlenségről is szó van.
    Az, hogy az LMBT embereket gyakran érik erőszakos gyűlölet-bűncselekmények, amit a hatóságok nem vesznek komolyan és fel sincsenek rá készítve, vagy a diszkriminatív megkülönböztetés az iskolában, munkahelyen, családokban és egyéb közösségekben, illetve, hogy Magyarországon gyűlöletcsoportok működnek, akik semmibe veszik mások legalapvetőbb jogait, ennél is nagyobb probléma.
    Erre sok másra meg nem reagálnék - merthogy ez az egész, amiről beszélünk, alapvetően nem a normalitással, vagy a szerző véleményével, hanem alapvetően emberi jogokkal kapcsolatos kérdés.

    VálaszTörlés
  10. UPDATE:
    Tegnap a buszmegállóban megint a szöszi várt rám. Reklámnak ennyire még nem örültem. A buszból láttam, hogy a többi váróban még a sunyi tekintetű leskelődik. Hajrá szöszi, foglald vissza a terepet mindenhol!
    Addig a honlapomon megtekintheted, ha a tiédhez még nem érkezett meg: http://szakalygy.uw.hu/EUPLAKAT/EUPLAKAT.HTM
    Őt egyébként Kate Moss-nak hívják, és itt találsz róla egy videót: http://www.youtube.com/watch?v=Obtu175vUJs

    VálaszTörlés
  11. Buji Ferenc: A homoszexuálsi propaganda
    http://www.tradicio.org/kvintesszencia/trad99buji.htm

    VálaszTörlés

Ide debbenj: