2012. 03. 31.

Futó-szöveg tirpák módra

7 megjegyzés:

 1. Ha ez Debrecen, akkor nem suttyó hurkást kellene írnod?
  Te nagyobb paraszt vagy, mint aki elcseszte a reklámot!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az hogy Debrecen tirpákia fővárosa, számomra rég világossá vált, a különbség kettőnk között az, hogy én már elfogadtam hogy paraszt vagyok, te viszont még csak a tagadás fázisában jársz.

   Törlés
 2. Valóban tévedett az, aki a reklámot leírta ! Már intézkedtem a bizottságnál a kivizsgálásra! Sajnos tegnap méltatlanságra hivatkozván önszántából lemondott ! Ily módon nem volt módomban meghurcoltatni ! Remélem a közvélemény vérszomjasságát ezzel is kielégíthettem !

  Üdvözlettel:
  Helyben az igazság Kft.

  VálaszTörlés
 3. Én nyírségi vagyok, nyíregyházi gimibe jártam, arra tök más az emberek mentalitása... ott vannak a tirpákok, itt a bihariparasztok. :) Előző egyszerű, atombuta, beszólós, rajolós, utóbbi gonosz irigy kötözködő paranoiás buta.
  Mondjuk a felirat tényleg mindkét helyen lehetne...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az lehet, hogy van eltérés a két térség emberei között, viszont a debreceni "értelmiség" leginkább egyszerű sértésként használja a tirpák kifejezést a nyírségiekre, saját magát felsőbbrendűnek tartva, miközben ugyanolyan paraszt mint a sértegetni szánt fél.

   Törlés
  2. Nem ugyanolyan, rosszabb :D
   De amúgy értelmiségi nem haszál ilyen kifejezéseket. Az "értelmiség" alatt gondolom azokra gondolsz, akik azt hiszik magukról, hogy "elit", pedig csak sima újgazdag bihariparasztok. :D

   Vannak Nyíregyen ilyen tirpák placcok, ez a kedvencem, egyből ez fogadja az idegent http://blogol.hu/pikz/freaks/malom.jpg
   hugom lagzija meg itt volt http://peach.freeblog.hu/files/2010/04/Tirp%C3%A1k%20cs%C3%A1rda1.jpg
   brrr :S :)

   Törlés
  3. Nem, "értelmiség" alatt a sima bihariparasztokat értem :)

   Törlés

Ide debbenj: