2011. 08. 16.

Külsőséges belsőségek - szolárium és Hajdu mosógép

99 milliós debreceni ház hirdetése:
"időt álló eleganciával, első osztályú, értékálló belső tartalommal"

Valóban, a Hajdu mosógépek legendásan elnyűhetetlenek! A szoli már nem lesz sehol, mikor az még mindig mosni fog :)


Az viszont kérdéses, hogy a kanapé és a szőnyegek mennyire időtállóak a fürdőszobában.

17 megjegyzés:

  1. Csak mondom, eddig két Hajdút raktam rendbe (csapágyak, ékszíjak, gumitömítések), darabja többet mosott már mint akármelyik divatos, üvegajtajú lemezből sajtolt fos. A Hajdu váza öntöttvas, egy fűtőszál helyett 2 van benne, a naprendszer tűzhaláláig elmegy Calgon nélkül!
    Na igen, ha olyan gazdag lennék hogy megengedhetnék magamnak hogy ötévente új mosógépet vegyek, akkor újat vennék. Ja, Hajduhoz lehet kapni az utolsó kis csavart is, még azt a pici műanyag babát is, ami a lábát tartja benn! Persze egy kétmilliós Porcelanosa fürdőszobába nem illik, oda egy fekete/króm BEKO kell, 120 ezerért, meg havi 20eFt vízlágyítóra!

    VálaszTörlés
  2. Hajdu Hajdú-Biharból :-)

    VálaszTörlés
  3. 30 éves a Hajdu Energomat mosógépem.A mai napig teljesen tökéletesen mos, semmi gondom nincs vele.Calgon-t egyszer látott, amikor még újdonság volt idehaza, de azóta semmiféle vízlágyítót nem használok, a fűtőszál is teljesen fém tiszta.
    Tökéletesen meg vagyok vele elégedve, akkor fogom csak lecserélni, ha már teljesen kiöltötte a nyelvét...

    VálaszTörlés
  4. nem értem, miért baj ez, nyilván nem a szépségre mentek, mert akkor nem lenne ott az a sok flakon se felsorakoztatva, meg egyébként is úgy néz ki a helyiség, mint egy szálloda alagsora.

    VálaszTörlés
  5. Nekünk is ilyen mosógépünk van, lassan már 30 éve.
    ez alatt az idő alatt jó, ha háromszor volt valami apró baja, mindannyiszor fillérekből megvolt a javítás.
    Van pézünk, mint a pelyva gecc', de azért sajnálunk kiadni 70k-t, hogy legyen egy olyan gép, amin van egy digitális kijelző meg még öt olyan funkció, amit soha nem használok.
    tudom, mert a másik lakásomban egy új gép van, elvileg hét nyelven beszél, de én még csak három-négy programot használtam rajta ezidáig...

    VálaszTörlés
  6. " Persze egy kétmilliós Porcelanosa fürdőszobába nem illik, oda egy fekete/króm BEKO kell, 120 ezerért, meg havi 20eFt vízlágyítóra!"

    Egy 120ezres Beko az bárhol elfér, de egy vagyonokba kerülő lakás méregdrága fürdőszobájában talán elfér egy drága, minőségi és új mosógép is. Nehogy már a 120ezres mosógép számítson drágának...
    Ettől függetlenül valóban tök jók a régi mosógépek, csak azért kicsit stílusidegen az adott környezetben...

    VálaszTörlés
  7. A Hajdúval semmi baj... de mi a francot keres a fürdőszobában?! Egy ekkora böhöm hodályban nem telik egy redves mosókonyhára? Remélem, hogy a csöpögő ruhákkal megrakott fregoli legalább nem a százezres fürdőkád fölött lóg...

    VálaszTörlés
  8. Szerintem ez a mosóhelység.. a többi fürdőszoba szebb...

    VálaszTörlés
  9. Örömmel szabadultunk meg 10 évvel ezelőtt az állandóan elmászkáló, zajos Hajdú mosógépünktől. Vettünk egy teljesen átlagos, nem csili-vili mosógépet (azt hiszem Electrolux)és Calgon nélkül hibátlanul mos, 2 költözést élt már át... Szóval nem sírjuk vissza a Hajdút, mint ahogy a Wartburgot, a Réka szekrénysort, az egy csatornás MTV-t és Kudlik Júliát sem...

    VálaszTörlés
  10. Majd jól leveri azt a több tízezres csempét a falról, ahogy nálam tette( csak az a csempe házgyári volt, és csak nekem drága...), és akkor majd boldogan szabadulnak meg tőle...

    VálaszTörlés
  11. Az anyukám 32 éve vette (amikor kisgyerek voltam) a Hajdú Minimat mosógépet, protekcióval megsegítve. Egyszer kellett javítani, amit én csináltam mert olyan egyszerű mint az ék. Illetve a lábait kellett cserélni (szintén én). 32 évesen elfüstölt benne valami és akkor mondta anyukám, hogy most már nem akarja megcsináltatni, hanem egy újat szeretne. Mondtam neki, hogy ha további 30 évre tervez, akkor rászánhatja 4-5 havi nyugdíját egy Miele gépre( mint annak idején a 4 havi fizetését a Hajdúra...), de úgy gondolta, hogy inkább nem, jó lesz neki valami olcsóbb. Szóval a Hajdú mosógép itt inkább az értékállóság és tartósság szimbóluma.

    VálaszTörlés
  12. Az én anyukám is jó 30 évig használta a Hajdú Minimat mosógépet.Halála után odaadtam az unokám anyjának.Ja és javitva sohasem volt.Ott meg a 3-ik mosás után nem szivattyúzott,valószinű valamit benne hagyott és az eltömitette.No de kikimélte,mert 2 bugyival nem működtette a mosógépet.Van lennt a garázsban jó ha 1 év et használt Hajdú forgótárcsás is.Hátha még jó lesz egyszer.

    VálaszTörlés
  13. :) ahogy elnezem a furdokat, karpitos hevero de meg mintha porcelanokat mutogato vitrines szekreny is lenne abban a szobaban. Talan az az anyos lakosztaly?

    VálaszTörlés
  14. Nálunk a Simens Harlekinje a szobában van, nem fért el máshol, több mint 10 éves, de még bírja.

    Elótte volt egy Hajdú.
    Amikror először mostam a Siemensszel, szokás szerint találtam egy félpár zoknit, aminek a párját még a régi géppel mostam ki.

    Ég és föld volt a különbség, ha nem magam látom el sem hiszem. Ennyit a Hajdúról, előtte nekem is jobb véleményem volt róla.

    VálaszTörlés
  15. Bocs, az hogyha nem köll Calgon, az nem a szockó mosógép érdeme, hanem a helyi vizé.

    VálaszTörlés
  16. Ennyien beszopták a kalgon' dolgot, hogy azzal példálóznak?

    Tényleg a béka segge alatt van a természettudományos oktatás nálunk.

    VálaszTörlés
  17. Én meg öt éve vettem egy Miele mosógépet és azóta sem kellett javítani. De miért is kellene? Miért gondolják azt egyesek, hogy ha valami nem ezer éves, hangos, szar, akkor az tutira csak rossz lehet és úgyis tönkremegy? Csak szólok, nem megy tönkre. Igaz, nem a legolcsóbb kínait meg olaszt kell venni és akkor jó lesz, a Hajdu meg álmaimban se jöjjön elő a habzásával, rázkódásával....

    VálaszTörlés

Ide debbenj: