2010. 11. 21.

Két fontos hír

Hírek innen:
"A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2010. október 20-án előzetes értesítés nélküli helyszíni szemlét tartott a TECHEM Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság és a DH-SZERVIZ Debreceni Hőszolgáltató Szerviz, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság székhelyén."... ...A GVH rendelkezésére álló adatok alapján megállapítható, hogy a TECHEM Kft. és a DH-SZERVÍZ Kft. ezekben az eljárásokban ajánlattevőként vettek részt, és a rendelkezésre álló adatok alapján alaposan feltehető, hogy ilyen minőségükben az egyes tenderekre vonatkozóan megállapodtak a várható nyertes személyéről, illetve a beadandó ajánlati ár mértékéről is. A feltártak alapján nem zárható ki az sem, hogy a két megnevezett közbeszerzési eljáráson túl a hasonló tárgyú, szintén a FŐTÁV Zrt. által 2009-ben kiírt közbeszerzési eljárásokon is ilyen magatartást tanúsítottak.
A GVH gyanúja szerint e magatartásukkal az eljárás alá vontak feltételezhetően megsértették a versenytörvény versenykorlátozó megállapodások tilalmára vonatkozó rendelkezéseit."
Onnan:
A Debreceni Hőszolgáltató Zrt. lett az évtized vállalata. Az elismerést azért kapta a társaság, mert az elmúlt 10 évben kiemelkedően szerepelt a Legjobb munkahely felmérésekben. A díjat 2010. november 11-én, csütörtökön vette át Csonka Tibor vezérigazgató Budapesten.

3 megjegyzés:

  1. Az 'Onnan'-hoz;

    http://www.dehir.hu/debrecen/debreceni-hirek/2010/11/19/112836/ujabb-dijat-kapott-a-hoszolgaltato/

    VálaszTörlés
  2. Ez két olyan hír, aminek semmi köze egymáshoz.
    Az "átkosban" a hőszolgáltató vállalat része volt a TMK. A gengszterváltás után külön váltak, és 2000-től már semmi köze szervezetileg az Rt.-nek a Kft.-hez.
    A Kft. bérleti díjat fizet az Rt.-nek a telephelyért, a Rt. pedig szerződésileg fizet a Kft.-nek az ő irányukban elvégzett munkáért.
    A kft.-nek sok egyéb munkája is van, pl. a debreceni strandok üzemeltetése.
    A Versenyhivatal által vizsgált ügy nem debreceni tájolású.

    Ráadásul a Hőszolgáltató Rt. nyerte el az Üzleti Etikai különdíjat is:
    http://www.civishir.hu/hajdu-bihari-hirek/debreceni-hirek/a-debreceni-hoszolgaltato-az-uzleti-etika-bajnoka/1118122129

    VálaszTörlés

Ide debbenj: