2010. 10. 13.

Külsőséges belsőségek - Debrecen legdrágább albérlete

Alighanem ráakadtam a város legdrágább albijára. A nagyerdei 5*-os szálloda tetején lévő 134 m²-es apartmant potom 2500 Euro (mai árfolyamon durván 700 ezer forint) + Áfa + rezsiért hirdetik. Bár számomra nem világos, hogy ekkora ár mellett, miért akarják még a vizet, a villanyt, és a fűtést külön felszámolni, mikor a hirdetésben egyébként külön kiemelik:
A bérleti konstrukció részét képezheti a takarítás és parkolóhely a szálloda mélygarázsában, baby-sitter, reggeli, továbbá lehetőség van egyes wellness szolgáltatások, a fitness terem díjmentes igénybevételére is.
Tehát ha ennyi minden benne foglaltaik az árban, már igazán lenyelhetné a szálloda azt a kis rezsiköltséget. Na mindegy jöjjön inkább egy kis kritika. A nappali tök jó, lenne ha a lakberendező nem biggyesztette volna a modern minimalista bútorok közé azokat az antik-hatású székeket, mint valami sekélyes amatőr.



A konyha teljesen rendben van. Bejövős! Azért az előző napi buliból ottmaradt bambisüvegeket igazán elpakolhatták volna.


A lakáshoz tartozik még egy 365 m²-es tetőkert is, ahol bár ezen a képen nem látszik, de egy jacuzzi is van. Azért azt az angyalkát szívem szerint úgy kivágnám, hogy lába se érné a földet :)


És persze mint minden albérlethirdetés, ez is ferdít egy csöppet, mivel azt írja "erdei panorámás" ami a fenti kép alapján nem teljesen fedi a valóságot, hiszen az előtérben jól látható egy kisebb, a háttérben pedig sok nagy csúnya panelház. Tehát a város felé néz, és igaz hogy arrafelé sok a fa, azért azt még nem nevezném erdőnek.
Persze nem emiatt nem tülekednek a Divinus Hotel ajánlatáért a leendő lakók, hanem mert valószínűleg nincs ilyesmire kereslet Debrecenben. Vagy azért mert a külföldi cégvezetőknek nem kell sok időt tölteniük a városban, vagy mert ha mégis, megoldják olcsóbban - a válság nagy úr.
Legalábbis feltételezem ezt abból, hogy a hirdetést még tavasszal fedeztem fel (látszik is, hogy egy jóval korábbi Euro-árfolyamon számolták át forintra a bérleti díjat) csak akkor elfelejtettem írni róla, most viszont újból képbe került, és még mindig aktív.

7 megjegyzés:

  1. Szánalmas. Ki a rák fizetne egy év alatt tízmilliót egy albérletért Kelet-Magyarországon? 700 ezer forint, bakker, ez New York-i ár.

    VálaszTörlés
  2. Persze, NY-i ár, de nem ezért. Ez ott ennek is a sokszorosa lenne.
    Kétségtelenül nem olcsó, de nem is akármit adnak érte. Viszont fizetőképes kereslet ott nincs erre a kategóriára.

    VálaszTörlés
  3. Mármint Debrecenben nincs rá kereslet.

    VálaszTörlés
  4. :) Hat igen, ez sok mindennel vagy in MO-n. Ezert is nem vasarolok itt semmit az elelmiszeren kivul. Uzleti felfogas nulla. Customer Service pedig meg mindig hallatlan.

    VálaszTörlés
  5. ne felejtsük el még plusz élményként a villamos zörgésének hangját kora reggeltől és a forgalom bűzét....

    VálaszTörlés
  6. Debrecenben ezt lenne a legkönnyebb kiadni, ha jó helyen hirdetnék.
    Szinte bármelyik pakisztáni, vagy indiai (menekült) diák kivenné szerintem.
    Tudni illik, hogy ők először Norvégiába menekülnek. Ott felveszik az állampolgárságot, és vállalják, hogy lediplomáznak. Cserébe fizeti nekik a Norvég állam az orvosi egyetemet + kapnak diákhitelt! Saját bevallásuk szerint ez 2000-3000EUR között mozog, tanulmányi átlagtól függően. Szóval az albi 3-4embernek nem is drága.
    Nem véletlenül járnak még a tescoba is taxival... ráadásul míg ők bent nézelődnek, a taxis tolja mellettük a bevásárló kosarat, a taxi óra elketyeg kint egyedül is :-)
    Egyszerűen semmi nem érdekli őket... ha kézben a diploma, úgy is lépnek haza, örökre!

    VálaszTörlés
  7. hmm..nem rossz..nem rossz..de akkor már inkább a Gellért hegy... :)
    http://agyasztaltv.blog.hu/2010/04/22/kiado_belvarosi_toronylakas#.Tlc84mxf0Uc.facebook

    VálaszTörlés

Ide debbenj: