2010. 10. 26.

Cívis hotdog

Az RTL Hírekben volt ma egy felháborodott debreceni hot-dog árus, aki nem kap működési engedélyt.
A videó megtekinthető ide kattintva: http://www.rtlklub.hu/hirek/belfold/video/105119
Szegény nő évek óta szeretne a belvárosban árulni, de vagy nem engedik neki, vagy ha kapna is egy átmeneti időszakra engedélyt azt késve, az utolsó napokban juttatják csak el hozzá. Most az egyik lakótelepen árul, ahol nagyon rossz a forgalma, fél, hogy csődbemegy.
Hiába reklamál, érdeklődik, hivatalosan nem indokolják a döntést, szóban annyit mondanak neki, hogy rontja a városképet. A vattacukros, kukoricás, lufiárus nem... Végső elkeseredésében a hölgy a médiához fordult.
Én már rá is jöttem a megoldásra! Áh, nem, nem a kenőpénzre gondolok - meg se fordul a fejemben ezek után, hogy ez létezik nálunk -, hanem egy városképbe illő húzásra. Áruljon a Nagytemplom előtt, Kósa-freskós kocsiból Cívis Hotdogot, ami ilyen: bibliai kenyér, debreceni páros kolbász, trikolor feltéttel (paradicsom, hagyma, csípőspaprika). Le is kellene védetnem gyorsan. :D
Persze valójában a debreceni városképre a beton, graffiti, emberi ürülék, hajléktalanok jellemzőek általában - néha viccelődünk is azzal, hogy le kellene bontani a Nagytemplomot, mert rontja a városképet -, dehát a Piac utca az kirakat, ott rendet kell rakni, szigorúan!

1 megjegyzés:

  1. Többször is vásároltam már ettől a hot-dogostól, nagyon finom és korrekt kiszolgálásban és termékben részesültem. Elég baj, hogy az elhelyezésben ismét a jól ismert "debreceni módi" szerint mennek a dolgok.

    VálaszTörlés

Ide debbenj: